zondag 1 januari 2017

45!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden,

'All is quiet on New Year's Day. A world in white gets underway. I want to be with you, be with you night and day. Nothing changes on New Year's Day. On New Year's Day. I will be with you again.
I will be with you again.
And so we are told this is the Golden Age.
And gold is the reason for the wars we wage. Though I want to be with you, be with you
night and day. Nothing changes on New Year's Day'

Uut 'New Year's Day' van U2

Moi.
Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat al jullie dromen, verwachtingen, doelen en zo mogen uitkomen. Maak het joe zelf niet al te moeilijk. Maar ik hoop vooral dat iedereen gezond blijft en zich mag blijven omringen door zijn of haar dierbaren. Dat gun ik jou ook....en dat je de tijd ervoor krijgt. Zet anders de wijzers een paar uur terug mocht dat je helpen om je plannen te bewerkstelligen.
Net een soort van verjaardagsontbijt achter de rug. 45 is het nieuwe 40, wat ik jullie brom. Vandaag, precies 45 jaar geleden, kwam ik over een uurtje of twee ter wereld aan de Johan Clemmestraat 2 in Mariënberg.
Als het zou staan op een ansichtkaart had je zomaar een kerk, een kar met paard, slagerij Schuurman, een kroeg en mien moe op de fiets die hoogzwanger (3 weken over tied) nog effe naar Bertha van der Weide was gevlogen. Dokter Rab in werkelijk alle staten, wat dacht Martha wel nie...! Dat die Gazelle mij ging halen als de vliezen zouden breken.....
Maar ja, eigenwies wieffie hè. Kuste haar vannacht bijna als eerste alle wijsheid in het nieuwe jaar toe. Kreeg van haar traditiegetrouw veel Heil en Zegen er voor terug. Pakte namelijk eerst San eens stevig vast. Wat kan houden van toch ontzettend mooi zijn. Daar ben je gewoon 24/7 druk mee. Ook in 2017 zal ik mij vaak in de armen blijven knijpen, het besef komt later wel. Alles op zijn tijd. In principe werk ik nog altijd aan een geweldige droom. Vage beelden worden werkelijkheid. Moos die vanmorgen bij ons in de springbox kruipt en mij eraan herinnert dat papa jarig is en dat hij zal helpen om de kaarsjes uit te blazen.Hij is zijn afspraak nog niet vergeten al denkt hij wel dat papa de kaarsjes ook alleen uit kan blazen. Samen een taart gekocht en hij vertelde iedereen die het maar horen wilde bij de Hema dat papa morgen jarig is. Zelfs de mensen die niet wilde luisteren riep hij tot de orde. Wat deed hij het weer fantastisch. Slapen in een vreemd bed waar anders de papa en mama van Lian en Tobi liggen te maffen. Hij doet het maar gewoon en vannacht onderweg van Mariënberg naar Hardenberg zag hij allemaal vuurwerk en hoorde hij de harde knallen. Gewoon zijn schouders ophalend alsof het normaalste zaak van de wereld is. Hij maakt ondertussen nu een slagveld van onze woonkamer. Zet alles op de kop maar vind in de chaos wel makkelijk zo zijn zelf gekozen route. 
Onze laatste oud- en nieuw met zijn drieën. Binnenkort, wie weet al volgende week, komt er een klein Dorgelootje bij. Weer een nieuwe loot aan the Familiy Tree. Die boom groeit en groeit maar....
Soms moeten wij afscheid nemen van één van ons. Eenzaam worden wij niet want we zijn niet alleen. De bladeren vallen en tranen stromen. Maar laat het een troost zijn dat onze (stam)boom door blijft groeien.
Van vader op zoon en van moeder op dochter. De vluchtkoffer staat klaar om gepakt te worden als het nieuwe wonder zich binnenkort aandient. Opnieuw vader mogen worden, een groot voorrecht wat ik graag wil blijven zien met mijn eigen ogen. Laten ze het maar mooi uit gaan dokteren in 2017.
Zo maar ff uiensoep maken. Dat is ook al de 45e keer dat zoiets gebeurt op Nieuwjaarsdag. Net zo'n traditie als dat springen van een schans in Garmisch Partenkirchen en het concert in Wenen.
Wat dat betreft verandert er eigenlijk niets op Nieuwjaarsdag. Alleen het feit dat ik ieder jaar weer dichter bij de eeuwigheid kom. Joah, mag wel zo. 
Fijne zondag, fijn 2017!
A long December and there's reason to believe, maybe this year will be better than the last


Geen opmerkingen:

Een reactie posten