zondag 15 januari 2023

#Welkom in Utopia, deel 2!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Kijk haar lopen over straat, de melkboer zet zijn flessen neer.
De zon breekt door, geclaxonneer...ze maakt wat los in het verkeer.
Kijk haar lopen over straat, banden piepen, krakend blik. 
Mannen vloeken, spoedig valt de eerste tik.
Zo als ze dan de hoek omgaat, want om de hoek woon ik. 
Ze weet wat ze wil, ze wil, ze wil, ze wil:
Pure liefde, echte liefde. Ze wil swingen op het lied. 
Pure liefde, echte liefde, anders niet!
Uut 'Pure Liefde, Echte Liefde' van de Dijk. 

Moi, ben ik weer. 
De wens is misschien wel de vader van mijn gedachte.
Moest vannacht, nou ja, eigenlijk best vroeg deze ochtend, denken aan bovenstaand nummer van de Dijk. 
De wind guurde ondertussen ongenadig langs het donkere raam. Je zou maar buiten lopen op dit moment. Koud man!
Alle kieren en gaten zijn hier blijkbaar boven goed gedicht want ik voelde het totaal niet tochten. 
Toch was ik verkouden, misschien op een andere tocht gestaan deze week...?
Hoorde alleen zachtjes Mouna naast mij ademen. Ze lag dicht tegen mij aan, op zich vierkante meters genoeg in deze twijfelaar, maar zij verkoos zo'n beetje nog net niet om in mij te kruipen. Mag van mij hoor. 
Haar ene handje op mijn neus, de andere op mijn hoofd. Kon geen kant op, ik vond het prima!
Was het leven maar vaker zondagmorgen vroeg. Dat je niks hoefde, in je bed kon blijven liggen met al dat moois naast je. Gewoon luisteren naar geluiden van buitenaf en dat het binnen in je hoofd het lekker rustig waaide en vooral niet stormde. 
Dat andere wonder sliep in zijn eigen bed. Hoorde 'm stoeien met het dekbed en voor de zoveelste keer zich weer eens omdraaien. Keek op mijn telefoon, te vroeg om uit bed te stappen. Wie zei dat..?
Maar de slaap was wel zo'n beetje op. Luisterde weer naar de wind die het hoogste woord voerde! 
Lig wel eens vaker wakker, te denken aan van alles. Aan Oerol bijvoorbeeld. Hoe dan? 
Wat als nou echt de melkboer zijn flessen moest neerzetten omdat een geweldige mooie vrouw langs de Vecht liep. Dat auto's op elkaar botsen omdat ze niet op het verkeer lette maar alle ogen op haar gericht. Hoe ze kortgerokt en met hoge hakken goedgevormd de Voermanstraat indook en bij nummer 22 op de bel drukte! Spelen met het lot!
Want om de hoek, daar woon ik en dat zij weet wat ze wil. Dat ze wil swingen op het lied. Pure liefde, echte liefde. Van die dingen dus. Ik droom vaak terwijl ik meestal niet eens slaap! 
Ach, de melkboer zet al jaren zijn flessen niet meer neer. Dat is iets van lang geleden. 
Nog uit de tijd dat mien Ome Mans melkbussen aan de Waaijerinksweg zette en een grote trekker van de melkfabriek ze vervolgens ophaalde. Denk nog vaak aan Tante Dinie en Ome Mans als ik het voormalige rode autootje van tante Dinie aan de Bruchterweg zie staan. Mooi. Alleen maar fijne herinneringen aan die twee. Wordt niet zo vaak meer Appie genoemd!
Er lopen genoeg mooie vrouwen de Voermanstraat in maar meestal parkeren ze hun voeten niet bij mijn voordeur. Misschien weten ze niet eens dat ik hier woon. Dat ze denken, er staat familie Dorgelo op de deur. Die zijn vast gelukkig met elkaar en houden van elkaar tot in de eeuwigheid. Ze horen kinderen lachen. Elk huus hef z'n kruus hè. 
Als de liefde maar blijft winnen zingt Daniël nu, komt het allemaal wel goed. Vertrouw ik maar op. Die man op Erica heeft het wel vaker bij het rechte eind gehad!
Zolang de lente maar blijft komen en dan de zomer, en dan de herfst. En als de winter maar blijft dromen van nieuwe bladeren aan de bomen. Zolang de maan gewoon blijft zorgen voor 't zilveren licht en eb en vloed. En als de liefde maar blijft winnen komt het allemaal wel goed! 
De liefde. Lohues lult mooi, Huub zingt het treffend en ik zit mijn tijd te verdoen op Tinder! Hallo, wakker worden!
Haha. Kan er ondertussen wel een boek over schrijven. Daten anno 2023. Het is niet meer zo dat je je lege melkflessen buiten zet en een paar uur later weer nieuwe hebt. 
Neuh, je moet een graad hebben of afgestudeerd zijn in het moeilijkste vak in het leven, de Liefdeologie, om het allemaal maar te snappen. Had vroeger al een broertje dood aan leren en nu vertik ik het om weer in de studieboeken te duiken. Kop d'r veur. 
Ben misschien van de oude stempel. Als je éénmaal bent getrouwd blijf je bij elkaar tot de dood je scheidt. Bij ons is er niemand dood maar gescheiden werd er sowieso. 
Nu zoekende dus. Maar hoe vind je iemand in het land der blinden als éénoog al koning is?
Hoe scheid je het koren van het kaf? We doen ons, bijna, allemaal beter voor dan we eigenlijk zijn. 
Ben ik wel die levensgenieter? Hou ik wel van gezelligheid, van happie en snappie? Ik lieg ook, zie op mijn profiel staan dat ik 50 ben, dat moet toch echt 51 zijn. Zie ook dat ik een nieuwe like heb. 
Die is er vroeg bij. Durf bijna niet te kijken. Er zitten al twee leuke dames meer op de (reserve)bank. Ik heb ze nog niet terug-geliked. Dat moet je doen om het gesprek uberhaupt te beginnen. Vind bij iedere leuke dame wel iets om vooral niet te reageren. Vaak wonen ze teveel kilometers van mij vandaan, of hebben ze teveel kinderen, of willen ze veganistisch koken. Van die dingen. Ik swipe meestal naar links. Heb helemaal geen zin aan al dat gedoe! En soms ineens wel. De vrouwen waarvan ik hoop dat ze reageren houden zich al meer dan een jaar koest. Opvallend stil. Stilte voor de storm? Zet elke dag de lege flessen buiten maar ze geraken niet vanzelf weer vol, besef ik mij terdege.
Trouwens, hou niet eens van melk, dat kan het ook zijn, bedenk ik mij net. Denk niet zoveel! 
Maar deels is het een beetje mijn onzekerheid, zo leuk ben ik toch niet? Ik wil gewoon zijn zoals ik ben. Ben niet altijd de leukste van de klas, kan ook sikkeneurig zijn en sarcastisch. Was Mann liebt dass Neckt Sich....Nou ja, ik ben daar het schoolvoorbeeld van. Dat heb ik tevens niet voor doorgeleerd.
Dat vak bestond destijds nog niet! Het verleden haalt vaker het heden in. 
Nu meer dan een halve eeuw oud en ik moet de (date)wereld weer helemaal opnieuw ontdekken. 
Was toen ook al niet zo'n goede en snelle leerling, een dromert achterin de klas! Huh...?
Ben ook een schijterd hoor, bang om een blauwtje of welke kleur dan ook te lopen. 
Tja, als ik nu iemand bel met de vraag. Heb je zin in koffie....? Dan weet zij toch meteen dat ik eigenlijk helemaal geen koffie bedoel! Dan is het toch logisch dat ik haar wel interessant vind. 
Als ik nu een leuke vrouw zie licht ik meteen haar doopceel. Is ze getrouwd, heeft ze een leuke vent of is het gewoon een klootzak? Ik mocht hem toch al nooit zo....
Van de week nog op het schoolplein. Bracht Mouna naar haar klas. 'Tot morgenavond, lieverd....zie ik je dan, kusje...? 
Ik hoorde een leuke vrouw achter mij ongeveer hetzelfde zeggen tegen haar zoon. 'Nou, tot zondag hè....'
Draaide mij om. Ok, ook gescheiden. Dat bied perspectief. Scande haar van top tot teen. Maar het bleek een jonge Oma te zijn die haar kleinzoon zondag weer zag en met een koekje en een glaasje Ranja op hem wachtte. Kleinzoon kwam hollend terug, was vergeten om Oma een kusje te geven. Daar vervloog de hoop...haha. En toen moest mijn donderdag nog beginnen....
Moest lachen om mijzelf, de opleving was slechtst van korte duur. 
Zit soms 's avonds wel eens door mijn sociale media te scrollen. Wie kan ik nou eens op de koffie vragen, moet ik dan ook melk in huis halen? Koekjes of speculaas? 
Lieve vriendinnen stellen soms wel eens iemand voor. Is dat niet wat voor jou? 
Vorige maand had ik bij een leuke dame toch nog teveel haar en was ik ineens niet breed genoeg? 
Haalde mijn schouders op en dacht: Kaal wordt ik sowieso maar je moet geduld hebben. 
Of ze zoeken toch een jonger exemplaar. Vinden ze ineens 51 best wel oud en weer een ander had gehoopt dat mijn kinderen ouder waren. Dat worden ze vanzelf als je maar lang genoeg wacht maar de verbinding was al verbroken. Hallo...?!?
Verbinding, dat zoeken ook veel vrouwen. Ik zoek gewoon liefde, pure liefde - echte liefde. 
Ze zoeken soms ook naar een speld in de hooiberg. Een waslijst aan wensen, soms gewoon eisen waar  ik, schijnbaar, aan moet voldoen. Bestaan zulke mannen eigenlijk wel? 
Na de twee eerste zinnen haak ik meestal al af. Soms staat er bijna geen info, moet je alleen afgaan op het plaatje wat ze schetsen. Kom je met zo'n iemand aan de praat mag ik weer niet alleen voor het uiterlijk gaan. Ja, verder had je er ook niet zoveel op staan. Discussie is nooit goed! 
Laatst wilde iemand nog graag bij mij langskomen. Wilde ze hooguit maar een uurtje blijven, had ik later pas door dat ze tevens dik betaald wilde worden voor haar visite....Ja, dat heb je soms ook op Tinder! Had ik weer niet door en ze zat niet eens achter het raam. 
Ik weet het ook wel dat ik geen volle stadions trek, maar dit was andere koek. Desondanks blijft er nog wel eens wat publiek zitten, speel niet voor volle zalen. Dat hoeft ook niet. Ben soms al blij met een simpel gebaar, een knipoog of een welgemeende hand op mijn schouder. 
Want waar de ene Alfred moet vrezen voor zijn contract is die van mij net opengebroken en verlengd door Jan en Henk. Kijk dat is een TC die wel van wanten weet. Top!
Nog steeds hartstikke blij met de kans(en) die zij mij vorig jaar boden bij Vinga Benelux/Rekla 2000. Het is fijn werken aan de Kruiwiel. Gezellig ook. Het is een solide basis waarmee ik verder kan! Een kleinigheid hou je altijd maar fijn om te horen dat ze vertrouwen hebben in mijn persoon. 
Het geeft een stuk rust. Houdt flink wat demonen uit mijn troebele brein. Voelt goed. Dank collega's!
Tja, Ajax. Ik ben tevens geen kei in wisselen, hou dames te lang op de bank maar die Schreuder heeft er helemaal tot weinig kaas van gegeten. Man, man.....wat een drama. Ard was het met mij eens en Moos speelde voor goede gastheer.  
Met meer geluk dan wijsheid kwamen wij de eerste helft door, Twente had allang op een 0-3 voorsprong moeten staan. Dit komt niet goed, dit huwelijk is gedoemd om te stranden. 
Doe het nu, wees niet bang, zo komen wij geen stap verder. Verlos deze Alfred uit zijn lijden! 
Beste kerel, maar kwam binnen op het verkeerde moment. Hier valt geen eer meer aan te behalen. 
Je moet scoren, haal je je beste ventje van het veld. Ben ik nou zo dom of jij zo slim.....?
Had ik laatst ook nog. Een vrouw die hield van voetbal, was zelf coach bij een jeugdteam. Leuke meid, spontaan ook. Bleek ze fan van PSV te zijn. Kijk je hebt je grenzen, ze woonde trouwens ook in Eindhoven? Was ik daar dan geweest? Volgt Tinder ook al mijn dromen? Tinder gaf aan dat ze maar 15 kilometer uit mijn buurt woonde. Dat woonde ze zeker, en de rest!
Die schotelen om de haverklap Fata Morgana's voor....Update jullie navigatie eens! Niet te filmen. 
Het is wat hoor. Daten anno 2023. Not mijn kind of thing! 
Wil gewoon een leuk en lief mens, zo'n eentje die ik tien jaar lang mijn wederhelft mocht noemen. 
Had vorig jaar ineens de jackpot gevonden. Dacht ik! Een mooi mens, liep ze na enkele weken toch het stadion uit en ik maar kijken of de melkboer de flessen kwam wisselen....staan nog steeds onder het hunebed. 
Ken genoeg leuke vrouwen, vrouwen die het verschil kunnen maken. Vrouwen waar ik ontzettend blij van zou kunnen worden maar hoe drinken ze de koffie? Zwart of toch met melk en suiker, mag het trouwens suikerklontjes zijn? 
Kijk ook wel eens rond in mijn stamkroeg, daar had ik toch ooit de liefde van mijn leven gevonden?
Op elk pot past een dekseltje maar de geest ging dus uiteindelijk uit de fles! 
Echter, ondertussen is er veel veranderd haha....In de kroeg zal ik haar wellicht niet meer gaan vinden.
Destijds was dat een pure toevalstreffer, toen bestond de melkboer ook nog.
Nu ben ik vooral bang dat ik op de koffie kom, dat ik finaal op mijn plaat ga. 
Nou, daar dacht ik dus vanmorgen aan, iedereen sliep. Ik was al enige wakker. Het huis was een oase van rust! Stilte voor de storm. Nu komt het mooiste meisje van de wereld naar beneden gestiefeld. 
Mijn lieve melkboerinnetje, zij houdt zo van boerenkool met worst!
Zolang de Oostenwind blijft waaien, zullen bladeren blijven vallen. Zolang de boer zal blijven zaaien, zal de molen blijven draaien. Zolang de zon zal blijven schijnen, komen bloemen uit de knop. En als de kippen blijven leggen, komen kuikens uit de dop. En als de liefde maar blijft winnen, komt alles goed. 
(uitvoering van Stephanie Struijk is ook mooi hoor....)
Welkom in Utopia. Waar dromen waarheid zijn! Hoor de bel, zal vast de melkboer zijn! 
Ben verliefd op jou. Verliefdheid is een vorm van krankzinnigheid. Melkboer met de blues!
Fijne zondag.
Joah, mag wel zo.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten