zaterdag 12 december 2015

Nieuwe traditie in Zelhem: Opblaasbare Brancards.....!Mariënberg met Kater de Winterstop in!
(Roodzwart verliest weer met gelijkspel)

De balans opmakend na de eerste helft van de competitie scoren wij als Mariënberg zijnde
een dikke voldoende. Want, reken maar uit:
13 wedstrijden gespeeld. 7 winstpartijen, 3x gelijk en 3x verloren.
Toch gaan wij met een dikke kater de winterstop in. De laatste competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen het sympathieke Zelos uut Zelhem had gewoon gewonnen moeten worden.
Punt. Dikke….dikke uitroepteken! Zelos was al lange blij dat ze zonder al te veel kleurscheuren de afstand hadden overbrugd tussen de Achterhoek en het mooie pittoreske dorpje wat luistert naar de naam Mariënberg. Trainer Jan Lorsé is niet te benijden, hij moest putten voor een volwaardige selectie uit de A1-junioren en het 2e elftal. Misschien dat het team van Hans Pullen dit vooraf had meegekregen want de Westerparkbewoners dachten het klusje tegen de nummer tien op halve kracht te kunnen klaren….Maar niet echt. Mariënberg begon nog wel sterk en scoorde in de 25e minuut verdiend de 1-0. Rolf Hofsink ontsnapte aan de buitenspelval en bood Roy Doek een niet te missen kans. Kat in bakkie….De Konijnenpootjes konden al in de pan en de Grolsch uit de koelkast, hier kon een 1’tje worden genoteerd op het toto-formulier….Hier arriveerde de 8e zege van het seizoen. Bij een vrije trap keek men elkaar nog eens aan…..De drie punten blijven hoe dan ook op het Westerpark. Maar ja, we zagen wel 10 roodzwarte spelers en een keeper in smetteloos wit.
Maar niet die dekselse Dirk Koehorst uut het mooie dorpje Zelhem. Hij stond frank en oh zo vrij….
Hij kon een vrije trap ongehinderd en ongedekt tegendraads binnenkoppen…..
En ineens stond het 1-1. Hierna volgde een zeer sterke periode van onze gasten. Mariënberg voetbalde tegen een onzichtbare tegenstander. Teveel spelers zaten nou niet bepaald lekker in de wedstrijd. Ik wou dat ik de glazen halfvol had maar ze bleken toch halfleeg te zijn.
In de rust predikte mister Positivo zalvende woorden….Ze krijgen nu onderuit de zak en straks staat er een herboren Mariënberg en warempel ik geloofde het ook….
Appte nog ff naar huis, doe maar nummer 31 en 26…Want 3-1 zou het worden en de eerste 13 wedstrijden zou worden afgesloten met in totaal 26 punten…..Netties.
Wat zeg je lief, jij dus Mihoen, ik ga voor Nasi. Na rust leek er geen vuiltje aan de lucht. De wolken pakten zich wel samen maar die gingen pas lekken tegen de klok van vijven….Zelos kon niet meer de arbeidsethos van voor de rust op de mat brengen en Mariënberg drukte de ploeg van Lorsé tegen haar eigen zestien aan. Echter bleef het spel net boven ANP, het was niet best. Een frommelgoal leverde een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-1 op. Bertin Veurink profiteerde van niet goed wegwerken door de doelman van de Zelhemmers….Zijn schot kuste het net.
Ok, slecht voetballen, toch winnen……Geen probleem. Je hoorde ons niet klagen.
Maar de thuisploeg verzuimde om Zelos het nekschot te geven…..Waar de één  net zijn nekkraag had afgedaan vatte wij Zelos niet bij de nek…euh kraag. We hielden ze in de wedstrijd. De blessuretijd brak aan, het werd al donker. Zelos pompte nog één keer de bal naar voren (wist je trouwens dat er oppompbare brancards zijn, maar dat geheel terzijde….) , via een kluts belandde de bal weer bij die vervelende Dirk Koehorst, hij schoof de 2-2 binnen. Misschien onverdiend, het is maar hoe je het bekijkt.
Mariënberg mag zichzelf in de spiegel kijken….Want Zelos was zwaar geblesseerd afgereisd naar het Westerpark maar mocht zich de morele winnaar noemen……Wij zien DZSV en Quick’20 verder uitlopen en gaan met een kater de korte winterstop in. Dat is gewoon een feit….
Kerstrapport is dik in orde…..Maar Mariënberg spande zich niet overdreven in om een kus van de juffrouw te ontvangen. Het derde gelijkspel, alleen die van tegen koploper DSZV konden wij meeleven. Zowel tegen Lemele als tegen Zelos afgelopen zaterdag verloren wij in totaal 4 punten.
Dit gezegd te hebbende zien wij u graag allemaal terug aan de andere kant van 2015.
Wij hervatten de competitie ergens eind januari in Nijverdal tegen het DES van Harry Warmelink.
Dan moet het DES te beter gaan .……Nogmaals de eerste seizoenshelft was naar behoren maar het had beter gemogen en het had beter gekund.
Fijne kerstdagen alvast….Wij gaan Protossen, voor sommigen de belangrijkste bijzaak naast voetballen. (AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten