zondag 9 februari 2020

Niks Mooiers As Dat!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Hast Du etwas Zeit für mich. Dann singe ich ein Lied für Dich.
Von neun-und-neunzig Luftballons. Auf ihrem Weg zum Horizon.
Denkst Du vielleicht grad' an mich. Dann singe ich ein Leid für Dich.
Von neun-und-neunzig Luftballons. Und dass sowas von sowas kommt.
Neun-und-neunzig Kriegsminister, Streichholz und Benzinkanister.
Hielten sich für schlaue Leute. Witterten schon fette Beute.
Riefen: Krieg und wollten macht. Mann, wer hätte das gedacht
Dass es einmal soweit kommt. Wegen neun-und-neunzig Luftballons
Neun-und-neunzig Luftballons'
Uut 99 Luftballons von die Nena

Moi, ben ik weer!
Niks mooiers as dat. De nieuwe single van Daniël Lohues uut Erica knalt hier uit de boxen.
Word er vrolijk van. Op de één of andere manier bezorgt deze Drentse troubadour mij altijd een glimlach op de lippen als ik 'm hoor zingen ergens op de radio, in de auto of gewoon achter het huus.
Hij vind het niks mooiers as op zijn 48e een liedje te zingen zoals dit liedje....Niks mooier as dat!
Joah, mag wel zo.
Daniël weet het altied mooi te brengen. Hollandse nuchterheid verpakt in een wederom een sterk nummer.
Hij zet mij altijd aan het denken. Ja, zo kun je het ook bekieken.
Soms wat kritisch, dan weer de wereld simpel en eenvoudig belichten aan deze kant van de IJssel. Daar ligt tevens nog een heel stuk Nederland, wat ik oe brom! Echt wel. De wereld heeft vier windstreken. Niet alleen het heilige westen....Neuh! Maar ook het noorden en het zuiden en vooral het Oosten. Het mooie verre Oosten.
Sommige van mijn promotionele collega's uit de handel dacht/denkt dat ik momenteel in China zat/zit.
Ik besloot mijn mail van deze week in de PPOT groep te eindigen met een mooie en hartelijke groet uit het Verre Oosten zonder het Corona-virus. Meteen kreeg ik de groeten, veel plezier daar...Pas op, kiek uut, fijne vakantie etc. etc...Maar dit verre Oosten was een stuk dichterbij. Gewoon rondom Hardenberg en omstreken en zo. Mijn humor is niet voor iedereen toegankelijk ... Een moat uut Vriezenveen en werkzaam in het Almeloooooo van Finkers, Herman Finkers....snapte 'm natuurlijk meteen. Dat stoplicht sprong gelukkig wel op groen. Niks mooiers as dat!
Lohues hele album komt uut over pak 'm beet 3 weken. Daar moeten wij het helaas ook voorlopig mee doen. Daniël is op advies van zijn knappe doktoren even 'kallum an' aan het doen. Hij zou hier afgelopen woensdag, donder- en vrijdag optreden achter ons huus. In de Voorveghter. Oppas geregeld en zo.
Even een avondje met zijn tweeën, een avondje uit. Luisteren naar wat ie nou weer had te vertellen.
Hij hef altied mooie proat. Van die doordenkers...of gewoon dingen wat hij meemaakt in deze wereld!
Wou soms dat Daniël Mark Rutte heette...of ieder andere rare vreemde gast of gastin uut Den Haag.
Het zou de wereld een stuk mooier en beter maken. Wie gelooft tegenwoordig nog de baas van het land? Niemand toch!
Maarre Daniël moest helaas zijn hele tour afzeggen door ziekte. Jammer maar het is niet anders.
Gezondheid is het belangrijkste Daniël. Goed uitzieken! Er zijn belangrijkere zaken in deze wereld.
Niks mooiers as dat! Het giet oe goed bij alles wat je doet. Van Harte Beterschap uut het mooie Verre Oosten soms ook wel Hardenberg en omstreken genaamd. Hoop niet dat je van je fiets bent gevallen!
Gewoon goed naar oen Moe luisteren zoals je het zelf gisteren zo mooi vertelde in oen stukkie in het Dagblad van het Noorden. Want soms moet je wel. Hoop dat je hebt gevonden deze week waar je naar op zoek was. Iets moois wat je gerust heeft gesteld. Zo dacht je aan het mooie moment waarop jouw moeder jou leerde aan iets moois te denken als er iets was wat niet zo mooi was. Leef in het moment, neem de tijd!
Niks Mooiers As Dat!
Dat deden wij gisteren ook. Leven in het moment en de tijd nemen.
Gisteren voor Moos en mij geen ritje naar de voetbal. Geen Lohues op de radio en samen zingen over de A28 en dat iets ons kwelde in de ondergrondse Hutte.
Neuh, wij waren onderweg samen met de meisjes naar Bremen. Helemaal in het noorden van Duitsland.
Op deze zaterdagochtend zaten wij met z'n vieren in de auto richting grote breur die in de voormalige Hanzestad al jarenlang woont, vlakbij de Wezer en dichtbij het Weser-Stadion van Werder Bremen.
De club in verval, ze verkeren na de nederlaag van gisteren tegen Union Berlin in accute degradatienood.
Ik had verwacht Mariënberg ook maar gelukkig kreeg ik bijzondere goede Nachrichten van het Westerpark. Na een 0-1 achterstand bogen 11 hardwerkende roodzwarte mannen dit om naar een 4-1 winst.
Ineens kleurt de wereld hier aan deze kant van de Iessel en in dit mooie Verre Oosten weer een stuk zonniger. Wat kan voetbal toch je gemoedstoestand beinvloeden.....Gek toch. Dat zo'n bal, vaak een derbystar nummer 5, je dag kan maken of breken. Toch wel hè. Voorlopig lacht het roodzwarte leven ons weer toe. Kan volgende week weer anders zijn. Niet dan? Je bent zo goed of slecht als je laatste wedstrijd.
Maar adel verplichtte ons gisteren tot een mooi ritje naar Bremen. Naar grote breur Gert. Hij verjaarde deze week. 59 alweer....Volgend jaar tikt hij de zestig aan. Al zijn broers en z'n Moe van 88 waren inpandig aan de Nienburgstrasse in het eerder genoemde Bremen. Wij liepen langs de Wezer, wij zagen de supporters van Bremen en Union Berlin kriskras door elkaar lopen. De lucht van vers gebakken bratwursten was niet weg te poetsen boven Bremen. Becks ging er hier in als Gods woord in een ouderling. Moos keek zijn ogen uit. Ruim veertigduizend mannen en vrowuen vermaakten zich uren voor de wedstrijd reeds in het Weserpark. Leek bijna wel het Westerpark, haha....Ons sportpark zwanger van bratwursten en bier!
Wij spraken voor het huis van Gert en Gisela enkele groenwitte supporters...Aah Holland, Davy Klaassen, gute spieler...Ja, wissen wir....We werden freunden voor enkele minuten. Voetbal schept sowieso een band.
Moos at bij de Werder Imbiss snel wat Pommes Frites. Wij liepen door een onbekende bekende stad.
Gelukkig werkte de WLan bij Gert. Rolf appte dat het goed kwam en anders kwamen de berichten van Harrie wel goed door. Ron Beton scoorde en bijvoorbeeld Wesley en Dennis....4-1 van DES, DES te beter.
Door Eendracht Sterk!
Wat was het gezellig bij grote Breur in Duitsland. Tast- en kostbare momenten. Heerlijk gegeten. Is dat rundvlees, neuh Is lam....Leuk grapje, moet je bij zijn geweest. Niks racis....aan, Nou ja, niks mis mee. Je mag toch nog wel iets zeggen in dit Nederland- euh Duitsland in dit geval. Maar heerlijke schaal-en schelpdieren en fijn lamsvlees van de schouder duzz uit de Cataplana en Tajine. Mooi aan de kook, maar zoals het heurt!
Alle breurs bij elkaar met hun geliefden en onze Moe van 88. Zo vaak komt dat niet meer voor. Nu waren wij een keer op bezoek bij Gert, meestal is het andersom!  Wij gaan voor de 99 Luftballons....
Met z'n allen de schouders er onder! Moet lukken toch...??
Niks mooiers As Dat!
Stilte voor de storm, misschien wel, misschien niet! Wij wachten op de storm die straks gaat komen!
Kijken wat Ciara voor ons in petto heeft, kijken wat voor verschrikkelijk monster het misschien wel is!
Gelukkig kan iemand in Assen nog met zijn auto door de Plassen.
Niks mooiers As Dat!
Was 'm schrikken maar hij is er nog. Kan ook op zijn 48e nog mooi dom ouwehoeren. Mooi Wilko! Nogmaals, gezondheid is een groot goed! Vooral kallum an doen! Jij kunt het nog navertellen...
Niks Mooiers As Dat....en er zit nog veel meer moois in het vat, waarvan akte!
Fijne zondag! Joah, mag wel zo!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten