zondag 31 mei 2020

Een Nieuw Begin!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden,

'Making your way in the world today. Takes everything you've got.
Taking a break from all your worries. Sure would help a lot.
Wouldn't you like to get away? All those night when you've got no lights.
The check is in the mail. And your little angel.
Hung the cat up by it's tail and you third fiance didn't show.
Sometimes you wants to go. Where everybody knows your name and they're always glad you came.
You want to be where you can see, our troubles are all the same.
You want to be where everybody knows your name.'
Uut the Themesong van de TV-serie Cheers.

Moi, ben ik weer!
Liep gisteravond vroeg nog even op de Markt hier gewoon in downtown Hardenberg.
Moest er ff zijn voor een boodschap of twee plus een flesje fijne Rosé bij de altijd vriendelijke dames en goedlachse heer van de plaatselijke Gall & Gall naast de Appie!
Wij gooien namelijk ons knusse terras op het zuiden vanmiddag alvast een dagje eerder open voor privé gebruik en bezoek!
Beetje recalcitrant, weet het. Mag nog niet hè, Sorry! Zeg maar het spreekwoordelijke kontje tegen de kribbe.
Nooit zo van de regeltjes geweest, kan slecht tegen misplaatste autoriteit. Wees niet bang, wij houden het binnen de geijkte en tegenwoordig heersende perken. Alleen familie en zo, dan kan het allemaal nog net door de Twentse Beugel.
Als u begrijpt wat ik misschien bedoel. Paal en schutting stellen...Waarvan Akte! Zo de grote paraplu uut.
De weg naar de stilte gaat dwars door de storm.....of niet dan...!!
De stoelen en tafels stonden er al geparkeerd. Keurig op de gevraagde anderhalve meter terwijl Moos en ik snel doorliepen naar de supermarkt. Het, hopelijk tijdelijke, nieuwe normaal!
Het meubilair van ondermeer brasserie de Markt stond reeds verwachtingsvol te wachten op haar nieuwe oude (stam)gasten. Werd er Blij(!) van als zogenaamde- en zelfbenoemde buurman.
Eindelijk gaan we profiteren van het feit dat wij in het centrum van de Klepperstad wonen op kruipafstand na ruim een half jaar. Het lijkt wel een nieuw begin. Het begin van een nieuwe tijd, een andere periode, van een nieuw jaar. Streep onder gisteren, frisse blik naar morgen. Kom maar door......
Vandaag vieren wij een soort van nieuwe Oudjaarsdag lijkt het wel. Morgen begint eindelijk het nieuwe leven om klokslag 12.00 uur! Waar wij al maanden naar uit hebben gekeken. Onderweg naar later!
Bevrijd van al dat thuiszitten, nergens heen kunnen....Lopen en zitten in kleine kringetjes....
Hoorde Mick Jagger ineens 'Start me Up' zachtjes zingen, ergens achter in mijn nuchtere bovenkamer.
Het nummer van The Stones was altijd het eerste nummer die wij de bomvolle kroeg inslingerde als teken dat de Sjam Party eindelijk na 365 dagen weer aan was. Hierna kwam vaak ABBA, Happy New Year, of New Years Day van U2 als ik daar meer zin in had. Je had zo je momenten tijdens de eerste uren van het nieuwe jaar bij Café Mans, mien stamkroeg van weleer. Vroeger hè toen je alleen ziek werd van een griepje.
Waar iedereen je naam kende en je het gevoel had dat je altijd welkom was. Je kuste elke vrouw ongevraagd drie keer op mond en dito wangen en sommigen kusten mij drie keer terug als ze wisten dat ik tevens weer een jaartje ouder was geworden. Mmmmm....Je haalde destijds geluk uit de kleine dingen van het leven. Drie natte zoenen van de lokale Mariënbergse schonen was toendertijd een feestje op zich. Je trekt je ergens aan op.
Zou toch geweldig zijn als de gezamenlijke Hardenbergse Horeca, vroeger stichting O.M.A. by the way (weet je nog?), om precies twaalf uur morgenmiddag midden op de Markt zo'n Honderduuzend knappert laat afgaan.
Dat een klein half uur lang Hardenberg op haar grondvesten schudt. Dat heel de markt bezaaid ligt met honderdduizendend knappers, een rode zee. Denk vast wel dat zo'n Plaggenmarscht of andere lokale vuurwerkgigant nog wel zo'n rol in de schuur heeft liggen. Dat wij vervolgens met z'n allen het glas heffen op het nieuwe begin, proosten op een ander leven, op een veel mooier jaar. Wat ik oe brom! Ja toch....
1 juni 2020, 12.00 uur....Het nieuwe jaar begint morgen. Dat wij met het knallende vuurwerk de boze geesten voor eens en altijd verjagen. Weg met die Kut-Corona, verdwijn! en dan met z'n allen feestvieren.
Niet meer achterom kijken en alleen maar vooruit. Weg uit de donkere tunnel, onderweg naar het licht.
Zag van de week die Grolsch Vrachtwagen al staan, tevens op de Markt. Werd er wederom Blij van!
Er is geen weg terug, je kan alleen nog maar vooruit. Open die tap, laat het geestrijke vocht stromen.
Nu gewoon eten bij Dos Piementos in plaats van schichtig de burito's en bruine bonen te take awayen....
Zou toch  mooi zijn als over pak 'm beet twee maanden bij iedereen de angst eindelijk uit het lichaam is geslopen. Want worden wij onbewust bang gemaakt....door de politiek, de media?
Zeg het maar, wie heeft er gelijk. Terugkijken heeft geen zin meer. Tuurlijk zijn er genoeg fouten gemaakt, met de kennis van nu hadden wij het gisteren beslist anders moeten doen. Maar wie had de juiste glazen bol in zijn of haar vizier. Niemand toch....?? Wie deze shit had kunnen bedenken moet morgen de troon bestijgen.
Las van de week een stukkie in de Toren. Was het dan toch een straf van God, die van hierboven....?
Vond het vergezocht....van die schrijvert! Na ons de zondvloed. Zag ik dan toch Noach hier van de week door de straat stiefelen. Er liepen al twee honden en een parkela met hem mee....Ligt de Ark al te wachten in de Vecht...?? Vragen, vragen...vragen....Hoor ik nu een haan kraaien....
Hoe ver is de hemel eigenlijk als je deze hier een keertje nodig hebt op aarde?
Als je eindelijk weer eens wacht op een godswonder, op een verlosser die enkel met een paar vissen en broden iedereen van de ondergang redt? Durf te dromen....
De ene keer doet het buitenland het stukken beter. Hadden wij de kroeg open moeten houden, het gewone leven zoals in Zweden. Hadden we de tent eerder moeten sluiten.....?? Achteraf is het makkelijk lullen.
Achteraf is heerlijk wonen wat ik je brom!
Ik hoor mensen nog zo schreeuwen begin maart en nu prediken ze weer hele andere strategieën eind mei.
April deed maar wat hij wilde.
De wind waait niet voor niets alle kanten op. Heb ik mij ook schuldig aan gemaakt. Wie moet je nu nog in hemelsnaam geloven. Weet alleen dat ik zo snel mogelijk van deze klotenzooi af wil. Wil weer leven zonder dat ik mij bang hoef te maken dat Moe naar elders vertrekt of mijn schoonouders, of nog erger je geliefde.
Wil gewoon met elkaar, samen zijn, plezier maken. Dom ouwehoeren langs de lijn bij je cluppie....
Mooie wijnen drinken en lekkere speciale biertjes ontkurken....met dito mensen.
Juichen als Rolf weer scoort of schelden als die bal er toch nog in gaat achter onze kansloze Thijs of Jelle.
Je snapt het wel. Wil niet de blikken meer voelen in de supermarkt of waar dan ook als ik misschien jou niet op anderhalve meter passeer....
Angst is een slechte raadgever, bij twijfel moet je misschien nu wel oversteken in plaats van binnen te blijven.
Ik wil (weer) Blij worden bij Blij en omstreken. Werd al Blij van het nieuwe wieffie OutSideTheHouse. Iris zal het worst wezen wat er nu allemaal gebeurt, die is met hele andere en betere zaken bezig. Voldoende melk binnen slepen en talloze luiers volpruttelen....Zowel binnen- als buitenhuis! Serieuze shit!
Het zijn de Drenten in de pap, zijn Krenten Moos....Maar wij rekenen het gewoon goed!
We zijn weer geknipt en geschoren. Moos is zijn mooie krullen kwijt, San weer in de Krul, Mouna heeft haar lange haren nog en ik...tja ik, ook de Corona heeft mijn kruin wederom niet goed gedaan.
Blij worden van Nick, Simon & Kees die de wegen bewandelen die Simon&Garfunkel ook ooit hebben moeten gelopen. Treden in hun voetsporen, stap voor stap. Homeward Bound, the sound of silence maar wordt ik heel erg blij en vrolijk van. Zou het uit willen schreeuwen....Ben toe aan alleen maar goed nieuws.
Toe aan vakantie, geldt toch ook voor jou? Toe aan samen proosten. Toe aan een nieuw begin!
Werd daarom zo blij en weemoedig van een simpel berichtje op Facebook van een man vol met Passie(s), die lieve gekke Gerrit uit het verlichte dorp van de apen hier verderop richting de Mommeriete.
Hij had een nummertje geplaatst van de Themesong uut Cheers. Die mooie komische TV-serie van eerder
Uitgezonden op de maandagavond rond de klok van elven door de NRCV in de jaren tachtig en negentig.
Sam Malone, Cliff, Woody, Norm, Frasier, Diana en Carla. Ik zag mij toen als jochie van amper twaalf er zo zitten naast die postbode en Norm. Dom ouwehoeren, zeuren over je club, dorp en de politiek.
Niemand snapte de boze buitenwereld behalve die lui van Cheers. Heerlijk!
Waar iedereen je kende en waar iedereen je altijd graag zag komen en waar iedereen kampte met dezelfde problemen.
Laten wij van Nederland 1 grote Cheers-kroeg maken. Geluk in tuk en dat wij alle problemen tussen twee glazen bier door bespreken en oplossen....waar Iedereen welkom is, behalve die Kut-Corona...
Die spoelen wij vandaag door de plee, weg ermee! Vandaag nog 1x terugkijken op eerder. Het is niet voor niets Oudjaarsdag vandaag. Zo aan de oliebollen....Straks maar uiensoep maken dan en kieken naar Carbid schieten.
Morgen, 1 juni 2020 om 12.00 uur beginnen wij (allemaal) opnieuw.
It's was a long December (euh...3 lange maanden) and there's reason to believe. Maybe this year will be better than the rest.
Waar Mick het nieuwe jaar steevast begon sloot Adam Duritz van the Counting Crows mijn jaar altijd traditiegetrouw af.
'The smell of hospitals in winter and the feeling that it's all a lot of oysters, but no pearls.
All at once you look across a crowded room to see the way that light attaches to a girl'

Happy New Year!
Fijne zondag. Joah, mag wel zo....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten