zondag 17 mei 2020

Bleke Alie!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'That golden one leads a double life. You'll find out. 
But i don't know where you go. Do you climb into space?
To the world where you live, The world where you live.
So here we lie against each other. These four walls can never hold us
We're looking for wide open spaces, high above the kitchen.
And we're strangers here, on our way to some other place.
But I don't know where you go, do you climb into space?
To the world where you live, The world where you live, The world where you live!'
Uut 'World where you live' van Crowded House.

Moi, ben ik weer!
Sloot ergens begin dit jaar een soort van weddenschap af tijdens een zeer gezellig samenzijn.
Destijds kon je nog gewoon met zijn zessen en wat pruttelend rondhuppelend kroost lekker uit eten zonder die anderhalve meter afstand in acht te nemen. Blijkbaar het 'nieuwe' normaal vandaag de dag!
Neuh, wij zaten (bijna) met z'n allen op 1 vierkante meter lekker te happen en dronken daarbij bijzondere biertjes. Gepokt en gemazeld ondertussen, echte biersommeliers in wording! Waarvan Akte.
Je kent het wel. Als je het maar lang genoeg zuipt wordt je vanzelf een kenner, denk je dan...?!?
Zijn wij ondertussen ook niet allemaal een huis, tuin en keuken viroloog in hoogst eigen persoon zonder diploma aan het worden...?
Je liket gewoon de berichtgeving waarbij je op dat moment het prettigst bij voelt, neemt dat maar aan voor waarheid terwijl het net zo goed een halve leugen kan zijn. Wie heeft er gelijk, zeg het maar....??
Wat vandaag krom is kan morgen allang weer recht getrokken zijn, in dien voege of iets van die strekking!
Ik verlies niet graag maar deze weddenschap hoef ik niet persé te winnen.
Met liefde bezorg ik hem die mooie 0,7 liter flessen speciaalbier. Echter ben ik bang dat ik de weddenschap glansrijk win.
Moest aan onze afspraak denken toen gisteren een brief van de gemeente in de bus lag.
Met als titel 'Evaluatie Asielzoekerscentrum Hardenberg'.
Wij wonen blijkbaar in de buurt of wijk in de omgeving van het AZC Hardenberg. Ze willen graag weten wat onze mening over en ervaring met het opvangen van asielzoekers in het AZC Hardenberg is.
De resultaten nemen ze mee in het onderzoek zodat de raad van Hardenberg dit najaar een passend besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de opvang van asielzoekers in het AZC Hardenberg aan de Jachthuisweg.
Begin april stond er al een artikel in de Stentor dat de huidige Corona-crisis de evaluatie gecompliceeerd maakte. Goed- of kwaadschiks...??
Benieuwd of zo'n enquete, het invullen van de vragenlijst, het verschil zal gaan maken.
Zullen de hardwerkende burgers daadwerkelijk gehoord worden in deze hekele kwestie.
De wond ettert al sinds de eerste plannen voor een AZC in Hardenberg ontvouwd werden.
Vele zalvende handen hebben nog niet voor voldoende pleisters kunnen zorgen. Het probleem blijft hoe je het ook wendt of keert. Vraag de winkeliers of onze horeca maar eens naar alle problemen....
Vroeger zei mijn moeder al dat er altijd een bord bij kon, niemand hoefde kerst alleen te vieren...van die dingen. Zo ben ik opgevoed, ruimhartig en ruimdenkend.
Mensen die om hulp vragen bied je een schouder aan. Kom hier maar schuilen...
Maar er zit wel een soort van wisselwerking aan. Voor wat hoort wat.
Weet dat het AZC ontzettend veel problemen opleverde en nog steeds levert.
Tuurlijk, de goede moeten altijd boeten voor de slechte maar maken wel het verschil en duiden wel een gemeenschap die worstelt met de voor- en tegens.
Als je tegen bent, dus voor een sluiting van het AZC na oktober 2021, wordt je door je tegenstanders al snel uitgemaakt voor een racist of een stemmer in de rechtse hoek....heb je iets tegen deze mensen. Not!
Ben je voor, dus tegen een sluiting van het AZC en mag wat jou betreft na oktober 2021 het AZC nog vijf jaar open blijven, kijk je dus blijkbaar niet naar de feiten, de dikke politiedossiers en talrijke incidenten die er plaatsvonden en regelmatig onder het tapijt zijn geschoven. Vinden wij jou ergens in de linkse ballenbak terug.
Ik geloof dat de gemeenteraad straks voor gaat stemmen, voor een verlenging van nog eens vijf jaar dus.
Mijn collega-weddenschapper is er heilig van overtuigd dat het AZC volgend jaar haar deuren moet sluiten mede gezien de kennis en goed ingelichte bronnen die hij heeft. De een zit nu éénmaal dichter bij het vuur en de dagelijkse waarheid dan de andere...
Hoop niet dat de leugen straks regeert. Dat er weloverwogen een goede beslissing wordt genomen.
Wens de gemeenteraad veel kracht- en wijsheid toe, ze zullen hun vingers gaan branden. Moed moeten durven tonen in de wetenschap dat sommigen hun besluit zullen toejuichen en anderen ze losers gaan vinden.
Je doet het nooit goed als je je hoofd als gemeenteraadslid boven het maaiveld uitsteekt....
Een besluit vormen met het verstand en niet met het hart. Roeien met de riemen tegen de stroom van de Vecht in. Vijf jaar hebben wij ons goede wil getoond, maar ik heb de ogen en oren tevens open.
Hier thuis, in de straten en in het centrum. Zie wat er soms gebeurt. Met onze gastvrijheid mag zeker geen loopje worden genomen. Ook al is het maar een kleine groep die de boel regelmatig verstiert....
Alle begrip als ze besluiten om te verlengen in het najaar, maar zou het niet erg vinden als ze de deuren volgend jaar oktober sluiten. Als je voor bent, ben je toch niet automatisch tegen en/of andersom.
Er werd mij om een  mening gevraagd en die heb ik gegeven, voor wat het waard is!
Wat dat betreft zijn er eenheidsworsten genoeg....
Ik verlies graag de weddenschap maar drink net zo lief de gewonnen biertjes op. Wat ik oe brom!
Elk nadeel heeft zijn voordeel. Wanneer doe je het goed, ik geloof in een goede afloop en als de knappe heren en vrouwen een besluit hebben genomen moet je het maar accepteren....niet dan?
Je moet vertrouwen hebben in de door jou zelf gekozen mensen op het rode pluche in dat lelijke gebouw hier iets verderop.
Ach, daar denk je dan even aan als je gisteravond een Bleke Alie van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij opentrekt....Goudkleurig, volmondig bier met een fijne geur van late additie van Cascade Hop. Geheel naar de stijl van een Amerikaanse Pale Ale. Om de bittere smaak beter tot zijn recht te laten komen is het bronwater met gips(?) verhard.....
Lekkere bieren uit het Vechtdal, Dalfsen om precies te zijn. Vrijdag dronken wij al Kiek Uut en Goed Goan of waren wij dat niet....?? Trots op alle brouwers in het mooie Vechtdal.
Je moet altijd goed uitkieken waar je ook gaat.....Tegenwoordig dat je anderhalve meter ruimte houdt.
Tja, wie heeft er gelijk in deze Corona-tijd?
Las gisteren het verhaal dat enkele Twentse medische specialisten klaar zijn met de 1,5 meter angst...
Langdurige stress verzwakt onze weerstand is hun devies.
Overheid en de media maken mensen onnodig bang.
Tja, wie heeft er gelijk en wie krijgt over tig jaar uiteindelijk wel zijn of haar gelijk??
Je moet werken aan je eigen gezonde weerstand, erop uit, bewegen, zoveel mogelijk gezond eten zou een goed medicijn zijn (en lekkere biertjes drinken hahahaha....heel goed voor de weerstand anders wel het verstand...)
Hoogleraar en hartchirurg Jan Grandjean en anesthesioloog Alaattin Ozdemir zeggen dat trouwens
Geen domme jongens, lijkt mij. Twee wijzen uit het Oosten. Ze hebben er goed over nagedacht. Het is tijd voor enige reflectie.
De blik moet worden verruimd, niet langer en alleen de virologen en epidemiologen moeten het voor het zeggen krijgen. De blik moet anders, de horizon moet worden verruimd. De angst is er teveel ingeslopen....
Open die sportscholen....Dansen om te bewegen, hoop doet leven.
Tja, zeg het maar. Zo zijn er tal van verhalen en risico-analyses....Wie moet je geloven tegenwoordig en wie niet. Blijft lastig al die hekele kwesties....Je kunt er je hoofd makkelijk over breken.
Ondertussen weet ik het niet meer, wat recht of wat krom is.
Het enige wat ik soms weet is dat Bleke Alie, Kiek Uut, Goed Goan of die overheerlijke biertjes van Brouwerij Avereest bijvoorbeeld geen enkele boodschap hebben maar ze wel de boodschap overbrengen.....Waarvan Akte!
Bleke Alie is de boodschap, van zoveel thuiszitten wordt je niet beter van. We moeten de zon opzoeken.
Bijkleuren.....!!
Fijne zondag.
Joah, mag wel zo...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten