zondag 14 juni 2020

TroubaBeach!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden,

'Oh, as het morgen keihard regent. Weet ie wat ik organiseer?
Een landelijke protestmars tegen slecht weer.
En ergens halfweg juli goat alle remmen los
Dan goa ik keihard protesteren op de Zwarte Cross.
Ik protesteer tegen het onrecht, ik haal mien spandoek uit het vet.
Ik protesteer tegen de honger in de wereld as ik bruune bonen vret
Ik protesteer tegen de banken, ik protesteer maar zo wat raak.
En a'k oe niet kan overtuugen , goa'k met mien trekker noar Den Haag
Oh oh wie goat protesteren, niks geen anderhalve meter en geen mondkap veur de kop.
Oh oh wie goat protesteren, met zien allen noar de kloten en Femke löp veurop.
Uut 'Met zien allen naar de kloten' van Hendrik Jan Bökkers
(voorman van Bökkers)

Moi, ben ik weer.
12x10.000x30=3.600.000!
Kan zomaar de naam zijn van een nieuwe telg van Elon Musk, al die cijfertjes hierboven, de man van Tesla die ondertussen naar de maan vliegt met zijn SpaceX.
Aan geld geen gebrek!
Maar het is de jackpot van de 1-juli trekking van de staatsloterij.
30 jaar lang, elke maand, 10.000 euro op je rekening. Heb je wel nodig als je naar de maan wil vliegen met Elon.
Ach, soms droom ik gekke dingen. Zaken die de spreekwoordelijke revue passeren en toch nooit waarheid zullen worden. Laat mijn lot niet liggen, doe er wel aan mee maar blijf ondertussen met twee voeten stevig op de grond op deze aardkloot rondstiefelen.
Liep de trap af voor een boodschap. Zag geen toiletpapier meer hangen, pakte WC-papier uit de meterkast en zag tevens onze nationale driekleur keurig tegen de muur staan. Mag je daar tegenwoordig nog trots op zijn?
Want als je alle links gedraaide TV-programma's mag geloven loopt het voor geen meter meer in Nederland.
Ziet ons land zwart van de racisten, elke witte mede-burger maakt zich er blijkbaar schuldig aan is de strekking per vierkante gelegde meter. De rood-witte-blauwe vlag schijnt besmeurd te zijn door ons duistere verleden.
Zag mijn nieuwe Quick-schoenen in de hoek liggen die ik er gisteravond zelf had in geschopt!
Mag dat ook niet meer...Schoenen met rood-wit-blauwe banen op hagelwitte schoenen en witte veters?
Ik vraag dit voor een goede kennis hè, dat begrijpen jullie wel.
Kan het nog bonter maken. Vanaf dit jaar wordt onze 'Hollandse Nieuwe' geserveerd zonder het kenmerkende Nederlandse vlaggetje. Dat hebben de gezamenlijke vishandelaren besloten.
Veel visliefhebbers hebben moeite met het vlaggetje. De actiegroep Bijvangst is blij met de maatregel...
"Het vlaggetje is een van de ergste uitingen van nationalisme in de visindustrie..", zegt deze groep.
Een haring heeft namelijk van nature geen nationaliteit en bovendien zijn ze in internationale wateren gevangen.
Ze worden ongevraagd in verband gebracht met Holland. De naam 'Hollandse Nieuwe' is volgens deze actiegroep misleidend en beledigend en kan als kwetsend worden ervaren. De haringen worden zo onderworpen aan de Hollandse cultuur, compleet met uitjes en zuur. Daarmee doe je geen recht aan de oorspronkelijke identiteit van de vis. Waarom moet nieuwe haring per se Hollands zijn...??
Ik las dit ergens van de week, wist niet meer waar....Maar dacht...Nederland is echt gek aan het worden...
Gelukkig, in dit geval wel, bleek het te gaan om nieuws van Nieuwspaal wat je niet al te serieus moet nemen maar met een dikke knipoog. Poeh!! De redactie houdt er een nogal satirische visie op na. Een beetje zoals de Speld. Neem mij ook maar niet serieus....Doen al teveel mensen. Stop d'r mee mensen....hahaha
Toch zijn er genoeg mensen die niet door het sarcasme of satire heen prikken van Nieuwspaal. Dit nieuws als feitelijk juist bestempelen....Heerlijk die ondertoon van zulke 'nieuwssites', het zet je wel aan het denken.
Het had zomaar gekund. Ik had er namelijk niet gek van op gekeken als dit zomaar wel waar was....
Polderen heeft Nederland tot kunst verheven, kan zo tentoon worden gesteld in het Rijksmuseum.
Tegenwoordig willen de voor- en tegenstanders alles zo graag benadrukken waardoor de tegenstellingen alleen maar groter worden. Elkaar de pan uitvechten en de oplossing in het midden laten.
De discussie over zwart en wit lijkt wel een op een spelletje mikado...Met elk stokje (reactie) raak je wel een ander stokje, kwets je weer iemand, wat vervolgens weer leidt tot actie- en reactie etc. etc. etc.
Elk land heeft zijn of haar geschiedenis. Je delete geen hele of halve geschiedenis door standbeelden van zijn sokkels te halen of helden van weleer te bekladden met verf. Daar wordt het verleden niet anders van.
Met de kennis van nu zijn er vroeger, eerder best veel fouten gemaakt. Mensonterende toestanden. Wij Nederlanders waren vroeger echt geen lieverdjes, wat ik je brom. Voorbeelden zat. Helaas!
Maar wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Denk dat niet veel landen een maagdelijke witte...euh of zwarte kei kunnen vinden. De discussie ligt lamgeslagen in de hoek, weet niet meer hoe het verder moet!
Soms heb ik het idee dat wij aan deze kant van Nederland in een heel ander land leven.
Dat wij hier in Hardenberg en omstreken in het vredige dorpje wonen van Asterix en Obelix.
Dat wij erin zijn geslaagd de invasie te weerstaan met behulp van een nuchtere toverdrank die ons oersterk en daardoor onoverwinnelijk maakt. Ons niet druk maken over randzaken maar het echte leven omarmen ongeacht welke kleur je gezicht heeft of uit welk nest je komt.
Wie Asterix in dit verhaal is vul zelf maar in....Dappere en slimme strijders genoeg in Overijssel.
Verder hebben wij Obelixen genoeg in de stad waar de Vecht rustig doorheen meandert. Ruwe bolsters, blanke euh...gekleurde pitten, aanpakkers zat duzz. Mensen die mooie dingen kunnen maken.
Twee rechterhanden hebben, die binnen no-time hun creatieve brein omzetten in heuse daden.
Niks anders aan de kop. Kop d'r veur en twee weken bouwen. Een oude zeecontainer werd door alleskunner Edwin Kelder van D-Core, noem hem liefkozend Basement, getransformeerd tot een heuse Beachbar.
Hij gebruikte allemaal spullen die al een heel leven achter de rug hadden, karakter hadden getoond. Materialen kwamen uit het verleden terug naar het huidige heden.
Moet het anders, wil je iets unieks, geen seriewerk dan bel je Kelder, Edwin van voren, D-core van achteren.
Hardenberg heeft voor het eerst een stadsstrand. Jeuh....Die plannen waren er al jaren. Zou ergens komen aan de uiterwaarden van de Vecht. Als ik mij niet vergis waar nu nog jaarlijks de ballonnen de lucht ingaan.
Weet niet of de plannen zich (altijd) nog bevinden in de Hardenbergse ijskast maar Grand Café de Troubadour vatte de koe nu wel bij de horens.
Ontdooien aan de oevers van de Vecht bij TroubaBeach. Mijn wederhelft voelde zich voor even weer terug op Curacao, in Willemstad. Zanzibar aan de Vecht, gewoon in het nuchtere Hardenberg. Kom daar maar om.
Moet toch niet gekker worden. Worden wij nu echt volwassen?? Beetje Bloemendaal of Julianadorp gewoon achter ons huus.
De Vecht nooit gezien als kabbelende zee die maar ruist zonder twijfel...Tot gisteren dan...
Enkele Bloomingdale Wijven waren ook overgevlogen, eentje stond er zelfs op knappen. Pikte ongevraagd maar niet express hun tafeltje in. Zij was ongeveer 39 weken terug bezwangerd en onderweg naar de kraamkliniek blijkbaar geparkeerd op het witte euh...gele zand van TroubaBeach. Ze vroeg de schoonzoon van Herman niet voor niks hoe lang er nog geld in de parkeermeter moest. Tot zes uur, mevrouw. Zij tuitte ondertussen haar lippen nog maar eens. Ach, iedereen is welkom in Hardenberg maar netjes vragen is ook een kunst. Tuurlijk sta ik op voor een zwangere vrouw maar het is wel de toon die de muziek maakt.
Elk nadeel bleek zijn voordeel te hebben. Wij kwamen te zitten naast een leuk stel. Lekker puh!
Op last van de hoeders van de wet, de onvolprezen Boa's, had Potgieter zijn muziekinstallatie al moeten vervangen door enkele knoeperds van JBL Speakers. Liever zo'n Boa in de nek dan een echte wurgslang als je begrijpt wat ik bedoel. Het mag allemaal natuurlijk niet te gezellig worden en misschien krijgen de buren dan wel last....Beter Horen zit hier even verderop. Ze paradeerden in hun blauwe kloffies terwijl wij met de blote voetjes in het zand zaten. Tuurlijk, zij doen ook maar gewoon het werk wat ze van hogerhand opgedragen krijgen. Niks mis mee....Het is wel de toon die de muziek maakt.
Iedereen had Skik, hoorde Lohues zachtjes zingen dat het een prachtige mooie dag was. Dat was het...
De banden spreekwoordelijk vol met wind!
Stoere Beachboys verkleed als personeel met slippers van Adidas aan de voeten.
Indrukwekkende tattoos op de bruine armen. Mouna met haar schepje en emmertje in het zand. Kreeg al snel gezelschap van Dani, de lieve guitige kleindochter van Greta en Herman.
Later liep Dani met meloen in haar mond in het mulle zand. Tja, kan ook niet anders. Moos kreeg ook altijd meloen van Tante Greta in de oude Troub voor de brand.
Geen Joep Meloen maar Greta Meloen terwijl ze toch echt Potgieter heet. Komt wel goed, Moos!
Moos was bij Opa en Oma...Wij gingen daarom maar voor een nieuwe cocktail, een Cosmo terwijl ik mijn vochtgebrek aanvulde met een weizzen van Franziskaner.....
Wat een aanwinst. Op zomerse dagen is het goed toeven aan de Vecht bij TroubaBeach. Waarvan Akte!
De Beachbar onderworp ik aan een grondige inspectie terwijl ik een borrelplankje bestelde, kam je haar met een gitaar, zeg maar. Strak wark van Kelder....Vakman!
Voor een dagje een iets andere balansdag. Morgen maar weer aan de komkommer, water en gemberthee.
Hier hoef je niet over te discussiëren. Dat is genieten op je eigen vierkante meter....Lekker onderuitgezakt, zonnetje op standje aangenaam warm. Biertje, wijntje of cocktailtje in de hand, voetjes in het zand.
De avond werd mooier met de tijd. Zag mensen genieten....Bootjes varen, Vecht ruisde zelf....
Het leek net Zanzibar bij Willemstad, maar dan niet dan 7975 kilomter ver weg maar gewoon op 500 meter loopafstand. #Het strandgevoel aan de Vecht!
Hier hoeven wij niet tegen te protesteren. Geen mondkapje veur de kop, gewoon gezellig op anderhalve meter van elkaar. Nog wel....Over twee maanden weer met z'n allen knuffelen totdat je een ons weegt?
Afvallen 2.0 of toch een afvallige....?
Ja toch! Ik help het je hopen, alles komt goed omdat het moet.
TroubaBeach. Hoorde Don Henley, hoorde Chris Rea, Hoorde te veel...Foto's van een mooie dag!
Gisteren niet met zien allen naar de kloten, maar met zien allen naar TroubaBeach an de Vecht!
De toverdrank van TroubaBeach. Wij bieden hier gezonde weerstand aan de rest van ons volk.
Wij staan nog niet op knappen....! Tijd voor afscheid van het niet normale...en 's avonds het licht an.
Fijne zondag. Joah, mag wel zo

1 opmerking:

  1. Wij Bloomingdale wijven komen gewoon uit Hardenberg hoor ;) nadat jullie ons tafeltje in wilden pikken waar wij al een poos op zaten te wachten werd er mischien even gezegd dat wij dat niet op prijs stelden.
    Overdrijven kan u zeker zo te lezen! Maar goed, ik tuit mijn lipjes maar weer en dan is het goed zo. Fijne zondag gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen