zondag 21 mei 2023

#CityRun23!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Dit is de laatste dag, zou het toeval zijn.
Dit is de eerste dag dat het hier regent. 
Maar was jij het niet die zei dat toeval niet bestaat. 
Maar was jij het niet die zei dat alles eens voorbijgaat.
En de stormvogels die roepen 's nachts naar de maan.
En de stormvogels die wijzen de weg voor elkaar.'
Uut 'Stormvogels' van Frank Boeijen.

Moi, ben ik weer!
Bevind mij soms in een andere wereld. Heel vaak als ik slenter langs de Vecht! 
Als ik wandel langs- en door Hardenberg. Muziek in mijn oortjes!
De laatste tijd veel Frank Boeijen. Oud werk van hem, uit de jaren tachtig en negentig! 
(Her)ontdek weer teksten van hem. 
Zijn twee live CD's van destijds: Hier komt de storm ('80 - '90) en Stormvogels ('90-'95)!
Zing dan zachtjes mee met Frank. Schrik soms, als opeens een fietser voorbij snelt. 
Mompel dan iets van goedemorgen tegen onbekende en passerende voorbijgangers. Hoi. 
Die vent spoort niet, hoor je ze denken. Pet op. Loop dan ook niet zo vaak langs het spoor. 
Meestal ben ik dan in gesprek met mijzelf. Totaal afgesloten van deze boze buitenwereld!
In mijn eigen wereld gaat het allemaal best wel goed met deze 2 punt zes komma vier lange man. 
Ramses zegt dat het niet zo is! Frank had vast een rook- en drinkpauze! Wat een stem die kerel!
Laat me! Op momenten als deze ben ik op mijn best. Net zoals vanochtend. Kinderen allebei inpandig. 
Mouna klimt op het bed met haar grote knuffelbeer en gaat naast haar andere grote knuffelbeer liggen.
Was het altijd maar zondagochtend. We liggen te ouwehoeren! Slap van het lachen. Moos slaapt nog, ging met Papa naar bed! Wel een uurtje of twee te laat. De schade haalt ie nu in! Straks naar Oma en vanmiddag naar Cas en Sten. Sten was al jarig, Cas ziet zich dinsdag zes worden! Mooi man, jochie!
Mouna staat bij mij te dralen, ze heeft weer batterijen in haar Vtech Kidi Super Star - Light Show!
Ze doet een mini-Cityrun op de speakers. En daar komt met nummer 14 Mouna Dorgelo over de streep in een nieuwe recordtijd van.....bla,bla. Herman Weening, eat your heart out. Mouna heeft goed naar jou geluisterd. Geen tweede- of derde naamvallen maar ze haalt de ene loper na de andere hier binnen! Gut Gemacht, wunderschön! Wunderbar!
Wat heb je op je theezakje staan, Papa? De laatste tijd is zij helemaal in de Tea Topics. Een ander woord voor al die kleine tekstjes wat Pickwick al jaren op haar zakjes heeft staan. Moos is een echte thee-drinker, ondergetekende ook en zelfs Mouna doet aan onze High-Tea. Koekje d'r bij, veelal speculaas en nu soms een pennywafel! Grappig, zelfde wat ik veertig jaar geleden consumeerde aan de tafel bij Moe.
Haar manier om te leren lezen. Ze doet het goed hoor! Ze kan al veel woordjes lezen. Ze onthoudt ook als de beste en leest soms hele teksten voor! Knap wieffie! 
Geloof je in ware liefde? Hoe ziet jouw perfecte vrijdagvond eruit? Welke vakantie zou je her willen beleven? Wie is jouw voorbeeld? Volg je liever je hart of je hoofd? Welke gebeurtenis heeft je gemaakt tot wie je nu bent? etc. etc. 
En ik maar antwoord geven op al deze prangende vragen die Mouna via Tea Topics aan mij stelt. 
Drink veel Groene Thee met gember, dus vragen zat maar niet altijd alle antwoorden! Zij denkt zelf ook na over de vragen die ze aan mij stelt. Hele leuke en verrassende antwoorden komen uit haar lieve mondje. Heel gevat soms, stof tot nadenken. Meisje, wat gaat er toch allemaal om in dat koppie van jou? Een bijzonder kind is het! Ze is zo lief, vooral 's morgens als ze bij mij in bed kruipt en grote broer nog slaapt! Dan zou je willen dat je een kopje thee had en Tea Topics....Hoeft eigenlijk niet, ze heeft altijd wel vragen paraat of tovert ze zo uit de hoge hoed! Zoals vanmorgen, mis ik nu volgende week al!
Wetende dat ik volgende week zondagmorgen alleen wakker wordt! Niet met haar en grote beer in bed!
Dat mis ik, ik mis zulke momentjes als zij er niet zijn! Dan loop ik het liefst in mijn eigen wereld, langs de Vecht met de pet op! Weggedoken in mijn jas. Muziek op en spoken Mouna-vraagjes op klaarlichte dag door mijn hoofd? Dan is het soms een beetje koud in mijn hart! De glasbak en het statiegeldapparaat van de Appie varen er later wel bij! Druk maar op de groene knop, het goede doel maar steunen dan. Niet alleen drinken tegen de dorst!
Want als ik drink, dan drink ik op jou en als ik verlies dan verlies ik jou....Frank zingt het straks vast wel bij het nummer Zonder Woorden, deed ie van de week ook tijdens Hemelvaart! 
Goh, het is Hemelvaart en jij hebt het met een leuke dame uut Vriezenveen over het einde van de bamischijf?
Jezus, wat slecht. Maar het is wel zo! De bamischijf is bezig aan een heuse revival. En inderdaad, ik zag bij Café Mans afgelopen donderdag veel mensen rond de klok van zes, zeven uur happen in een bamischijf. Beetje Maggi of Ketjap er bij....Zien eten, doet eten. Ik ging voor een bal gehakt, eigenwijs hè. Maar met Hennie van Jan hadden we een serieus gesprek over Randrock maar ook over de bamischijf. Want hij is razend populair. Maar aan die populariteit zit een keerzijde. 
Op dit moment is de aanvoer van de typisch Hollandse snack met Indische roots niet aan te slepen. 
Denk dat er in Mariënberg minimaal een doosje per week er door heen vliegt. 
Er zijn niet zoveel producenten meer van bamischijven, wil hier het probleem toch even aankaarten!
Elite BV uut Neede is nog één van de laatste der Mohikanen. Ze vriezen per uur(!) 1100 kilo gepaneerde producten in. 80% daarvan is een bami- of nasischijf, maar de bamischijf ligt ver voorop!
Een echte hardloper derhalve. Waarom? Snappen jullie het? Ik vind een bamischijf ook best wel lekker. Veel vlees zit er niet in, in een schijf van 130 grams maar 15 gram vlees, het overgrote deel is bami! Logisch natuurlijk! Maar als je minder vlees wilt eten begin dan maar met een bamischijf...hahaha.
Vond het bijzonder grappig, las voor enkele weken het verhaaltje in het AD en op Hemelvaart heb je met Hennie van Jan het serieus over bamischijven. Het kan verkeren op Hemelvaart....
Wanneer de drank is in de man, of iets van gelijke strekking. Simpel iemand ben ik hè.
Maar de bamischijf is gelukkig nog niet ten dode opgeschreven. Ze bouwen een nieuwe hal in Neede, puur en alleen voor de oeroude bamischijf. Hoe trots kun je dan zijn als ouderwetse bamischijf!
Mouna is nog steeds bezig met haar eigen City-Run. Wat een gaaf evenement is dat toch op de 3e zaterdag in mei. Het was lekker en gezellig druk in het centrum van Hardenberg! Ruim tweeduizend deelnemers. Al uren voor de start zaten alle afstanden vol met inschrijvingen. Bordje uitverkocht prijkte denkbeeldig op de zeventiende editie van de City-Run. Mijn kinderen waren zich vergeten op te geven.
Foutje van Papa en Mama. Niet aan gedacht, ik maak niet alles meer mee. Hou niet alles bij in Parro!
Leef soms teveel in mijn eigen wereld. Mouna doet zekers mee aan de 18e editie in 2024. Dat heeft ze nu al gezegd. Moos denkt er nog even over na, zoals hij gisteren zei toen hij lurkend aan een Sprite op het terras van de Koffiepot zat. Je wordt er wel moe van, Papa. Moet je eens kijken naar al die mensen? Hoe lang is eigenlijk een halve marathon? 21 km. Maar je mag ook gewoon de 1 of 3 kilometer lopen!
Oh, dat is niet zo ver hè. Maar Hardenberg stroomde lekker vol. Veel Opa's en Oma's die kleinkinderen met gezwinde spoed langs de gesloten winkels zagen haasten! Mooi gezicht! 
We waren wat later. We haalden eerst een 7-1 nederlaag op in Enschede! Was niet best hè. Neuh!
Volgende week het laatste hoofdstuk van het niet zo leuke boek: 'Het dramatische seizoen op het Westerpark'. Doet pijn hoor zo'n zevenklappert! Helemaal door het feit dat bij elk doelpunt dat verschrikkelijke nummer 'Liberté' uit de speakers knalde op sportpark Rigtersbleek en Sara was er niet eens bij. Niet alleen ik vond dat jammer, Jan ook! De supporters waren bijna op één hand te tellen. 
Wat een drama! Vroeger, eerder stonden er wel honderd man langs de kant bij een uitwedstrijd!
Ach, nu stonden wat uurtjes later duizenden en duizenden langs de kant bij de Cityrun!
Geweldig evenement. Vergat zelf even de wedstrijd eerder op de dag! Zag mooie medailles hangen om trotse hardlopers! Dat had Henk voor mooi voor elkaar gebokst! De tasjes waren ook nog op tijd gearriveerd! Net voordat de lopers werden weggeschoten hadden wij ze afgeleverd! 
Mouna was onder de indruk! Ik doe volgend jaar mee, Papa! Bel je even met Mama, doe ik lieverd!
We aten een patatje bij Henry's. We speelden nog even in de nieuwe speeltuin voor het theater. 
Het heeft even geduurd maar de speeltuin is mooi geworden. Je kunt er mooi zitten, zonnetje op je hoofd. Mouna deed nogmaals een mini City-Run en ik keek naar de zwoegende 10 kilometer lopers die gingen voor ronde 2 via de Amalia-brug richting de Marslanden! Om moe van te worden! 
Ik wandel liever! Vroeger moest ik hardlopen, de voetbal als nieuwerwetse atletiekclub. De 10 kilometer minimaal binnen de 55 minuten. De kop rood, tong op de schoen maar negen van de tien keer lukte het mij ook nog. Gelukkig zonder al te veel publiek langs de kant. Lopen voor publiek vind ik niks...Aapjes kijken! Het is een geweldig evenement om te kijken maar ik moet er niet aan denken om zelf langs al die terrassen en duizenden mensen te moeten ijsberen. Volgend jaar Mouna aanmoedigen en misschien Moos. Dat doe ik veel liever. Laat mij maar langs de Vecht wandelen, pet op - weggedoken in mijn eigen wereld - als de zon voorzichtig opkomt! Muziekje op! Stormvogels live....
Start-Finish! 
Fijne zondag. Joah, mag wel zo! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten