zaterdag 31 oktober 2015

Hier Kom Je Voor Naar Het Westerpark!Mariënberg speelt gelijk tegen koploper DZSV.
(Dinxperlo verdient met remise 1e periodetitel)

Mariënberg had kunnen winnen, Mariënberg had kunnen verliezen en daarom was het 1-1
gelijke spel tegen onze vrienden uut Dinxperlo na 90 minuten een uitslag waar iedereen
vrede mee kon hebben.
DZSV haalde ondanks de remise de eerste periodetitel op omdat DES Nijverdal niet wist te winnen tegen Zelos en de derde club op het vinkentouw, Quick’20, verloor bij de studenten van Drienerlo in Enschede.
Kortom, na afloop alleen maar tevreden gezichten in de bestuurskamer waar het goed toeven was met de hapjes van Diane en de biertjes van onze gastvrouwen.
Tja, eerlijk is eerlijk. Voetballend was de koploper beter, de kansenverhouding(en) lagen ongeveer gelijk maar beide keepers blonken uit en was onze doelman Jelle Brinks niet voor niets de man van de wedstrijd…..
De schoen wringt niet en enkele uren na de strijd op het Westerpark liggen de schoenen naast de bank in de wetenschap dat men momenteel in Dinxperlo op de laatste dag van Oktober dik feest viert tijdens het Oktoberfest.
Een heel elftal in Lederhosen, het is nog even wachten op de foto maar het is ze gegund.
Na afloop verscheen het halve DZSV-elftal reeds in Lederhosen in de kantine van de Westerparkbewoners, benieuwd wie de eerste dag in november ‘live’meemaakt en wie na een lange busreis en de nodige pretkegels al voorzichtig slaapt in zijn Dirndl….?
De ploeg van trainer Hans Pullen was blij met het puntje tegen de trotse lijstaanvoerder.
Het kwartje had twee kanten op kunnen vallen. Voor rust was het meteen bij de eerste kans raak voor de thuisploeg. Rolf Hofsink werd de diepte ingestuurd door wie anders dan Arjan Breukelman, oog in oog met keeper Harm ter Maat kwam Hofsink als winnaar uit de bus. Hij lepelde de bal over de uit zijn doel gekomen ter Maat en lobte de 1-0 tegen de touwen.
Voor het openingsdoelpunt had Jelle Brinks aan de andere kant al twee doelrijpe acties van DZSV om zeep geholpen en vlak voor rust had de Stenendijker weer een knappe reactie op een dito vrije trap.
Gelukkig voor roodzwart kon Brinks aan het duel beginnen want op vrijdag ging hij nog compleet door zijn enkel, maar hij verbeet de pijn en groeide uit tot een behoorlijke sta-in-de-weg.
Maar na de theepauze kreeg collega ter Maat van DZSV tevens de hoofdrol toebedeeld. Want meteen na de Pickwick kreeg Mariënberg twee dotten van kansen…maar stond nu Ter Maat succes voor Mariënberg in de weg….Hij was een leuke pot met veel strijd, passie en inzet en scheidsrechter Rikhof die het duel perfect aanvoelde. Waarvan Akte!
Gaandeweg de tweede helft en mede dankzij het feit dat de roodzwarten enkele goede mogelijkheden onbenut lieten kwam het geloof bij de koploper terug. Ze herstelde de orde en wisten weer te acteren in de zestienmeter bij Jelle. Viel de 1-0 al in het blaue hineins, zo kon je ook de gelijkmaker noemen….Een bal viel tussen de achterste twee linies van de roodzwarten en Max Tamboer schoot droog en beheerst de 1-1 binnen. Hierna kon het dik twintig minuten alle kanten op gaan. Al vreesde Mariënberg dat DZSV met de overwinning zou gaan lopen….Echter drukte de Dinxperloërs niet voldoende of kregen ze te maken met ene Brinks, Jelle Brinks.
Maar ook Harm ter Maat liet zich gelden, in de slotfase wist hij de 2-1 te voorkomen….In de dying seconds leek DZSV toch nog de ver- of onverdiende zege in de bus mee te nemen richting de Achterhoek. Maar met een katachtige redding van Brinks voorkwam dat DZSV de drie punten meenam. Na een spannende en enerverende pot voetbal floot Rikhof af en wist DZSV al snel dat ondanks het puntenverlies dat de eerste periodetitel een feit was. Daar namen wij gezamenlijk een biertje op….Zo kan het namelijk ook…..DZSV en Mariënberg gunnen elkaar best veel veel met het publiek als morele winnaar. (AD)
Opstelling : Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Ruud Buitenhuis, Michael Zweers, Ruud Woelderink, Bertin Veurink (70. Roy Doek), Arjan Breukelman, Kevin Bolks, Rolf Hofsink, André Plaggenmarsch en Roy Lotterman.
Man v/d Wedstrijd : Jelle Brinks, zonder enige twijfel….Tien met een griffel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten