dinsdag 6 oktober 2015

Vennegoor Of Hesselink....?? Quick 2.0!Voorbeschouwing Mariënberg – Quick’20 Oldenzaal
(Zaterdag 10 oktober, sportpark het Westerpark in Mariënberg)

Quick’20–FC Twente–PSV–Celtic–Hull City–Rapid Wien–PSV-Quick’20
433 profwedstrijden / 173 doelpunten. 19 Interlands / 3 goals.
o.a. Landskampioen met PSV en Celtic, winnaar KNVB beker Twente en PSV.
Bijnamen: Breekijzer, Lange Jan, V of H.

(Van wie dit erelijstje is weet natuurlijk iedere voetballiefhebber……Ofnie dan??)

Indrukwekkende cijfers kan voormalig spits Jan Vennegoor of Hesselink overleggen.
Hij staat prontificaal en lachend op de site van Quick’20 , de trotse zondag hoofdklasser die op sportpark Vondersweijde in Oldenzaal haar thuisbasis heeft.
Er is zelfs een Allee naar ‘m vernoemd, de Jan Vennegoor of Hesselink Allee….
Hij begon zijn sportieve loopbaan bij Quick’20 en volgens de laatste overlevering en mijn goede kennis W.I. Kipedia sloft hij nog iedere zondagmorgen de benen uit zijn lange lijf bij de lagere senioren van Quick’20. Het zal allemaal wel niet meer zo Quick gaan, maar toch…
Je bent een voetballiefhebber of je bent het niet! Ooit kwam ik deze spits tegen op het toilet van het muziekcentrum in Enschede tijdens een concert van de Dijk. Ja Ja, denk nou niet meteen dat George Micheal tussen ons in stond, we moesten gewoon allebei nodig. Althans, ikke wel.
De selectie van FC Twente was op voorspraak van Jan van Halst, die destijds het middenveld van de Tukkers sierde, naar het concert van Huub van der Lubbe en zijn consorten gekomen.
Een select cluppie uut Mainbarg/Beerzerveld had de oversteek ook gemaakt naar de nummer één bierstad van Nederland.
Die avond mocht ik praten met de heer Sander Boschker en zijn moatie op de bank Aldo Swager, twee keepers van absolute topklasse. Zeg maar de Jelle Brinks en Chris Regeling van de Mainbarg.
Ik vroeg Jan hoe hij nu heette van achteren, Vennegoor of Hesselink? En of hij deze vraag al eens eerder had gehad? Zijn gezicht sprak boekdelen en hij was vervolgens vliegensvlug boven het urinoir vertrokken. Dit domme gezeik had hij en vast en zeker al eens eerder gehoord, wat ik oe brom!
Enfin, het gezeik bij Mariënberg is de laatste paar weken ook iets minder geworden. Als je wint, heb je vrienden…rijendik. Na drie dikke nederlagen wisten wij de twee laatste wedstrijden winnend af te sluiten. Vraag niet hoe wij dat voor elkaar boksten afgelopen week in Enschede bij CVV Achilles?
Nu je het toch vraagt….? Het was zo onverdiend, je houdt het niet voor mogelijk. Gelukkig beschikt Ruud Buitenhuis over een fantastisch rechterbeen waarmee hij kanonskogels kan afvuren.
Het zeiken hoort dit seizoen bij de zaterdagtak van Quick’20 tevens tot een grijs en ver verleden.
Was het vorig jaar nog vaak huilen met de pet op, nu presteert Quick’20 als Quick 2.0!
Als herboren, wij hebben in dit prille seizoen wel eens raar in de kantine naar de ranglijst gekeken. Roodzwart bijna onderaan en Quick’20 na 5 wedstrijden gewoon strak bovenaan. Een omgekeerde wereld…en het standenbord hing gewoon zoals het moet, kaarsrecht met een lichte trek naar links,waarvan Akte!
Want het afgelopen seizoen wist Quick zich ternauwernood, notabene via de nacompetitie, te handhaven in de 3e klasse D. Waar de leidert overigens eigenaar is van een sauna in Oldenzaal,maar dat geheel terzijde.
Dit Quick’20 heeft een make-over gehad waar je U tegen zegt.  Onder de lat staat bijvoorbeeld de voormalige ballentegenhouder van Zondag 1. Nou, die kan wel een balletje vangen hoor….die pakt ze niet als hete kroketten maar als rijpe appels. En zo is het kwalitatief allemaal wat beter geworden daar bij de Oldenzaalders waar Vennegoor …of Hesselink ooit zijn voetballoopbaan begon en langzamerhand ‘m ook aan het afsluiten is.
Ik brei er tevens een einde aan. Ik hoop van ganser harte dat Mariënberg heeft geleerd van de eerste vijf wedstrijden waar in 450 minuten voetbal eigenlijk maar 174 echt gevoetbald is.
Kan er een paar minuten naastzitten. Veel zal het niet zijn….Gelukkig staat niet alles op de gevoelige plaat of camera, dus controleren is helaas geen optie.
Maar de goede verstaander heeft aan een half woord genoeg. D’r op of geen eten.
Winst is het enige wat komende zaterdag tegen de trotse koploper geldt.
Succes manen! 
(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten