zaterdag 14 november 2015

Kerstrapport 1e Elftal Mariënberg Nu Al Dik Voldoende!Mariënberg pas laat langs Blauw Wit.
(Roodzwart stelt in slotfase orde op zaken)

De uitslag doet misschien anders vermoeden, maar de zege (2-4) van de roodzwarten op
Blauw Wit Holten kreeg pas laat in de slotfase gestalte en ging niet zonder slag of stoot!
De tweede helft verliep moeizaam, een beter spelend Blauw Wit die echter met twee fouten Mariënberg onbewust in het zadel hielp….Maar het moet ook gezegd worden, in het eerste bedrijf had Mariënberg meer afstand moeten nemen van de sympathieke gastheer Blauw Wit.
Vooral in het eerste half uur verzuimde de ploeg van trainer Hans Pullen om door te drukken.Enkele goede kansen werden om zeep geholpen en doelman William Kolkman voorkwam tevens veel onheil voor zijn met blessures geplaagde ploeg. Op het hobbelige veld van sportpark ’t Vletgoor floot de uitstekend leidende scheidsrechter Jaap Huisman uit ….ja gewoon uut Holten iets over half drie voor het begin van wedstrijd. De eerste pegel van Hofsink vloog Kolkman binnen enkele minuten rakelings om de oren en tevens net aan de verkeerde kant van de paal, althans voor roodzwart dan.  Blauw Wit zuchtte even later nogmaals. Want een mooie aanval werd helaas niet tot doelpunt gepromoveerd. Roy Doek snelde langs de zijlijn en wist Roy Lotterman te vinden ter hoogte van de elfmeter stip echter lag Kolkman de 0-1 in de weg. Aan de andere kant ontsnapte Mariënberg nadat wij ouderwets voor de goal probeerde uit te verdedigen…Met een ultieme sliding wist Jelle Brinks nader onheil te voorkomen.Na dik een kwartier was het wel raak. Rolf Hofsink stuurde André Plaggenmars de diepte in en die wist Kolkman eindelijk te verschalken, 0-1.Na de vroege voorsprong had Mariënberg het betere van het spel maar vergaten de Westerparkbewoners om de thuisploeg op de slachtbank te leggen. Blauw Wit kreeg geheel terecht een penalty na hands in de zestien. Aanvoerder Edwin Bolink stuurde Brinks de verkeerde kant op en beide ploegen kwamen op gelijke hoogte. Hierna ontsnapte Blauw Wit andermaal, de bal lag bijna over de doellijn maar het laatste zetje kon Plaggenmars niet meer geven. Vlak voor rust toonde de niet geheel fitte Brinks zijn ongekende kwaliteiten. Katachtig reageerde hij op een 100% kans van Blauw Wit. In de rust was het koffiedik kijken bij Anita in de bestuurskamer. Het kon nog alle kanten op. Na de onderbreking kwam de ploeg van de jonge oefenmeester Bram Freie beter uit de kleedkamer. Het speelde fris van de lever en wist brutaal Mariënberg achter uit te drukken…
De roodzwarten hadden het moeilijk, vocht wel maar had moeite om boven te komen.
Echter hielp de uitblinkende doelman William Kolkman Mariënberg in de juiste richting.
Hij wierp bij een spelhervatting zomaar de bal in de voeten van een Mariënberg speler, nu was het Andre Plaggenmars die Rolf Hofsink vond in de zestien die simpel de 1-2 binnen tikte…
Lang konden wij niet genieten van de gratis verkregen voorsprong. Goaltjesdief Thomas Nijkamp sloot een indrukwekkende solo af met een prima schot net buiten de zestien meter, hij liet Brinks kansloos, 2-2….En wij konden weer opnieuw beginnen. Er brak een fase aan waar het billenknijpen was, het spel was niet goed maar de inzet bleef boven ANP. Weer hielp Blauw Wit ons op de goede weg. Een verdediger verspeelde de bal aan Rolf Hofsink die vanaf twintig meter een prachtige schot uit zijn gouden rechtervoet haalde….18 karaats, Kolkman dook nog wel maar zwevend in de lucht boog hij reeds het hoofd en nam zijn pet voor de spits uit Mariënberg af. Nog dik zes minuten. De ingevallen Kevin Bolks had de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien maar Kolkman was nu wel weer bij de les. Dus bleef het spannend tot aan het einde.Misschien hadden wij ook een strafschop verdiend, maar de bal werd niet op de stip gelegd…Blauw Wit dirigeerde alles naar voren maar gelukkig besliste een andere invaller, Niek Noeverman, uiteindelijk de strijd tussen Blauw Wit en Rood Zwart. In zijn uithaal zat veel gram, wel een kilo of acht. Hij pikte zijn goaltje mee en bezorgde Mariënberg de 2-4 zege.Uit de laatste zeven wedstrijden haalde Mariënberg 19 punten en staat samen met Quick uut Oldenzaal op een gedeelde tweede plek, maar vier puntjes achter koploper DZSV.
Joah, mag wel zo…Wat ik oe brom, waarvan Akte.
(AD)
Opstelling : Jelle Brinks, Ruud Woelderink, Michael Zweers, Ruud Buitenhuis, Patrick Drenthen, Bertin Veurink (67. Kevin Bolks), Arjan Breukelman, Roy Doek, Roy Lotterman (89. Jarnick Lotterman), Rolf Hofsink, André Plaggenmars (83. Niek Noeverman).
Man van de Wedstrijd : Rolf Hofsink…2 doelpunten en 1 assist….


Geen opmerkingen:

Een reactie posten