zondag 3 juli 2016

Komkommer!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden,

'Cause I'll tell you one thing. You can't get what you want. Till you know what you want. Said you can't get what you want. Till you know what you want. Sometimes you keep busy reaching out for something. You don't care, there's always something there. Sometimes you can't see that all you need is one thing. If it's right, you could sleep at night. But it can take some time. But at least I'm here in line.'
Uut You Can't Get What You Want van Joe Jackson

Vorige week overleed Götz George op 77-jarige leeftijd. Zegt jullie blijkbaar niets of misschien ook wel maar hij was ongekend populair in de jaren tachtig toen hij in de Duitse politieserie Tatort speelde als commissaris Horst Schimanski. Hij vertolkte 48 keer die rol. Tatort was de rauwere versie van eveneens duutse polizeiseries als Derrick en die Alte! Echte Krimis. Van de week overleed Bud Spencer. Je zou het niet zeggen, maar Bud was toch echt een Italiaan. Zijn echte naam was Carlo Pedersoli en hij maakte furore in komische Spaghetti westerns en actiefilms. Samen met zijn maatje Terence Hill, die eigenlijk Mario Girotti heette, gebruikte hij voornamelijk zijn vuisten. Vroeger keek ik veel van hun films. Vier vuisten op safari, vier vuisten slaan op hol en vier vuisten in het kwadraat. Zijn artiestennaam bestond uit de combinatie van zijn favoriete biermerk Budweiser en zijn filmheld Spencer Tracy. De films van Bud en Terence werden in alle landen nasynchroniseerd. Heel wat jaren dacht ik dat Bud Spencer een duitser was....Ik zag namelijk de films van Bud Spencer in het duits met Nederlandse ondertiteling. Blijkbaar vonden ze hier geen acteur die hem na kon praten of was Frits Lambrechts aan het koffiedrinken....Je weet het niet! 
Moest daar aan denken toen ik vanmorgen las dat Manuel Neuer, je weet wel die keepert van het Duitse elftal, sprak over het feit dat niemand zo'n ElfmeterKrimi had kunnen bedenken.
Eigenlijk hadden wij het kunnen weten. Voetbal is een spelletje van 2 x 45 minuten en uiteindelijk wint Duitsland. Nou ja, zo ging het gisteravond niet helemaal maar het dekt wel de lading. Bud had gewoon een paar van die Duitse gasten het stadion van Bordeaux uitgemept en had ervoor gezorgd met zijn maatje Terence Hill dat Duitsland niet de halve finale had bereikt. Maar Bud zijn teksten werden ingesproken door zo'n duitse acteur en dan weet je het wel. Je kon wel zien dat Pelle in Nederland heeft gevoetbald, nu miste hij ook van 11 meter....
Ik was niet voor Duitsland gisteravond, kwam ook doordat mijn neefjes Joost en Merlijn en vader Herman er wel voor waren. Tja, dan ben ik automatisch voor Italië maar het werd wel een leuke avond. Voetbal kieken met de mannen. Zelfs Moos wilde niet slapen en hield het gisteren bijna vol tot aan de verlenging. Dat zat nog niet in zijn systeem. Wat heeft het mannetje genoten. Hij kwam zelfs vanmorgen een dik uur later dan normaal. Echter lagen wij er gisteravond twee uur later in, dus in principe leverden wij nog een uur slaap in....haha.
Hoorde net het nieuws van half elf, ja ik weet het...ben laat deze morgen. Met een commentator uit Duitsland die zei dat dit de finale had moeten zijn. Nou, gelukkig niet. Het duel in de kwartfinale was een finale onwaardig. Het niet willen verliezen spatte van het beeldscherm af....werd er niet bepaald vrolijk van. Het niveau is toch van een lik mijn versje nummer 12 want ik word er niet bepaald opgewonden van. Portugal met die achtelijke Ronaldo tevens bij de laatste vier...Dat is niet te filmen. Vanavond zijn wij hier voor IJsland en voor het team Bjorn Kuipers....zou mooi zijn als we toch bij de finale kunnen zijn volgende week in Parijs. 
Verder is het bij mij een beetje Komkommertijd, sneed er net een paar schijfjes af voor grote vriend Moos. Die wilde bij zijn bammetjes met chocoladepasta wat gezonds....Heb vandaag niet veel te vertellen. Kan wel vertellen over wat mij woensdag nog allemaal te wachten staat, maar ik weet daar zelf de uitslag ook nog niet van dus daar schieten wij niks mee op.....Hoop alleen maar dat de dienstdoende arts niet gisteren naar de zaaddodende partij tussen Italië en Duitsland heeft gekeken en inmiddels in slaap is gesukkeld. Neuh, in de tijd van Schimanski en Bud Spencer zou zo'n confrontatie tussen Duitsland en Italië wel wat meer vuurwerk hebben opgeleverd. Nog een weekje het zouteloze EK in Frankrijk.....Wat ik zeg, hoop op Team Kuipers en richt wat betreft mijn sportieve ambities de zomerpijlen maar op de Tour de France en de komende Olympische Spelen in Rio....Daar is namelijk ook een stukje Hardenberg bij, niet alleen vanwege onze Edwin maar kijk maar eens goed naar de klok in de 538 studio van de zomer in Rio. Daar zit een mooi stukje ambachtelijke Hardenbergs ambachtswerk bij.Tja, je bent niet voor niets genomimeerd als Supplier of the Year in de categorie Specialist. 
Je blijft een Hollander hé en met een klein stukje oranje ben je soms al heel blij.
Komkommertijd is hier ook als een bom ingeslagen! 
Joah, mag wel zo......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten