zondag 23 april 2017

MindF*ck!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden,

'De zon is lekker vierkant, de ruit toevallig rond. Met koorts dan ben je beter en ziek zijn is gezond. Links is lekker rechts en hier toevallig daar. Ik word morgen tachtig en mijn oma zeven jaar. Raar is leuk, gewoon dat is zo saai. Keer het om, geef de boel een draai. Raar is leuk, gewoon dat is zo saai. Aap niet na, je bent geen papagaai' 
Uut 'Leuk is Raar' van het Klein Orkest.

Moos was helaas niet de reden dat ik de slaap niet kon vatten. Het jochie was vannacht namelijk een dagje uit logeren bij Opa en Oma en hield daar de boel mooi wakker. Mouna was na het laatste flesje begonnen aan een indrukwekkende wereldreis in haar eigen dromenland zonder grenzen. Wellicht was ze weer aan het verdwalen en bracht mooie San haar liefdevol terug naar luilekkerland. Even later krulde haar vingers door mijn weelderige borstharen. Niet alleen de haren op mijn hoofd gingen hierdoor recht overeind staan. Bachhus zou eigenlijk afgelopen nacht mijn andere metgezel worden maar de Bierproeverij bij Henry's ging helaas niet door. Het rondje Texel werd een enkeltje bank en ik pikte uit het verre zuiden een mooie Witte Trappist uit de koelkast. Parkeerde mijn voetje onder de tafel en bedacht mij bij het inschenken in het vochtige La Trappe glas dat ik toch niemand de laatste weken een trap na had gegeven.....Groef in mijn brein maar naast De Dijk kon ik geen andere Groef vinden en luisterde gewoon naar Huub en zijn consorten. Toch hoorde ik uit betrouwbare bronnen in de krochten van het Hardenbergse nachtleven dat iemand keer op keer verkondigt dat hij mij niet mag. Neuh, niet echt. Ach lieve mallerd toch.....Ga je druk maken over andere zaken die er 2 x 3 kwartier echt toe doen. Maak je in godsnaam niet druk over die beste stuurlui die gewoon aan de wal blijven staan. Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand wie is hier nou de slimste in het land?....Steek je hand gewoon eerst in je eigen boezem. Haal die balk uit je eigen ogen en verwijder dan mijn splinter die je blijkbaar behoorlijk dwars zit. Tis maar voetbal hè, je gaat er niet dood aan hè. Geef je zus desnoods een kus. Heb vaker met het bijltje gehakt! Ik maak het niet persoonlijk maar geef de feiten gewoon netjes weer. Als het goed is hoor je het maar als het wat minder gaat moet je ook niet vreemd opkijken dat wij dat melden. Tuurlijk ben ik niet het geweten van de club, althans dat had ik het wel geweten....Als ik zou schrijven wat sommige andere mensen uitkramen aan de zijnlijn en na wat biertjes dan had je een punt. Dubbel en dwars....Als ik dat zou toevertrouwen aan het papier dan had je mij vol op de snufferd mogen stampen plus een schop tegen mijn achterste.....Nu is alleen een hand voldoende!
Ik vraag mij wel 10x per dag af of ik misschien iets niet iets anders had moeten formuleren voordat ik het over mijn lippen laat komen of uit mijn hersenloze brein laat vloeien. Achter elke zin, achter elke woord zit bij mij een gedachte achter! Maar als je aan mijn dierbaren kom, dan kom je aan mij. Kom vooral niet aan mijn gezin, mijn vrienden, mijn familie, mijn buren of aan mijn cluppie. Als je één van mijn eeuwige liefdes ten gronde wil richten, waar je dan en pas op! Als je wat hebt zeg het gewoon tegen mij, ik wil zelf nog even bukken als je mij het recht in mijn gezicht wil zeggen. Ook al heb ik een grote brede rug, even omlopen naar de voorkant zou ik appreciëren. 
Ach, wat lul ik nou. Hier wilde ik het helemaal niet over hebben. Blijkbaar zat het mij toch hoog en bezondig ik mij bijna aan hetzelfde principe...Lekker boeiend. Ik schrijf deze blog elke zondag al tientallen jaren om wat ballast uit mijn hersenloze brein te lozen. Het boeit mij niet en toch houd het mij gevangen....
Want wat mij echt wakker hield gisteravond was wel het programma MindF*ck. Nou ja, eigenlijk twee programma's. Ik snapte er werkelijk geen sikkepit van. 
Dat andere was Help, mijn man is klusser. Niet dat ik het wekelijks kijk. Neuh, dat niet echt. Ik zie het bijna nooit maar werd er door verschillende media er zo op geattendeerd dat ik vanwege het missen van mooie biertjes uut Texel tijd over had op deze zaterdagavond. Koefnoen had ik al eens gezien, dus schakelde wij over op onze Ziggo Go App!  
Maar eerst Mindf*ck. Dat programma bezorgt mij soms slapeloze nachten. Vannacht ook weer. Ik wordt er  niet goed van als ik dingen niet verklaren. Heb het met voetbal maar ook met zaken die mijn verstand te boven gaan. Wat dat betreft lijkt het wel het scheppingsverhaal. Je zou denken, het moet wel waar zijn. Ruim tweeduizend jaar geleden waren er nog geen bladen als de Privé of de Story, of roddelrubrieken als SBS6 Shownieuws en RTL Boulevard. Waren mensen als Evert Santegoeds en Tom Tates nog niet geboren. Mensen als Johannes, Lucas en zo schreven toch geen fantasieverhalen op? Dat je van water wijn maakte en met een paar vissen en een paar broden van Bakker Battjes heel Hardenberg voorzag van eten. Neuh, dat gebeurt pas weer in Oktober als ik mij niet vergis. Destijds liepen bij de volgelingen van de Messias toch geen mensen als Victor Mids. Ja, je had Judas, dat was ook geen vrolijke meneer hoor en Petrus hoorde vaak hanen kraaien....Maar als ik Victor Mids zie gaan bij mij werkelijk alle alarmbellen af. De illusionist Mids maakte mij gisteravond ook weer gek in miene kop! Ik weet nu hoe voetbaltrainers zich moeten voelen, dat iets uit je handen glipt. De illussies die Mids ons voorschotelt tijdens drie kwartier Mindf*ck is griezelig en eng tegelijk. Hoe hij het klaarspeelt, zeg het maar....? Had ik ook met Hans Kazan. Stond er met mijn snufferd bovenop maar hij wist een horloge van iemands pols te ontfutselen, een ring van iemands vinger en zeg het maar.....Van eeder, van die bijbel en zo, uut de tied zeg maar, bestaan er geen beelden maar van Mids kun je gewoon terugkijken. Hij liet Sanne Hans ook  perplex staan. Liet haar telefoon verdwijnen in een theater en die zat vervolgens verstopt in een stoel 9 op rij 11.....Heb het vannacht nog ff teruggekeken....maar kwam er niet achter! Je moet het wel geloven want het staat op beeld. 
Net zoals Help, mijn man is klusser. Mees, een ondankbare hond maar vermomd als liefhebbende echtgenoot van Femke met drie kinderen. Als je inmiddels niet wat meer achtergrondinformatie had gekregen had je gevreesd dat Mees zijn eigen vrouw in de badkuip had gemetseld en die vervolgens aangeboden op Marktplaats compleet met afvoer. RTL4 spint er garen bij als jij het mij vraagt. Blijkt nu dat Mees autistisch is. Hij moest dus wel wat hebben want hij had ze echt niet alle 24 in een kistje bier zitten. De reacties op Twitter, Facebook zijn ook niet mals. Iedereen krijgt er van langs, Mees zelf, Femke en de programmamakers....Het is sowieso ongelofelijke televisie....Het zal allemaal wel waar zijn, want het staat op beeld en de waarheid ergens in het midden van die dingen. Maar wat dreef zo'n vrouw er toe om haar Mees op TV te laten zien in zo'n programma terwijl ze wist dat Mees niet tegen prikkels kan? Ze weet toch hoe haar man kan reageren....Mag je dan achteraf wel of niet zeuren en klagen! Alles draait bij de commercielen toch om de kijkcijfers! Bezint eer gij begint....Of was het een laatste roep om aandacht. Hallo....!!
Ik weet het allemaar soms niet meer. Leuk is Raar zong het Klein Orkest ooit maar is Raar altijd wel Leuk.....??  
Fijne zondag, Joah mag wel zo......Ik wil mij de kop er niet meer over breken, ik pak er wel een goed en dik sprookjesboek bij..... Kop d'r veur!
Illusie is een schijnbare werkelijkheid of een onjuist idee van de werkelijkheid. Het beeld dat iemand van de werkelijkheid heeft is gebaseerd op diens waarnemingen via de zintuigen en verwerking van deze signalen in de hersenen. Ilussies zijn dus gebaseerd op foutieve waarnemingen van reële externe prikkels. 
Duzz.....! Joah, mag wel zo of had ik dit al gezegd....?? 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten