zondag 17 september 2017

Zachtjes Zingen!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Laten we klinken op de vrouwen. Want in de vrouwen zit muziek. En muziek helpt overleven. En m'n leven, dat ben jij. Want het lijkt wel of we allemaal vergeten zijn. Hoe je lachen moet. Het lijkt wel of wij mensen niet meer weten hoe je zingt. En hoe je danst, hoe je bemint. Sluit de rijen. Pak de handen. Pak de handen, van die ander. Want de ander, hoort erbij. Zoals jij hoort, bij jou en mij.' 
Uut 'Proosten' van Guus Meeuwis

Dit kon wel eens een positief stukje worden. 
Waarom? Heb ik gewoon zin aan. Hoorde vanmorgen een vogel fluiten, de regen tikte zachtjes tegen ons raam. Dacht, doe eens gek. Moos sprong zich een ongeluk en spaarde mijn benen, helaas, niet. Mouna lag naast mij en klapte voor de derde dag achter elkaar in haar handjes. Mooi, om te zien dat dit mooie meisje elke dag nieuwe dingen ontdekt en merkt dat papa en mama het blijkbaar leuk vinden als ik in mijn handjes klap. U vraagt, Mouna draait wel....
Aan de andere kant van Mouna lag mijn andere wonder. 
Mantelzorger 3.0 
Het was even aanpoten, mijn lieverd kon niet veel de eerste dagen na mijn laatste woorden van vorige week via deze spreekbuis. Sanneke baalde als een stekker. Zelfs de natte droom van Hardenberg bracht geen licht aan de eind van de tunnel. Het werd zelfs allemaal nog een beetje erger afgelopen vrijdagmorgen.
Huisarts Hulscher ontdekte in het appetijtelijke lijf van mijn lief nog meerdere scheurtjes en kwaaltjes na een gezellig avondje doorzakken bij de plaatselijke tennisclub.
Een scheurtje in de schouder en een scheurtje, een halve meter lager, in de buikwand. Tja, je moet er wat voor over hebben om een Love-Game te spelen!
Gelukkig werken de zalvende handen van Pietje K. naar behoren, zag 'm gisteren nog struiken verplanten morgen mag hij weer aan mijn mooiste gewas zitten. Dat het allemaal gewoon groeit zonder steeltje. 
Het leven is mooi maar je moet het wel willen zien. Wijze woorden die ik ooit hoorde in mien stamkroeg, in hometown Mariënberg. Herman had geliek. Het leven is inderdaad mooi en gelukkig ben ik geen Stevie Wonder. Had ik er alleen maar mooi over kunnen zingen. Zachtjes zingen. Zachtjes zingen over dingen die niemand weet. Blof haalde mij vanmorgen de woorden bijkans uit de spreekwoordelijke mond. Ik hapte net een boterham van Battjes weg met een dikke laag Pindakaas van Calvé. Ik kan hardop denken bij jou, al doe ik dat  nog veel te weinig. Zachtjes zingen tot de dingen die niemand weet van jou geworden zijn. 
Van die dingen duzz. Mensen denken mij te kennen. Niets is minder waar. Hoor nog best wel vaak, Buurman wat doet u nou...? Pak ik dingen vast die niet eens van mij zijn. Zachtjes zingen.....
Zie mooie dingen voorbij komen. Sociale media is vaak de boodschapper van slecht nieuws, maar ook heel vaak van mooi en gelukkig nieuws. 
Zo komt er weer een baby bij in Bergentheim. Las ik net op Facebook. Hoera, ik wordt grote zus. Wordt ik dan blij van. Het wonder staat gepland ergens in April 2018. Ben dan blij voor die leuke man en dito vrouw. Die mij ooit bier voorschotelde in mien stamkroeg. Mooie mensen die zich omringen met mooie dingen. 
Zachtjes zingen. Doe het vaak voor Moos als hij in bed ligt. Een nummer wat ik al ruim veertig jaar ken. Ik ga slapen, ik ben moe....Moos kwam deze week met het idee dat de Heer bij ons komt wonen. Is je deur nog op slot? Doe 'm open voor God. Ja hoor, het eerste christelijke liedje is gemeengoed geworden. Wat doe ik....? Ik zing vrolijk en uit volle borst mee. Mooi toch! If you can't beat, join them. Hadden wij hem maar naar een openbare school moeten sturen. Neuh, 1 ongelovige in dit huis is meer dan genoeg. Laat Moos het zelf maar uit gaan zoeken hoe het allemaal zit. Je moet niet van alles willen voorkauwen. Laat hem zelf maar dingen gaan vreten die hij misschien later weer wil uitspugen. Moos geniet ook van zingen, hij kan trouwens wel de toon houden, en schreef in zijn eerste vriendenboekje ooit dat Daniël Lohues zijn favoriete zanger is. Maak joe Woar, pappe! Wat een topgozert hè.
Haha, schitterend. Wat kun je genieten van kleine dingen. Zoals gistermorgen. Van een paar kleumende jochies op een groen veld. Juichen als ze scoren, van die kleine dingen. Roodzwart blijft voorlopig nog in mijn hart zitten. Kan er gewoon niks aan doen. Een gebroken hart is toch wel snel te lijmen.
Ik voel mij nergens te klein of Hugo de Groot voor. Zou soms willen ontsnappen in een boekenkist. Want  weet jij hoe het allemaal werkt. Gevoelens kun je koesteren maar kun je ze ook altijd beschrijven. Niet alles is uit te leggen. Sommige dingen komen zoals ze soms ook weer gaan. Soms drink je Spa Rood of Blauw en zoals gisteravond ga je aan de Mummelmann en voer je goede gesprekken die uiteindelijk leiden tot iets beters. Genieten van en bij Ons. Een zoete inval, niemand komt binnen in een kist of vertrekt met een kist vol boeken. Misschien wel wijzer of soms nog radelozer. Je weet het niet. Pakken wat je pakken kunt.
Zachtjes zingen. Deden wij ook bij Ons in de Voorstraat. Op een doordeweekse vrijdag lunchten wij er met zijn vieren. Vakantie hè. Super lekker gegegeten. Allerlei sandwiches. Van Smikkel tot cowboyvlees. Van Tonijnsalade naar overheerlijke zalm. Van een broodje bal naar de oeroude ambachtelijke kroket. 
Ook al was de vijf nog niet in de klok, we namen er een gewone lekkere droge witte wijn bij.
Waarom, genieten is het 11e gebod zegt mien breur altijd op de preekstoel. Dus zachtjes zingen.....
Genieten van kleine dingen of soms grote dingen. 
Proosten, want soms lijkt het wel of wij mensen niet meer weten hoe je zingt. 
Dat is toch eeuwig zonde. Ok, ik zing zachtjes. Zachtjes zingen zodat niemand mij echt hoort. Want is het de toon die de muziek maakt, wat ik oe brom!
Later hoorde ik dat Tobi en zijn vriendjes gewonnen hadden van Kloosterhaar met 5-4. Spannend hoor, want Kloosterhaarders zijn net Duutsers. Daarvan heb je pas gewonnen als ze de parkeerplaats van het Westerpark hebben verlaten. Van die dingen duzz. 
Zachtjes Zingen....Ik voel mij beter dan gisteren. Heb alles op de vierkante meter wat ik mij kan wensen.
Negatieve ladingen zijn er genoeg. Zag er gisteren nog een paar voorbij razen, die vergaten om op de rem te trappen. Vergaten om zachtjes te zingen......
Hoor weer een vogel fluiten, hij heeft gezelschap gekregen van enkele Parkela's en Overdachtegaals.
Mooi toch, het leven is mooi maar je moet het wel willen zien.
Joah, mag wel zo....Fijne zondag! Jullie ook 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten