zondag 14 januari 2018

Onderweg!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Was kann man mit Sicherheit sagen. Was weiß man schon wirklich genau. Ich hab mit dem Trinken mal angefangen. Und vielleicht hör ich irgendwann auf. Ein klarer Kopf ist die beste Droge. Na klar, das kann schon sein. Es gibt soviel schlaue Sätze dazu. Und mir fällt auch einer ein. Kein Alkohol ist auch keine Lösung.Ich hab es immer wieder versucht. Kein Alkohol ist auch keine Lösung.Es würde gehen, doch es geht nicht gut.'
Uut 'Kein Alkohol ist auch keine Lösung' van Die Toten Hosen

Werd van de week een romanticus genoemd. Zomaar uit het niets op de Messe in Düsseldorf. Zat achteloos te keuvelen met fijne mensen uit Enschede en omgeving.
Zo 's morgens hier aan de keukentafel spui ik mijn gedachtengangen en kronkels op het papier, buiten nog lekker donker en niet wetende wie het straks allemaal zal lezen. Zal iedereen buiten onze voordeur snappen wat ik soms bedoel met tussen de regels door. Ben geen verbeteraar die de wereld mooier wil maken alleen zijn eigen vierkante meters die voor hem zo belangrijk zijn. Mijn eigen kaders, bakens in de soms woele Vecht. Deze week ging hij weer eens buiten zijn oevers.  Soms worden mijn zinnen niet helemaal begrepen, is de uitleg anders dan ik 'm bedoelde. Het zij zo, als ik wilde dat jij het begreep had ik het misschien wel beter uitgelegd. Maar een romanticus, haha...daar zijn de meningen over verdeeld. Wanneer ben je iets? Goeie vraag....We lopen toch allemaal achter in de rij. Niemand wil voorop, vang je teveel wind. Lekker veilig achter iemand, schuilen in de grote schaduw. Het veld kan nog zo kort worden gemaaid, de hoogmoed wankelt maar komt niet ten val! 
Een avondje Medaille bieren proeven van Hertog Jan kan rare dingen met je doen. Begonnen met een Weizener, daarna een Bockbier, een mooie Karakter gevolgd door een Arcener Tripel en de proeverij afgesloten met een Grand Prestige. De kroonjuweel van Hertog Jan. Bovengistend met een volle en rijpe smaak. Het zoet en bitter zijn duidelijk te onderscheiden,  mooie tegenstellingen....een prachtige diepe roodbruine kleur. 10% schoon aan de haak. Op de onlangs gehouden World Beer Awards 2017 haalde Grand Prestige nog het predikaat Goud. Je gaat er wat anders van praten, later in je slaap wat anders van denken en het brengt misschien de boodschap een halve meter lager tevens over in combinatie met Endoxan (Cyclofosfamide) wat ik nu ruim twee weken slik. Slap gelul!
Was ook één van de vele bijwerkingen....
Blijf vooralsnog genieten van kleine en grote dingen. Ik zie alles en ik zie veel. Zie de zon opkomen en de maan staat elke avond voor ons raam te schijnen. De kracht van eb en vloed. De zon achter de wolken. Geloven in wat blijft. Mien muzikale vrienden komen allebei binnenkort met een nieuwe plaat. Frank Boeijen met Palermo en Daniël Lohues levert vast en zeker ook weer een juweeltje af. 
Van beide mocht ik al wat nummers horen. Goede wijn behoeft geen krans! Stef staat nu op de oortjes, heeft het over de kern en waar de liefde heen gaat.....? 
Die van mij gaat via San, via Moos en Mouna, via mien Moe, mijn familie, vrienden, buren....Een rivier van tijd. Niet voor niets stroomde de Vecht over, ik snap dat water wel.....Soms wil je een andere kant op!
Liefde gaat ook door de maag. Bij de eerste zin werd ik al  Blij en gisteren werd ik weer bijzonder vrolijk van en bij Blij!
Blij is al meteen vanaf de opening het favoriete toevluchtsoord voor onze Moos. Hij heeft de uitspanning in zijn kleine roodzwarte hartje gesloten. Wat mag hij graag huizen bij Blij en ach, wij vergezellen hem graag naar de Markt. Sinds kort heeft hij daar het spel Ganzenbord ontdekt, gisteren kwam daar Pim Pam Pet bij. Zelfs de Rummikub van Oma hebben ze daar......Cool! Moos vindt het allemaal reuze interessant ondertussen lurkend aan zijn Fristi met rietje! 
Word sowieso blij van de Horeca in Hardenberg. Al eens eerder genoemd, maar het is gewoon zo. Op een mooie zondagmiddag wandelen wij graag langs Docks. Jan heeft er mooie tent van gemaakt met een goede keuken. Zomaar een soepje lepelen als de zondagse kerkklokken even stil zijn. Mmm....
Zit tevens graag bij Henry's....Ons stamkroeggie in de Marslanden. 
Liep laatst over de brug op een verlate zaterdagavond. Je zou er trek van krijgen. De ene pizzakoerier na de andere Sushi-bezorger passeerde mij met gezwinde spoed richting de Marslanden en vice versa.
Wij worden Blij van de Horeca in Hardenberg, daarvoor hoef je niet naar bijvoorbeeld Geesteren te verkassen. Waarom ver gaan als het hier ook prima toeven is. 
De bruine bonensoep van Blij smaakte zelfs een beetje naar die van Moe. Kiek, dan doe je het als Blij goed. Als smaken van eerder komen buurten in je gulzige mond. Een Flashback naar Ratatouille was snel gemaakt.
De salade met zalm van San zag er ook zo lekker uit. Zelfs de witte boterham met jam voor Mouna was er één om je vingers bij af te likken. Het leuke en vriendelijke personeel doet de rest. 
Blij worden van eten en gezelligheid. Blij worden van mien mooie lieve San. Wat is ze goed bezig, ze valt af om (weer) op te vallen. Ruim twintig kilo is ze onderweg al verloren. En de teller blijft lopen...
Blij is het goede woord vanmorgen. Onderweg naar Blij, naar Blijheid. We zitten ondertussen allemaal aan tafel. De waterkoker staat aan, Mouna heeft het hoogste woord (het blijft een meisje hè), Moos heeft het alweer over Blij en over de Buurmannen. Ik krijg mijn brood van Battjes met Pindakaas er op en Brandnetelthee en Mouna blijft maar ratelen....Zij is ook onderweg, onderweg naar later, onderweg naar een nieuwe morgen. Tussen de bedrijven en beurzen door wordt ik hier ontzettend Blij van!
Joah, mag wel zo. Fijne Zondag!
Ik een romanticus.....haha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten