zondag 7 januari 2018

Boef Camiel!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'So here we lie against each other. These four walls can never hold us.We're looking for wide open spaces
High above the kitchen. And we're strangers here. On our way to some other place. But I don't know where you go. Do you climb into space. To the world where you live,Oh, to the world where you live.'

Uut 'World Where You Live' van Crowded House

Droeftoeters zijn het. Mensen zonder enige realiteitszin...
Sofiane Boussaadia alias Boef en die andere (schijnbaar) hersenloze gast uit Valkenburg, Camiel Eurlings.
Heren die zowel geestelijk als fysiek vrouwen mishandelen. Geen enkel respect voor!
Onze Camiel, ooit de kroonprins van het CDA, die bijna twee jaar wist te zwijgen over een situatie die volgens hem nooit had mogen ontstaan (met andere woorden, hoe kom ik weg met het feit dat ik mijn ex heb toegetakeld, ik draai een beetje om de hete brij heen. Een mishandeling met wederzijds goedvinden...jaja). 
Hij, die onder de druk van de media en de daaruit volgende discussie eindelijk besloot om op te stappen.
Dat hij zwicht voor de sporters. Daar kwam zijn boetedoening min of meer op neer. Zijn oude stiel van een gevallen politicus was hij nog niet verleerd. Hij verdraaide zo vele feiten, keerde woorden drie keer om in zijn voordeel en schoof een deel van de schuld af op zijn ex-vriendin. Geen enkele vorm van spijt, zelfreflectie of moreel besef. Vorige week bood hij excuses aan die eigenlijk helemaal geen excuses waren.
Net of andere handen zijn ooit geliefde Tessa hadden geslagen. Hij waste vooral zijn handen in onschuld, waar las ik zulke onzin eerder.....? Hij had eerst het geluk aan zijn zijde want het IOC en ons eigen NOC*NSF knepen flink wat bont en blauwe ogen toe. Bonden die transparantie hoog in het vaandel hebben staan, doping etc. ongewenst vinden lieten Camiel gewoon vrolijk rondhuppelen op het rode pluche van zijn ego en erebaantje!
Nu bijna iedereen zich tegen Camiel keerde, alleen Camiel zelf nog geloofde dat hij zijn ex-vriendin Tessa Rolink slechts lichtjes zachtaardige tikjes voor het achterwerk had gegeven, stapte de voormalige wonderboy van het CDA op. Maar niet na eerst te hebben gewezen op de kwalijke rol van ondermeer de media en dat hij in het belang van de sporters de weg vrijmaakte. In deze periode moet het alleen over de sport gaan.....bla bla bla...Hoe lul je een banaan recht!!
Meneer Camiel snapt het dus nog steeds niet....Wat een Treurling(s), een boom die in het paradijs genadeloos zou zijn gekapt. Met wortel en al, daar had Eva zeker op aangedrongen bij Adam. Wat ik jullie brom. Hoogmoed komt voor de val.
Net zoals die andere Boef, die zich ook nog eens Boef noemt. Het is allang geen boefje meer....
Zijn hufterigheid en het feit dat hij ook denkt dat hij alles kan zeggen en maken maakt hij de kloof die vele mensen tot bloedens toe willen dichten alleen maar groter. Zo'n Boef zet de discussie weer op scherp, vele goedwillende Nederlanders willen 'm slechten maar door acties van droeftoeters als Boef gaan die verloren als sneeuw voor de eeuwige zon. 
Geen excuses aanbieden. Geen sorry, neuh niks van dit alles. Hij denkt dat hij gewoon vrouwen als hoeren kan bestempelen die hem notabene eerste hulp bij een ongeluk aanboden. In zijn beleving is elke vrouw met een rokje net boven de knieën iemand die thuishoort in een bordeel. Het kwalijke is dat hij het ook volstrekt normaal vindt en dat al zijn fans dit soort wangedrag klakkeloos consumeren. Als een natte spons. 
Want hoe je het ook wendt of keert. Boef en ook onze Camiel waren rolmodellen. Mensen waar onze jeugd zich ooit aan optrokken, tegen op keken en meer van die onzin.
Zijn wij hier dan in het verre Oosten weer zo nuchter. Komen dan toch alle wijzen uit het Oosten...?
Niet alleen Dauwpop (popfestival in Hellendoorn), maar ook Paaspop in Schijndel, ParkCity Live Heerlen, Muze Misse Oss is Boef niet meer welkom en hij raakte ook zijn contract kwijt bij GoFun PartyVakanties (van Cor en Don). Denk dat er nog vele volgen.....
Dauwpop schrapte Boef van zijn Line-up. Er ging een dikke streep door...
De organisatie nam het enige juiste besluit. Want Dauwpop staat al 24 jaar voor gastvrijheid, vrijdenken en respect. 
Ze zijn niet roomser dan de paus. Want de teksten van bijvoorbeeld rappers, rockbands en andere muzikanten etc. getuigen niet altijd van fijnzinnigheid of verfijnd taalgebruik maar de laatdunkende opmerkingen van meneer Boef ging voor Dauwpop ook een brug en een avonturenpark te ver want er komen ook vrouwen naar Dauwpop. Heel veel vrouwen die gestrandde reizigers met een kapotte auto 's nachts gewoon zouden oppikken...die soms een kort rokje aantrekken omdat het gewoon kan in Nederland. Een sluier om al dat moois te bedekken is hier in Nederland gelukkig (nog) niet nodig. 
Het maakt Dauwpop, ondergetekende en het grootste gros van Nederland niet uit als je arriveert in een 3-delig pak, op klompen of in een mooie minirok. Voor mijn part zelfs op crocs.....Je wordt gewaardeerd en gerespecteerd om wie je bent en wat je doet. Leven en laten leven......
Wij, Nederland, hebben droeftoeters als onze Camiel en Boef niet nodig. Laat ze lekker in hun eigen wereld verder leven. Want wij snappen hun wereld niet....
Jammer dat Boef roept wat hij riep, zo jammer dat Camiel zegde wat hij dacht te moeten vertellen. Bij hem was het mosterd na de maaltijd. Boef denkt echt dat het allemaal zo is, dat hij elke vrouw met iets te weinig kleding aan in zijn ogen meteen mag bestempelen als hoer of wat hij ervan maakte in zijn straattaal. 
De kloof is dankzij Boef weer gigantisch open. De voor- en tegenstanders roeren zich weer....Na ondermeer de zwarte pieten discussie verkeert Nederland weer in zwaar weer. Want helaas denken heel veel mede-nederlanders zo over vrouwen. Er is allang geen 1 wereld meer in ons mooie Nederland, vele mensen zoals Boef leven compleet in een andere wereld.
Fijne zondag. Joah, mag wel zo....Want ik geloof nog steeds in het feit dat iedereen mag doen wat hij of zij wil als het maar binnen de gekleurde lijntjes blijft. Zo af en toe over de grens is niet erg maar weet wel waar je ooit vandaan kwam.....Leven en laten leven. Weet waar de grens ligt.....
Gelukkig was daar gisteren mijn muzikale held. Die had wel een remedie. Muziek en liefde als wapen tegen het cynisme en anders die troubadour uut Erica wel. Ik kiek naar boven en zie de volle Moan! 
Joah, mag wel zo.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten