zondag 21 april 2019

Van Hier Tot......

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Verkeerde bien as leste. Dat gung al vast goed. Koffie en de stoete 't valt zoals het moet. Ik zat vannacht te denk'n dat het ook wel weer iens mag. Eevn een prachtige mooie dag. Eevn een prachtige mooie dag.
Nee, Nee, Nee d'r is gien man overboord. Ben vandage zölfs bestand tegen een 'n een onvertogen woord. 
Nee, Nee, Nee, gien modder en gien maaiveld. Ik zweef d'r over hen, dat is allen dat vandage telt. Eevn een prachtige mooie dag.'
Uut 'Een prachtige mooie dag' van Daniël Lohues

Van hier tot....had net zo goed kunnen zijn: Er gaat niets boven Groningen.
Overmorgen is het wel bijna van hier tot Tokio, ik vlieg uit naar China (GuangzHou) en HongKong en over een dikke week beland ik in Julianadorp als ik via Schiphol Nederland weer binnensluip en een paar dagen echt rustig aan mag doen. Samen met San, Moos en Mouna van elkaar en al het moois daar genieten in betrekkelijke anonimiteit! Voetjes in het zand van die dingen....Ie kent 't wel.
Maar de laatste weken ging er werkelijk niets boven Groningen. Ik was vaker in het UMCG te vinden dan dat mij lief was. Een vervelende ulcus in het oog, in normale mensentaal: een flinke ontsteking in het oog bracht mij elke keer weer in het hoge noorden. De weg er naar toe kan ik ondertussen wel dromen, dat was maar goed ook want ik had het rechteroog vaak gesloten. Kon er niets aan hebben. De felle zon van de laatste weken bezorgde mij alleen maar hoofdpijn en gokte vaak wat er op mijn computerscherm stond. Moest 16x per dag druppelen, had er een complete dagtaak aan. Verder nog wat andere zalfjes en helende middeltjes. Ik was er mooi klaar mee en om de dag hupsakee naar Groningen. Van hier tot.....inderdaad Groningen. Gelukkig bleef mijn immuunziekte (Slijmvlies Pemfigiod) mooi rustig. Die kreeg niks mee van mijn ontsteking in het oog, blij van. Tevens blij dat gisteravond Ajax de klus klaarde in de hel van het noorden. Het was niet te filmen, ik kneep vaker de ogen dicht dan mij lief was. Het ging op het botte tandvlees. Lucky Ajax. Nog 3 finales net als mijn andere cluppie. Mariënberg! Die willen echt de moeilijkste weg bewandelen die er maar is. Kneep gistermiddag op mijn geliefde Westerpark tevens vaak de ogen dicht. Mijn rechter net iets vaker dan mijn linker. Niet te filmen. Bij winst hadden wij een mooie stap kunnen zetten naar lijfsbehoud in de 3e klasse. Giet ons lukken heur, daar niet van, maar de jongens in het veld hebben de TomTom bijzonder slecht afgesteld. Van hier tot.....Ja, tot waar eigenlijk? De beker moet leeg tot aan de laatste druppel. Misschien zie ik wel te veel en kreeg ik daarom zo ontzettend last van mijn oog.
Nu weer terug tot de normale dosis aan medicijnen. Kieken of de koffer door de douane mag komende dinsdagochtend! Naast een berg aan visitekaartjes gaan zowat een halve apotheek mee de koffer in....
Promotion4u On The Road Again. Dit keer geen Denemarken, België of Duitsland maar naar het beloofde land. Het echte Verre Oosten. Daar is een ei vast en zeker geen lege dop. Wilde eerst nog net als Frans en Mariska Bauer de menukaart van onze favoriete Chinees meenemen.....(geintje natuurlijk). Ze mogen mij van alles voorzetten als het maar op mijn bord blijft liggen. Chris en ik mooi op zoek naar het onbekende. De tickets zijn binnen en het visum ook, allemaal mooi geregeld door Janneke van The Travel Club. Van hier tot...Rheeze. Mooi 'm zitten vlak bij de geboortegrond van mien Pa. Als ik de Rheezerbrink op kom rijden net zoals gisteren kom ik altijd iets verder dan van Hier tot.....In Rheeze lagen de wortels van mien Va. Deze week zou hij 88 jaar zijn geworden. 17 april was altijd z'n datum waarop hij verjaarde. Nou ja, dat dut hij alweer 14 jaar in de zevende hemel. Woensdag een mooie wijn op 'm gedronken, hier in ons tijdelijke huussie. Even daarvoor geproost, helder gemeentepils bij Moe met een lekkere zuurkool stampot, natuurlijk verse worst er bij. Geheel in de geest van The King. Het was een prachtige mooie dag! Gisteren ook. Ondanks het gelijke spel van mien cluppie, gelukkig deed Ajax 's avonds wel wat de roodzwarten 's middags nog verzuimden. Je zou er spontaan weer een ontsteking aan het oog van krijgen. Die prachtige mooie dag werd ingeluid door Daniël Lohues op Radio 2. Man, Man....wat was hij aan het rocken tijdens het nummer 'Ik haal mij 'n hond op'.
We kwamen net weg bij Janneke en reden door het mooie Diffelen en kwamen over de Vecht en de boxen knalden bijna de auto uut....Vanmorgen nog ff de beelden teruggekregen...Wat ik al dacht. Daniël ging helemaal op in zijn eigen wereld. Snerpende gitaren....een hond die kwispelt tegen mien vrienden en die tegen bandieten gromt Hij sloeg echt spijkers met koppen! Lohues, de man die mij al zo vaak gidste door het leven. Zelfs de nieuwe vlam van van de Poll is een liefhebster. Kiek, dat schept een band, Loodrecht! Wat ik oe brom! Gisteren alleen maar mooie dingen gezien omdat het rechteroog weer dut waarvoor hij in miene kop is gezet. Kieken naar de mooie dingen van het leven. Geniet nu van deze paasmorgen. Zag gistermiddag tevens dat wij een mooie tijdelijke douche hebt, vakwerk heur met die houten gebinten en zo...Van hier tot....die watermolen hè.
Ach, dan heb ik het nog niet eens over Ajax. Van hier tot Turijn....Geweldige avond op de Oudejaarsdag van mien Pa. Het kon eigenlijk niet misgaan. Maar wat een spanningen allemaal. Wat kan een potje voetbal je toch soms aan behoorlijke afgronden brengen. Van Hier tot Tokio mijn part!
Als ik mijn ogen sluit kan ik overal naar toe reizen. De kids staan te swingen voor de TV...jaja, na 3 weken hebben wij eindelijk Nederlandse zenders.....zelfs TV Oranje...sorry, zei ik dat nou hard op...??
Sorry, Guilty Pleasure. Op het eind van de avond, als het bed reeds lonkt willen wij nog eens een klein stukje TV Oranje kijken....Zulke foute muziek. Heerlijk!
Of had ik beter met dit verhaal twee/drie zinnen eerder kunnen stoppen! Ach, toch nog een openbaring op deze prachtige mooie dag! Van Hier tot....Onderweg naar later. Onderweg naar eindbestemming Stad Hardenberg. De eerste paal is geslagen, duzz dat gaat goed komen ergens eind van het jaar.
Die van mij gaat eerst deze week via Guangzhou, Hong Kong en Julianadorp.
Van hier tot....
Fijne zondag. Joah, mag wel zo!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten