zondag 30 juli 2023

#BBQ Vol Met Liefde!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Welcome to your life, there's no turning back.
Even while we sleep, we will find you.
Acting on your best behaviour, turn your back on mother nature.
Everybody wants to rule the world.
I can't stand this indecision, married with a lack of vision.
Everybody wants to rule the world.
Say that you'll never never never never need it.
One headline why believe it? 
Everybody wants to rule the world. 
All for freedom and for pleasure, nothing ever lasts for ever.
Everybody wants to rule the world!'
Uut 'Everybody Wants To Rule The World' van Tears For Fears.

Moi, ben ik weer!
Two Down, One to Go....
Zondagochtend.
Ben laat, voor mijn doen dan.
Hoorde net de klokken van de Stephanus-kerk negen keer slaan. Jemig, 09.00 uur alweer.
Een uurtje terug sloegen ze namelijk nog maar acht keer.
Normaal gesproken hoor ik de klokken wel maar niet meer liggend in mijn twijfelaar en ben ik al lang beneden!
Waarvan Akte!
Maar sinds twee weken bestier ik een soort van B&B vol liefde hier in het centrum van Stad Hardenberg met slechts twee gasten die maar niet willen vertrekken. Wat een geluk!
Eentje komt zelfs elke morgen zachtjes op haar kousevoetjes heel stilletjes de springbox binnen geslopen aan de linkerkant. Kruipt dan heel dicht tegen mij aan, geeft mij een kusje op de wang, draait zich om en slaapt dan vrolijk wat uurtjes verder. Ik mag dan echt niet uit mijn bed, ik reken het goed! 
Hoef toch nergens heen, het werkt wacht nog minimaal een week en ik vind het prima zo!
Ik kan er wel aan wennen. Twee van die lieverds hier standaard, 24/7, in B&B Casa Dorgelo!
Zo weer ontbijt maken. Sinaasappels persen, eitjes koken. Toen ze hier net waren stonden we al voor zeven uur naast onze bedden maar gaandeweg de dagen hebben ze ontdekt incluis ondergetekende dat je best wat langer mag blijven liggen in de beddestee. Moos spant meestal de kroon maar Mouna kan er ook wat van!
Lekker slapen, ze liggen de dag er voor er ook niet altijd op tijd in.
Ik hou d'r wel van. Geen standaard vakantie maar wat gaat er wel normaal de laatste tijd, u weet er misschien alles van.
Geniet volop, zij het met aanpassingen, in Smartphonië & Rondhausen. Tuurlijk, had liever op een warm (max. 25 graden) eiland, ergens heel ver weg, met deze beide leukerds gezeten of in een mooie Europese stad (natuurlijk wel met zwembad) maar dat trek ik voorlopig ff niet!
Geen suikeroom meer voorhanden! Moet letterlijk en figuurlijk op de kleintjes letten.
Een fijn Greekend heb ik sowieso (leuk Mandy, haha)
En toch, toch moet ik elke dag zelf de slingers blijven ophangen. 
Blijf het niks vinden. Dat alleen zijn met mijn twee schatten van kinderen. Het is het net niet....
Hoe lief, leuk en gezellig Moos en Mouna ook zijn. 
Ben wel een beetje klaar met al die kinderlijke driehoeksgesprekken. De problematiek van Mouna over het niet zien van haar talrijke vriendinnetjes of de talloze vragen van Moos over onderwerpen die mij niet boeien. Had het zelfs laatst over Frank Boeijen. Ik bedoel maar!
Wil ook wel weer eens volwasssen gesprekken. Beetje dom tegen iemand aanlullen die minimaal dertig plus is. Desnoods over het WK Voetbal van onze dames. Uit eten bijvoorbeeld met z'n vieren, in ieder geval een beetje gelijk verdeeld. Twee kinderen en twee volwassenen. 
Tja, dat was afgelopen donderdagavond wel even het geval bij de Rheezerbelten, de pannenkoeken smaakten weer uit de kunst maar kon met stroop smeren wat ik wilde. Wat stuk is lijm ik niet meer recht. Hoe krom ik ook alles vind.  
Aan de ene kant was het gezellig, de kinderen vonden het heel fijn dat ze Mama weer even zagen. Aan de andere kant, waar ik zat, vond ik het eigenlijk niks. Na een dik uur stonden we weer buiten en gingen ieders onze eigen wegen. Ik met Moos en Mouna naar onze tijdelijke B & B vol Liefde en zij blijkbaar naar dat andere huis vol liefde!
Neuh, heb wel eens betere vakanties gehad. Vermaak mij uitstekend hoor, maar het is het allemaal net niet. Zie foto's van gezinnen elders. Omtzichtig en andere streken! Dat had ik ook wel graag gewild!
Moos die begint over onze laatste vakantie in Oostenrijk. Dat was mooi hè Papa, ja inderdaad....
Soort van stilte voor de storm, bedenk ik mij achteraf. Tja, achteraf is mooi wonen. 
Kinderen snappen veel maar willen eigenlijk net zo'n vakantie als hun vriendjes en vriendinnetjes nu ook hebben. Het lukt helaas ff niet! Baal er ontzettend van. 
Daar zit (nog) steeds de pijn voor mij. Dat we geen vier-eenheid meer zijn, geen gelukkig gezin meer! We waren er zo goed in! 
Blijkbaar heb ik er alleen problemen mee, moet ik niet zo zeuren. Trek alleen geen volle zalen!
Verhaaltje gaat voorlopig nog niet de kant op die ik vanmorgen, toen Mouna bij mij in bed kroop, in gedachten had!
Komkommertijd hè, zekers geen kommer en kwel! Sorry!
Maar de laatste weken heb ik niet veel van mij af kunnen praten, heb steeds met twee kinderen te maken die bij elkaar opgeteld nog niet eens de achttien aantikken. Kun je nagaan, heb de film Barbie gelukkig nog buiten weten te houden. Leeftijdscategorie is namelijk vanaf negen jaar. Daar heb ik mij mooi uitgeluld maar Mouna zag tal van andere films bij de Bios waar wel voor Alle Leeftijden op de poster stond vermeld. Gezien de weersverwachtingen voor komende week vrees ik het ergste. 
If you can't beat them, join them!
Ach, verder geen (liefdes)perikelen in mijn B&B vol liefde!
Al 3 weken volg ik, sorry, het wel en wee van Nederlandse B&B eigenaren in het buitenland!
Soort van Guilty Pleasure. Vorig jaar mee begonnen. Het bevalt mij uitstekend als Mouna eindelijk slaapt. Meestal kijk ik uitge(s)teld, want vooral de laatste dagen valt het lieve meisje niet meer automatisch in slaap. Zit ik vaak hele gesprekken aan het rand van het bed te voeren.....Zakdoekjes bij de hand. Meisjes van zes hebben het tegenwoordig niet meer zo makkelijk hoor. De TV op pauze.
Als ik dan uiteindelijk beneden kom zegt Moos vaak: "Ja Papa, Vrouwen hè...."
Als de mannen dan 's avonds eindelijk het rijk alleen hebben schenken wij ons die dikverdiende borrel in! En kijk ik naar de zomerhit van RTL 4. 
Cupido rijdt al maanden mijn huisje voorbij maar is tevens niet te vinden bij de B&B vol Liefde eigenaren in den vreemde. Want waar is Cupido trouwens? Broertje van....? Waar ik ook al tientallen jaren niet meer in geloof. Dates hunkeren naar liefde, ze komen allemaal vol verwachting naar het onbekende maar vertrekken bijna allemaal weer linea recta bij de Nederlandse eigenaren van de bed and breakfasts over de grens. 
Vorig jaar had je nog een Harm die Astrid, wel met heel veel vijven en zessen, het hof maakte in Oostenrijk. Harm kwam niet van een koude kermis thuis. Integendeel. Hij heeft Astrid al ten huwelijk gevraagd. Harm die kan er wat van! 
Oostenrijk kan ook het begin van iets zijn in plaats van het einde! Wat ik oe brom. 
Maar ik vind het fantastische TV, gewoon die denkknop boven uit en simpel dom voor je uitkijken. 
Kan ik soms heel goed. Laat mij glas nog eens volschenken door Moos, hij heeft er kijk op!
Al dat ongemak. Heerlijk! Je verbaasd je elke keer. Het lijkt bijna gespeeld, dit kan toch niet echt zijn!
Bestaan er überhaupt zulke mensen op deze aardkloot? Blijkbaar wel! 
Tikkertje spelen boven in een Franse toren, die Walter spoort echt niet! Ga eens graven bij zijn huis, denk dat vele cursisten die nog steeds spoorloos zijn onder de grond wel te vinden zijn. Hannibal.
Als iemand mij nu een moeilijke vraag stelt zeg ik dat ik verkouden ben en morgen op de vraag terug komt. Hij komt er nog mee weg ook....
Voor wie het programma niet kent, praat ik nu een compleet andere taal. Zal er ook niet lang over uitweiden, ontbijt wacht en ongeduldige B&B gasten. Maar ik vind het schitterend. Het ongemak druipt er van af....Heerlijke TV!
Ze hebben allemaal een tik van de molen gehad, behalve Debbie in Spanje dan (leuk mens)
Maar Marian in Portugal, Walter en Petri (Frankrijk), Joy op zijn berg in Spanje, Martijn in het verre Thailand (water naar de zee dragen...), Bram (Zweden) en Leendert in België.
Ingrid vertrekt binnenkort bij Walter, kan niet anders, kom anders ff een bakkie doen in mijn B&B vol met liefde. Mijn twee gasten zijn er nog maar een week en vliegen dan uit voor minimaal 3 weken. 
Ik ben lekker nuchter, overdag dan....Ahum (haha).
Ik noem het vaak BBQ vol met liefde.
Babylonische spraakverwarring? Of iets met vader en de wens van een bepaalde gedachte.
BBQ vol met liefde is vaak de opmaat van de zomeravond.
Hierna nog even de Avondetappe (tot vorige week) meepakken en vervolgens de KRO-NCRV detective Silent Witness. Zo weet ik mijn avonden wel te slijten, even geen kinderpraat. Eentje nog dan? 
Dat 24/7 aanstaan in je eentje is nog geen sinecure, wat ik oe brom! 
Wie weet stuurt Cupido mij vandaag of morgen wel een potentiële kandidaat naar mijn B&B vol liefde.
Weet door B&B Vol Liefde hoe het in ieder geval niet moet! 
Duzz...
Oh ja, je vraagt het je vast niet af.
Maar Moos verzorgde vandaag de muziek. Kent dit nummer van Tears for Fears helemaal uit zijn hoofd. Dat doen wij tevens veel, als Mouna eindelijk slaapt, met zijn tweeën luisteren naar (goede) muziek. Jan Smit opzetten kan altijd nog! (als de morgen is gekomen...)
Fijne zondag. 
Joah, mag wel zo...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten