zondag 25 augustus 2024

#Glad Sommar!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Ik ken je niet, een weinig nu, maar ik zie hoe jij kan zwijgen.
Hoe je stil kan zeggen waar geen woorden voor bestaan.
Twee zielen die voor even hun lot willen ontstijgen.
En bij elkaar een reden zoeken om door te gaan.
Zullen we dansen, samen tot het eind van de avond.
Dansen samen, tot het eind van de nacht.
Dansen, dansen tot het eind van ons samen.
Waar het daglicht op ons wacht....Zullen we?'
Uut 'Zullen We Dansen' van De Dijk. 

Moi, ben ik weer! 
Dit vinkje is tevens gezet. 
Samen 'Slobberen' met je kinderen, moet niet gekker worden...
Stond niet op ons lijstje, toch kunnen we 'm afvinken. 
Moos en Mouna houden wel van een feestje, een appeltje niet ver de boom gevalletje en sleepten ditmaal Papa vrijdagavond uit de luie stoel naar het episch strijdtoneel slechts enkele honderden meters verwijderd van ons huis. We wonen leuk, dank u. 
'Vroeger' was het een soort van traditie.
De bouwvak afsluiten met vrienden op het Wilhelminaplein in Hardenberg na de intensieve donderdagse voetbaltraining in de slopende voorbereiding op het Westerpark. 
Het feestje, ooit spontaan bedacht in The Old Inn door Allard en Patricia Brunink en 'God hebbe zijn ziel' Bert Bos, heeft de tand des tijds ruimschoots doorstaan. Mooi man.
Al een kwart eeuw sluiten wij, hier in Hardenberg, de bouwvak af met het Slobberfeest. 
Zo gaat dat nu éénmaal. De kracht van gewoon doen!
'Times are Changing'. Bob Dylan zong het. Klopt als een bus. Het wordt steeds vroeger laat. 
Eerder hoorde je spreekwoordelijk bij het meubilair, nu flikker je bijna van je klapstoeltje af. Je ogen zien teveel en minder veel van het goede.
Je wordt ouder Papa, geef het maar toe. De jeugd neemt het stokje genadeloos over of we waren gewoon te vroeg. Dat kan ook. Als ik niet inpanding ben is het ook goed, snap je. 
Het licht kan ook iemand anders uit doen, die weten ook wel het knopje te vinden...
Vorig jaar was ik er nog met de oude buurman. Dan installeer je je vlak bij een uitgiftepunt van koude drankjes met een schuimkraag, strategisch gezien doe je dat na jarenlange ervaring. Waarvan Akte!
Nu zocht ik een plekje die de kinderen hadden uitgekozen. Muntjes kopen, drankjes bestellen. 
Genieten met deze twee. Veel vragen, dingen uitleggen. Hoe het 'stappen' nou eigenlijk echt in haar werk gaat. Is dit alles? Stelt niet veel voor, kind kan de was doen.
Dat het voornamelijk (bij)praten is met die en die. Vage kennissen ontmoeten of in oude vriendschappen nieuw leven blazen. Je praat met een oud-collega, de buurvrouwen of je ontwaart een leuk stel op het plein wat snel volloopt met dorstige mensen. Je drinkt even een biertje met ze mee en je wenst elkaar in alle eerlijkheid het beste toe, leuke vrouw heb je maar dat terzijde G. ter W. uut M'berg.
Een mooie zomer nog, Glad Sommar! Ben een beetje into Zweden de laatste tijd. Sorry! Nog niet naar de IKEA geweest, weinig reden toe deze zomer. Maar we vermaken ons prima. 
Je ziet iemand staan. Denkt er van alles bij maar voornamelijk zoek je naar de ontbrekende trouwring of het vlaggetje boven haar mooie gezicht. Of is ze gewoon met haar vriendinnen een avondje uit?
Zit man-of vriendlief thuis de boel op stelten te zetten...? Of is ze toch niet van de markt?
Ik zou hetzelfde leuke shirtje boven haar kekke spijkerbroek hebben aangetrokken...
Vroeg mij in korte tijd behoorlijk wat af. Trek ik de stoute schoenen aan? Neuh, echt niet!
Je vraagt haar in gedachten: 'Zullen we dansen, samen tot aan het eind van de avond. Dansen samen, tot het eind van de nacht...'
Een Dijk van een gedachte. Je wacht het antwoord maar niet af want je hebt de vraag toch niet gesteld. 
Ken haar ergens van, van afstand zekers, ken haar van gezicht. Schoolplein of toch de Appie?
Draai met mijn voeten, lijkt op een soort van paringsdans. Veel effect had het niet. Mislukt, zij was natuurlijk met hele andere dingen bezig en vooral gezellig kletsen met haar vriendinnen. Hallo....Knuppel.
Dans verder met mijn dochter! Misschien wel beter ook. Moos hanteert het motto: muzikanten dansen niet en blijft stoïcijns met zijn beker 7-up op het stoepje zitten en kijkt ons verder argwanend aan.
Is dit het, Papa? Tja, beter wordt het niet, jongen! Hij dacht bij 'stappen' toch aan wat meer beweging. 
Neemt soms de dingen iets te letterlijk. Geweldig. Kan het hem niet kwalijk nemen. Misschien wel beter ook. Samen dansen.
Alleen de Haere krijgt je in beweging, zag ik gisteren op een reclamebord staan, en ene Nora Linde op Sandhamn. Grappig dat G. Pullen dat gisteren ook vond. Nou, alleen dat bellen met de Haere helpt soms al. Had maandag ineens behoorlijke last van de rug, krom lopen, belde met de oplossing (lees: De Haere) maar herstelde wonderbaarlijk snel. Wat pijnstillers en oude oefeningen van Piet K. soms niet teweeg kunnen brengen. 
Zag zijn dochter van de week nog bij Het Refter in Zwolle. Leuke tent met OnZwolse prijzen. Niet gewend van de grote stad. Een kindermenu voor € 5,50...?!?! Kom daar vandaag de dag nog maar eens om.
Leuke biertjes op de kaart, tevens (te)veel aan de tap, haha. Telde er in de gauwigheid 24. Dat is een krat vol!
Lees je mee GJ? Voel NS-biertoertje aankomen...
Ging voor Surf & Turf, Moos voor de Burger en Mouna duzz het kindermenu. Lekker man! We hadden Ommen op de planning staan maar het werd een soort van tienertoer naar de hoofdstad van Overijssel. NS was op tijd. Biertje bij Davo met grote breur voordat ie werd gebeld door vrouwlief. De poes was zwanger en ging bij onze eerste slok van de Roadtrip Tripel aan het bevallen. Ze had voldoende ontsluiting. Tripel, tripel, nog een laatste teug en Herman ging terug naar 't Hattem van Anton Pieck, later kregen wij de foto's. Vijf in totaal. Schilderachtig. Mouna wilde wel een poesje, ik praatte het haar maar niet uit het hoofd. Vakantie hè, vooral niet moeilijk doen. Dat komt begin september wel weer. Uit met de pret! Groep 4, grote school, werk. Al die dingen gaan dan weer aan. Niks geen Glad Sommar meer...Misschien wel beter ook. Beweging is het devies derhalve.
Voetbal begint ook weer te leven. Dat mooie getrap in een emmer op het Westerpark en ver daarbuiten...
Zag gisteren hoe het ook kon. Rekla 2000 was wedstrijdsponsor van het duel HHC Hardenberg - Spakenburg. Een mooi affiche. Vorig jaar waren de blauwen nog de trotse kampioen van de 2e divisie, als ik mij niet vergis. Vroeger was de Hoofdklasse nog het hoogste goedje...Times Are Changing!
Kortom, de oranje-hemden konden haar borst natmaken. Altied goed toeven op de Boshoek.
Eerlijk is eerlijk. Goed volk. Van achteren Hoogeveen maar Bas is een geboren en getoger Hardenberger, weer onze vriendelijke gastheer op de thuishaven van de Hardenberg-Heemse-Combinatie. Die rol staat 'm goed.
Ga meestal maar 1x in het jaar vreemd, nu kende ik haar al een beetje. Voor twee weekjes terug was ik al even komen spieken op de Boshoek. Kusjes geven. Kijken waar wij ons het beste konden installeren, looproutes bepalen etc. etc. Dat werk, voorbereiding is het halve werk, je kent het wel. 
Wij (Mariënberg) speelden op hetzelfde moment tegen het gelegenheidsduo van Kloosternarigheid en Sibculo (oefenduel hè). 
Je weet wel, CEBAKES (Clubs Eerder Bekend Als Kloosterhaar En Sibculo), zij hebben zich gezamenlijk OWZ'24 genoemd (Oranje Wit Zwart). Kan er nog niet aan wennen. Tis net WOZ-waarde of de AOW problematiek, bekt ook niet lekker. Kloosterhaar en Sibculo slapen nu op één kussen. Geloven zij er in? Dromen ze ook hetzelfde? Ben er bang voor. Wil geen slapende honden wakker maken...Moeten is ook wat! Ben gek met Banthum heur, begrijp me niet verkeerd, maar moest er niet aan denken om samen onder één dekbed gezellig te keuvelen laat staan wat anders te doen. Wie gaat er links liggen en wie wil er liever rechts slapen dicht bij de deur, dicht bij de escape en/of ontsnappingsroute. 
OWZ'24 speelden gelijk (1-1) tegen ons. 
Mooi man! Geluk in Tuk! Snel weer dat stapje naar boven maken. 
Maar goed, het was prima voor elkaar bij HHC. Zowel voor, tijdens als na het duel. Fijn wat biertjes gedronken, gelukkig geen Heineken al zat ik wel te vroeg met mijn vingers in het Grolschglas van mien hammer buurman. Sorry.
Wilde alleen zsm het vocht aanvullen...goed doen!
De combinatie Banthum-'n Ham-Mainbarg werkte mooi, BHM'24.
HHC won enigszins verrassend met 3-1 (mooie uitslag) van Spakenburg. 
Voor het eerst viel het kwartje, notabene bij iene van Banthum. 2x 15 en half, dat mag ook. 
Tja, als je het omdraait klopt er geen bal meer van. Dat klopt ook.
Zijn van die Inside Jokes, grapjes die ik heel leuk vind om te maken zonder dat iemand het snapt of er verder bij stil staat. Maak ik tevens met liefde in de wedstrijdverslagjes, woordversprekingen. Je hoeft niet altijd alles te snappen. Tussen de regels door, zeg maar. Brand mijn vingers niet maar het vuurtje soms opstoken is vers twee. Wie de schoen past trekke 'm aan. Het leverde met terugwerkende kracht vorig seizoen wel handhaving op. Misschien heeft mijn kiezelsteentje een beetje geholpen...
Maar mijn 3-1 is destijds (ruim dik twintig jaar terug) wel ergens op gebaseerd of over het feit dat je altijd de kerk in het midden moet laten. Hij geloofde het niet maar geloof mij nu maar...Tis wel zo!
Glad Sommar! Een fijne zomer. Dat wensen mensen elkaar liefdevol toe in Zweden. 
Kwam 'm tegen. Blijkbaar dat mijn blik nu wat meer gericht is op dat mooie Scandinavische land. 
Versta geen bal wat ze zeggen maar het klinkt altijd bijzonder mooi. Wilde dat ik rechercheur Alexander was, voer ik elke dag met mijn bootje naar Nora. 
Zo heb je het over voetbal en zo gaat het een hele andere kant op! 
Bij een mooie borrelplank en dito mensen komen fijne gesprekken vanzelf boven tafel.
Genieten! Krenten in de pap. Vaak aangehaald. Mocht ook genieten van een fijne keepert!
Wat een klasbak is die Yorick Maats. Zijn redding in de tweede helft. Volledig gestrekt naar de rechterhoek. Hij vangt de ballen dan niet bij Mariënberg maar HHC mag zijn handen dichtknijpen met zo'n talent. Nog maar 24 jaar, hij is van december 1999 (zong TAFKAP daar ook niet eens over?)...
Past niet in het verhaal maar wilde het toch even kwijt. In het eerste bedrijf behoedde hij HHC ook al voor de gelijkmaker met een katachtige reactie. Lekker hoor. Prachtig! Hij was vorig seizoen tevens belangrijk, een puntenpakker pur sang. Hoop dat ze nog enkele seizoenen van hem kunnen genieten maar BVO's slapen nooit en durven groot te dromen. Zeker niet ondermaats!
Mooie stijl ook. Een keeper zoals ik die graag had willen zijn. Jelle Brinks had dat ook, ik was meer een slap aftreksel van good old Piet Schrijvers. Totaal andere wereld, totaal andere tijd. 
Net als dat Slobberen van mij. Word te oud voor deze shit. Zie naveltruitjes die beter nektruitjes hadden kunnen worden genoemd. Loopt dochterlief er ook zo bij over zeven jaar...? Hoop het niet!
Kan mij al zorgen maken maar doe het niet. Glad Sommar! Dank je wel voor de zon.
Nog een week vrijheid voor de boeg. De afgelopen week was al een fijne. Het leven vieren.
Samen dansen tot aan het eind van de nacht.
Leuke dingen gedaan! En nog leuke dingen voor de boeg, ze staan op de agenda.
Anders vergeet ik ze...De aftakeling begint al vroeg dit seizoen.
If you can't beat them, join them! 
Glad Sommar! 
Fijne zondag. Joah, mag wel zo...



zondag 18 augustus 2024

#Niet De Slimste Mens!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Two dozen other dirty lovers, Oh must be a sucker for it.
Cry but I don't need my mother, just hold my hand while I come to a decision on it.
Sooner or later, your legs give way, you hit the ground.
Save it for later, don't run away, don't let me down.
Sooner or later, you'll hit the deck, you'll get found out.
Save it for later, don't run away and let me down, you let me down.
Run away, run away, let me down.
Black air and seven seas, all rotten through.
But what can you do? 
I don't know how I'm meant to act with all of you lot.
Sometimes, I don't try.'
Uut 'Save It For Later' van Eddie Vedder!

Moi, ben ik weer.
De morgenstond heeft goud in de mond. 
Die uitspraak/gezegde doet mij altijd denken aan de boeken van Hotze de Roos over de schippers van de Kameleon, de broertjes Sietse en Hielke Klinkhamer. 
Zoals in mijn collectieve geheugen de naam C. Joh. Kievit (dacht altijd dat het Joh. C. Kievit was, sorry John), die Dik Trom gestalte gaf, geramd zit in mijn troebele brein net als bijv. Karakter van F. Bordewijk.
Of het Bittere Kruid van Marga Minco, de film Spetters of toen Jack van Gelder tig keer Dennis Bergkamp, Bergkamp, Bergkamp, Bergkamp, Bergkamp schreeuwde in '98 en wij in de laatste minuten met 2-1 wisten te winnen van die Argentijnen. Die kopstoot van ene Daniël Ortega tegen onze Edwin van der Sar, weet je nog buurman? 
Soort van basiskennis. Herinneren jullie het nog? Dat weet je gewoon of na even na te hebben gedacht.  Oh ja, is ook zo...Of Rosalyn van Vitesse of Diesel's Sausolito Summernight. Basiskennis. Net als Ace of Base met die fraaie blokfluitparodie van die andere buurman, ene GJ B. te H.
Zo weet iedereen ook in Nederland, zekers links van de Iessel, wie Daniël Lohues is en/of Skik was! 
Dat weten zelfs mijn kinderen. Is een soort van verre oom voor ze met die mooie liedjes die trouwens helemaal niet zo ver weg woont. Een stukje Lohues zou iedereen sieren, maar dat terzijde. 
Was vannacht weer redelijk laat in mijn twijfelaar. Had eerst een nieuwe aflevering gekeken van The Sandhamn Murders. Nora komt nog steeds terecht in benarde situaties. Ze moet ondertussen toch eens beter weten. Blijft leuk om naar te kijken, de Zweedse serie is tevens niet verkeerd. Weer wat anders dan Volvo en Zweedse gehaktballetjes van de IKEA. Later Tour de France voor vrouwen (Tour de Femmes) en Studio Sport Eredivisie.
Mouna ergens daar tussenin naar bed gebracht. Moos bleef hangen al lag ie op de bank!
Muziekje an. Beetje door het nieuws scrollen. Kijken wat trending was op X, je blijven verbazen.
Waar maken mensen zich toch druk over? Get a Life, loop voor de muziek uit....
Iemand maakte zich druk over de vrijdagse uitzending van De Slimste Mens! 
Lohues werd er in getagd! Dan heb je mijn aandacht? Hij bromde, die beste twitteraar, dat die 3 deelnemers zekers ten Westen van de Iessel (rivier de IJssel) kwamen....Kon niet anders volgens hem.
Zocht het bewuste moment op. De finaleronde wat uiteindelijk bepaalt wie de slimste mens van de dag is, genaamd: Het Collectieve Geheugen. Ze krijgen dan een fragment te zien waarna door middel van 5 trefwoorden het filmpje moet worden omschreven. Kind kan de was doen! Not...
Ditmaal zag je Daniël Lohues op een vol plein in Emmen tijdens Koningsdag zijn nummer 'Hier kom ik weg' zingen. Willem-Lex zong zelf mee op z'n Wassenaars..... Veel mensen in het oranje, veel rood-wit-blauw. Super. Kortom. Appel Eitje denk je. Dat weet zelfs een kleuter.
Na dertig seconden mocht Anne-Maartje Lemereis (wie...?) het spits afbijten. 'Zeg het maar...' zei presentator Philip Freriks. 
'Euh...Rowwen Hèze, Willem-Alexander, Koningsdag. Pas. 
Knuppel twee. Nicolaas Veul (wie...??): 'Euh....Koningsconcert, Maxima, Tilburg. Pas...?!?!?!?!
Derde Knuppel. Max Terpstra (wie...???). 'Euh...Bökkers, Koning...Euh, Pas....?!?!?!?!?! Meen je nie.
Kom op zeg. Drie knappe koppen bij elkaar, leuk meisje trouwens, maar ze kwamen met z'n drieën tot maar liefst 1 trefwoord, alleen Koningsdag! Nou Moe, breekt mien klomp. 
Ik liet Moos het fragment zien. Kent het principe van de slimste mens. Aan welke 5 trefwoorden denk jij hierbij, Moos? 
Hij keek op van zijn Minecraftspelletje, niks geen euh...of euh, neuh: 'Koningsdag, Daniël Lohues, Maxima, Emmen, Skik, Koning, Op Fietse....Hoppa, hij had ze binnen 5 seconden de vijf trefwoorden. Trots! Ik wist het wel....Appels / Bomen / Niet zo ver.
Het was natuurlijk Koningsdag, Emmen, Daniël Lohues, Skik en Op Fietse.
Kind kon inderdaad de was doen, wel aan deze kant van de Iessel.
Wie zijn die drie? Wist ik veel...Sorry!
Twee van hen zijn geboren in Amsterdam en meisje Anne-Maartje groeide op in Amersfoort.
Anne-Maartje is voor twee jaar lang componist des Vaderlands. Dus schatplichtig aan Lohues! Of niet dan? Lohues heeft o.a. Bach hoog in het vaandel staan. 
Die andere twee dan...? Max Terpstra schijnt een TV-persoonlijkheid te zijn en Nicolaas Veul een Programmamaker/Presentator bij de VPRO. Ik kende ze niet. Maar onbekend maakt onbemind.
Wat zegt dat over mij? Dat ik Skik wel ken maar hen niet? 
Op Fietse zit toch in ieders collectieve geheugen? Tja, dat lieve mooie en donkere meisje, die ons laatst het heerlijke eten kwam brengen bij Den Herdenbergher, kende Lohues ook al niet. Een cabaretier....? 
Zij kwam nog enigszins in de buurt maar dat trio BN'ers kwamen niet verder dan afslag Hoevelaken. 
Of de wereld ophoudt nadat je de Iessel bent gepasseerd, dan begint ie PAS (snap je....)
Dat passen van jullie, loop ervan uit mijn schoenen - voor jullie klompen....Dat denken jullie nog altijd.
Ach, als ik mij nog over zulke dingen druk kan maken dan is het nog niet zo slecht gesteld met onze wereld. 
Vakantie-modus weer aan. Na twee weken Mama is het nu 14 dagen mijn beurt! Papa fulltime.
Zo giet dat hier. Elk nadeel heeft haar voordeel. Die is weer van JC, onze beste voetballer ooit!
Zouden ze dat wel hebben geweten? Als in plaats van een fragment over Lohues, Johan in beeld zou zijn gekomen. Niet de Oom van Daniël maar de broer van Jopie Druijff. 
Grappig! Althans ik vind dat. Ze benn benauwder veur Joe als Ie veur Heur.
Moest vannacht denken aan Ome Johan, de oom van Lohues duzz...Die woonde in Schoonebeek, ook ergens in de buurt van Emmen, basiskennis hè. Ik had ook een Ome Johan, maar die van mij woonde weer in Hengelo (Overijssel, je weet wel de Achterhoek...dat is Gelderland...haha)
Als kinder gingen ze fietsen met Ome Johan in de laatste zomerweek van de grote vakantie deur 't Bargerveen. Daar zaten hiel veel adders (Nederlandse Slangen) maar Ome Johan zee (vertelde) : Ze benn benauwder veur joe als ie veur heur. Wees nou mar niet bange anders hebben ze dat nog deur. 
Dat was de reden duzz dat ik mij maar niet heb opgegeven voor het huidige seizoen van Barbecue vol Liefde.
Euh, sorry B&B vol Liefde. Waar het hart van vol is hè, loopt de mond van over....B&B vol Liefde.
In een vlaag van verstandsverbijstering was ik voor die ene 10 seconden even geïnteresseerd in Mirjam. Woonde leuk in de Zuid-Afrikaanse rimboe op zo'n resort. Net over de vijftig, mooie leeftijd. 
Leek mij wel een mooi mens. Kaap de Goede Hoop! Give me Hope Joanne...Ie kent dat wel. 
Denk wel eens vaker wat...The Big Five kon ik makkelijk an. Kom maar op Leeuw, Olifant, Buffel, Neushoorn of het Luipaard. Daar ben ik niet bang veur, wat kan er gebeuren?
Maar van zo'n Zuid-Afrikaanse tuinslang was ik minder gecharmeerd van. Kan ome Johan wel zeggen ze bint benauwder veur joe als ie veur heur maar weet zo'n Cobra of Koningspython dat ook? 
Denk niet dat die slangen Ome Johan kent. 
Under het droad deurvretten maar dan anders....Zit ie daar mooi verliefd te weh, heb je voor het eerst gekust met Mirjam komt er zo'n meterslange slang even met oe kennismaken op de veranda. 
Hallo, hoe is het met joe dan? Dan is mien slang al binnenstebuuten gekeerd en zit de hartslag al niet meer halverwege mien keel. Snap ie...? Neuh, na 10 seconden was ik genezen van mijn plan.
Ik hou graag een tuinslang vast maar daar blijft het dan wel bij. Ik hoef 's morgens niet wakker te worden met zo'n buitenlandse adder in mien slaapzak. Dat ik 'm vastpak en denk, oeps...deze beweegt echt! Neuh, niet zo zin an. Zou ik stijf van angst zijn, ging mij alles staan behalve het horloge. 
Neuh, in gedachten serveerde ik Mirjam af. Sorry...Als je nou woonde in Schoonebeek of zo..??
Kon ik het mooi op fietsje doen. Tis is een eind maar dat weten ze aan de andere kant van de Iessel toch nie.
Genieten toch! Waarvan? Nou, van dat B&B vol liefde. Al jarenlang my Guilty Pleasure...
Ik kom er gewoon voor uit, ik plas ook zittend maar dat wisten jullie al. Ben soms zo'n open boek. 
Weet nu ook waar het aan ligt. De vrouwen en ik zitten niet op dezelfde pagina te lezen...
Ik weet tevens niet wie er nog (kunnen) komen, maar ik ben zo bang dat ik het gras voor iemands voeten wegmaai.
Heerlijk, dat mooie ongemak en dito situaties bij Thijz, Iris, Mike, Robert-Jan, Arno, Anja, Albert en de al eerder genoemde Mirjam. 
Als ik het niet kan kijken kijk ik het terug. Even anderhalf uur geen gezeur aan de kop! 
Onderuitgezakt op de stoel. Kopje thee, speculaasje. Lekker man.
Daarom kijk ik ook geen Slimste Mens, zelfde tijdstip hè, na vrijdag weet ik ook weer waarom...!!
Ben jij nou zo dom of ik nou zo slim? Of hoe ging die zinsnede van Van Gaal ook al weer...?
Hang geen enkele theorie aan maar ik verdenk RTL4 er wel van dat er tussen de deelnemers wat goedwillende acteurs zitten die bij onze toneelvereniging Vorie-Vana niet zouden misstaan. 
Sommige lui geloof ik gewoon niet! Die zijn gecast of hoe gaat dat tegenwoordig? 
Net als ons kabinet, dat zijn toch ook niet allemaal echte bewindslieden. Daarvan hebben ze toch ook een paar gewoon van de straat geplukt. Zin aan rood pluche? Kom maar mee....
Dat kan toch niet anders. We zitten toch met z'n allen in zo'n grote 'The Truman Show', de film met Jim Carry. 
Dat iedereen weet dat het nep is behalve de hoofdrolspeler zelf of had ik dat laatste biertje misschien moeten laten staan?
Was zo'n Noble Quadruppel van Beerze. Bold. Brave. Beer. Mmmm....
Als je denkt aan Beerze, waar denk je dan aan? Zeg het maar zou Philip zeggen:
Nou: Beerze Bulten, mien nichtje, De bokse, Jan, GertJan, Vechtdal Hooglanders, Vechtfloat, nr. 150, Familie Zandman, mooie meisjes en natuurlijk bier, Beerze Bier! 
Dat laatste is niet helemaal waar. Ze verkopen wel Beerze Bier in Beerze maar de brouwerij waar leven in zit is gevestigd in het Brabantse Kempen aan de oevers van de Beerze (rivier, denk ik) in het mooie Vessem. Klein- en fijnschalig. Ik voel een date aankomen met mien oude buurman! Op naar het zuiden.
Zal vanmiddag wel een biertje meenemen, kan ie ff de proef op de slok nemen.
Tja, Beerze. Geboortegrond bijna. Staan mooie campings en grazen fijne runderen. 
Daar zit ook de boerderijwinkel van de familie Zandman. Mooi volk, goed volk. Ons kent ons. 
Hebben ze fijn vlees, ik ken de slagert...Mooie kerel. Toet altied als ie langs Café Mans rijdt. Moi.
We kwamen uut mooi Vilsteren, via Ekkelenkamp (Ommen - schatplichtig aan Ome Lenard hè) tuften wij mooi rustig via Junne naar Beerze. Papa, je moet nog even naar Zandman. Klopt kinderen...Goed onthouden, mijn twee levende agenda's. Ik raak de draad soms kwiet.
Even wat biertjes halen. Ik had er al wat gescoord op de streekmarkt in Vilsteren (Vechtdal Brouwerij) maar de koelkast was aardig leeg geraakt en twee weken vakantie hè. Vaak ben je te bang.
Leuk ff gekeuveld met Jolanda, kreeg een mooi Beerzer glaasje in mijn volle tas geduwd. Drinkse, wat lief hè.
Dat is Beerze ook, trefwoorden genoeg. Lohues zou er een mooi liedje over kunnen zingen. 
Andere streek maar 't zelfde gevoel. Alles wat links van de Iessel ligt heeft dat nu éénmaal.
Dat duzz. Eddie nam mij Vedder mee. Zijn nieuwste single maar is al een oudje van een vergeten Engels bandje. Net zoals vergeten groente....Zei mijn moe laatst toen ik een foto van een mooi stukje vlees op mijn bord liet zien. Moet daar geen groente bij, jaja...dat ligt er wel Moe, vergeten groente.
Dat dus. Vakantiemodus is aan. Kinderen liggen nog in bed. Was gisteren weer niet vroeg. 
Zekers niet voor de oudste. Genoeg dingen op de planning, kijken hoe ver wij komen.....
Staat zelfs een dagje Amsterdam op de rol. Misschien kan ik een CD'tje meenemen van Skik. 
Kan ik Max, Nicolaas en Anne-Maartje op de terugweg even onderwijzen wie Lohues ook al weer is. 
Zanger des Vaderlands, zekers in het Nedersaksische gedeelte van ons soms mooie kikkerlandje. 
Waar een ei geen lege dop is, denk daar maar eens over na. Niks is meer weerd as vandage..
Hoe het morgen gaat dat weet geen één.
Oh ja, dat apparaat op de foto is een trekker, tractor....Zie je vaak op het land.
5 trefwoorden graag.
Fijne zondag. Joah, mag wel zo.  



zondag 11 augustus 2024

#NeW Gold Dream (21-22-23-24)!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Sittin' on the beach, the island king of love.
Deep in Fijian seas, deep in some blissful dream.
Where the goddess finally sleeps.
In the lap of her lover dubdued in all her rage.
And I'm aglow with the taste of the demons driven out.
And happily replaced with the presence of real love.
The only one who saves.
I wanna dance with you...
I see a world where people live and die with grace.
The karmic ocean driep up and leave no trace.
I wanna dance with you...
I see a sky full of the stars that change our minds
And lead us back to a world we would not face.'
Uut 'Dance with You' van Live!

Moi, ben ik weer!
Ben niet zielig, wil ook niet zielig gevonden worden.
Mij mankeert niet zoveel!
Dat gezegd hebbende....
Maar ik blijf het gewoon ontzettend kut vinden dat mijn kinderen herinneringen aan het maken zijn zonder dat ik er 'Live' bij aanwezig ben op verschillende vakantieadresjes in den lande.
Omgekeerd zal dat ook hetzelfde zijn, tuurlijk. Waarvan akte! 
Kan er niet aan wennen en ik ga er ook niet aan wennen. Wen er maar vast aan.
Nogmaals, je hoeft geen medelijden met mijn persoontje te hebben. Verre van dat.
En jullie kunnen er alles van vinden dat ik door moet, niet moet zeuren en zo, kop op, rug rechten, het wordt toch niet anders, zo is het nu éénmaal, anderen gaan ook verder etc. etc. etc. 
Kan allemaal wel zo zijn. Maar ik vind het niks, 3x niks zelfs. 
Mijn plek wordt ingenomen door zo'n suggoraat papa (of mama) die het beste met mijn kinderen voor heeft. Wil ik allemaal wel geloven, maar het is niet ik. 
Heb er ook niet om gevraagd maar wel min of meer het antwoord gekregen zonder dat ik het vroeg!
Snap je, dat gezegd hebbende. Nog een weekje en dan zijn ze weer twee weken onafgebroken bij mij. Omdat het zo gaat.
Maar blijf het niks vinden die hele dekselse teringbende. 
Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. 
Ben niet de enige Papa zo op deze aardkloot, eentje van 1 op 3 maar ik deel mijn mening en uit 'm ook.
Kun je alles van vinden, lekker boeiend! Maak van je hart geen moordkuil, graaf er één voor een ander.
Deze Simpele Ziel blijft Nieuwe Gouden Dromen dromen (21-22-23-24). Je moet wat...
Wat ik ook bijzonder kloten vind, uitermate teleurstellend zelfs, dat je hier in het centrum nog steeds aangeschoten wild bent. Hardenberg is een wolf in schaapskleren.
Gisteren werd (wederom) een argeloze toeriste, volgens mij uit Brabant gezien de tongval, bijna gegrepen door een robuuste stalen ros voortgedreven door behoorlijk wat elektriciteit en bereden door een ruiter die amper zijn teugels kon laten vieren. 
Deze 'boze meneer' had zijn E-bike duidelijk niet onder controle, kwam doldwaas de hoek omzetten en ternauwernood wisten wij deze mevrouw te behoeden voor een enkele reis richting de Eerste Hulp in ons mooie Saxenburgh Medisch Centrum.
Dat is om de hoek, begrijp mij niet verkeerd, dat hebben wij hier goed voor elkaar, maar toch!
Wij zijn toch die gastvrije gemeente? Zo geworden door gewoon blijven te doen, onze kracht!?!
Nog steeds hebben wij de boel niet voor elkaar in de Voorstraat en aanverwante steegjes en op de kale markt die binnenkort groen wordt aangepakt. Mooi man....
Maar los eens die (h)ach(t)elijke situaties op tussen fietser (meestal E-bikes) en het ontwetende winkelende publiek. 
Kijk, de inwoners van de Gemeente Hardenberg weten inmiddels dat je op je tellen moet passen als je gaat voor een fijn truffelworstje bij Jan of een mooi Zeeuws spekkie bij Slagerij Hoff. 
Maar die mevrouw uut het zuiden van Nederland was echt geschrokken. 
Zo oud was ze nog niet eens maar ze werd pardoes tien jaar ouder. Het misstond haar niet!
Haar man, die dacht dat ik haar wilde beschermen, was ook niet zo blij en terecht!
We hebben knappe knoppen zat daar in dat lelijkste gemeentehuis van Nederland zitten, het probleem is al jaren bekend maar we wachten gewoon op zo'n 'Als het kalf verdronken is' momentje.
Dan dichten wij pas de put! Zal het zo zijn? Dat is toch onze eer te na! 
Ik weet inmiddels dat ik over mijn schouders moet kijken. Links, rechts, nog een keer links en dan pas oversteken. Vergeet het ook wel eens en dan slingert nog net zo'n behendige fietser om mijn tombola heen. Ik verdenk ze er ernstig van dat er eerst iets ergs moet gebeuren voordat er echt actie wordt ondernomen. Weet ook niet wat de oplossing is, alleen Mavo hè.
Dat fietsers rechts moeten houden en wij wandelaars/bezoekers links of omgekeerd! 
Zeg het maar, of tijdens openingstijden van winkels niet meer fietsen....Of gewoon rustig an doen.
Dat fietsers te gast zijn in het centrum, zoals sommige auto's nu in woonwijken moeten zijn.
Daar heeft toch wel iemand in dat gemeentehuis voor doorgeleerd, voor vraagstukken als deze? 
Of vraag ik nu iets heel bijzonders, iets heel geks? 
Ik vraag dit natuurlijk voor een goede vriend en voor het eerste slachtoffer die gaat vallen...
Aangeschoten wild. Het verhaal van roodkapje en de grote boze wolf.
Als het straks mijn dochter en/of zoon is die wordt aangevallen door zo'n oncontroleerbare E-bike waar oe dan, zeg niet dat ik jullie niet heb gewaarschuwd. Ik trek oe dan over de balie, maakt mij niks uut hoe groot ie dan bent.
Ik maak al zo weinig mee van de kinderen, veel herinneringen maken ze al zonder mij...hahaha.
Zijn wij zo'n deugvolk aan het worden...? Dan kan dit obstakel toch ook uit de weg worden geruimd?
Jemig, wat bereikte de hedendaagse jankcultuur weer een extreem dieptepunt deze week!
Dat het sensatiekrantje 'Der Bild' grootst uitpakte met de jankkop 'Hockey Skandal' is logisch. 
Daar bestaat dat sportkrantje van. Hun verdienmodel. Het wordt geconsumeerd als gods woord in een ouderling bij onze Oosterburen. 
Maar dat notabene onze 'goegemeente' over elkaar heen viel om een spontane actie van een 22(!) jarig kereltje te veroordelen tot op het bot. Het een smet op de gouden medaille te noemen, hem voor alles uit te maken en vooral te vooroordelen. Kom op zeg. Wij zijn toch allemaal 22 geweest. 
Die Duco Telgenkamp stond stijf van de adrenaline, nadat hij ons net na 24 jaar weer hockeygoud had bezorgd!
Hij had net de beslissende shoot-out achter die Duitse keeper met zijn grote bek geslingerd! 
Dan doe je misschien domme dingen. Slim was het niet maar ik heb ook wel eens een speler van Banthum onheus bejegend nadat wij na jaren weer eens wonnen op Moscou. Kom op, zeg. 
Hou de Notre-Dame (kerk) alsjeblieft in het midden. Getverdamme, wij zijn een deugvolk van de eerste order geworden. Altijd het braafste jongetje van de klas willen zijn. Getverdamme....
Droom toch eens grote dromen! Over de onbezonnen (re)acties van die Duutsers, met die achtelijke spits voorop, die verhaal kwamen halen wordt amper gerept. Ja, Duco begon...
Neuh, die Duutser begon met zijn grote bek in de Zeitung. Vast behoorlijk opgeklopt door dat sensatieblaadje BILD. Ons beeld van wat goed of fout is raakt aardig vertroebeld. 
Dat die Torwart nr. 74 op zijn shirt had staan is natuurlijk puur toeval, of niet? 
In '88 maakten wij ons niet druk toen Hansie van Breukelen krom gebogen over Frank Mill de hele 2e Wereldoorlog op hem probeerde te projecteren of toen onze huidige bondscoach het shirtje van Olav Thon langs zijn achterste 'Ass' haalde. Las deze zomer nog een mooi interview met deze Thon in het fraaie blad SANTOS. Zo kan het ook. Alle Menschen werden (vroeg of laat) Brüder, of zoiets!
En wat deed Duco nou helemaal precies? Een simpel zwijgvingertje en een tikje tegen zijn Duitse helm! Volgens mij kon die Torwart er ook wel om lachen. Auch Torhüter sind Menschen las ik ooit op een T-shirt tijdens het beklimmen van de Keulse Dom. Jarenlang gezocht naar dat shirt, kan ik 'm natuurlijk ook gewoon laten drukken bij onze vrienden van MP. 
Onsportief? Mee eens. Niet chic, klopt. Maar ik vond het een storm in een glas water maar veel inwoners van ons kleinzerige deuglandje gingen helemaal los op sociale media...
Wat dacht die Duco wel niet? Hij moest gestraft worden, die medaille inleveren. Het was zo'n smet...
Hallo, na 24 jaar zijn we weer Olympisch kampioen geworden! Gaan we voorbij aan feiten...?
Allemaal van die types die zelf nooit iets sportiefs hebben gepresteerd en van achter zo'n schermpje allerlei meningen de wereld in helpen. Ik doe niet veel anders, ok...maar toch!
Later bood Duco zijn excuses aan. Prima, had ie voor mij niet hoeven doen. Ik ben ook 22 jaar geweest. Spijt heb ik sowieso van sommige acties in- en rondom het veld. Met de kennis van nu had ik het misschien destijds anders gedaan. Hij kijkt mij niet meer aan als ik 'm bijna tegen het lijf loop, boeiend! 
Wij zien meestal wel de splinter in iemand andermans ogen maar vergeten gemakshalve onze eigen balk. Jongens, wat een ge-emmer. Ben gewoon trots op deze jongens. Heb niks met hockey maar nu even wel, niks is een mens vreemd hè en succes kent meerdere vaders (of moeders). Dat kan ook. 
Alles moet tegenwoordig maar kunnen. Roomser zijn dan de paus ooit was. Ik kots er op!
Alles kan en we laten gewoon 1 op 3 huwelijken klappen....Waarom, omdat het kan! 
Bevalt het niet, streep er door en weer overnieuw en gewoon van vooraf aan beginnen. 
Het Ja van vroeger stelt tegenwoordig geen donder meer voor.....Allemaal eigenbelang! De kinderen die redden het wel joh, doen het hartstikke goed. Hebben er helemaal geen last van.....
Gaat dit nog steeds over Hockey, geloof het wel. 
Wees blij dat je er nog bent. Zag van de week dat het ook anders kan. 46 jaar en einde oefening!
Potverdikkemei en dan maken wij ons druk over zo'n zwijgvingertje en een tikje tegen het helmpje. 
Onze jankcultuur in een notendop! 
Dit was het vanmorgen, daar moeten jullie het maar mee doen. Ik heb niet de waarheid eerder de leugen voorhanden. Wilde het over Barbecue vol Liefde hebben of de nieuwe single van Snow Patrol.
Ach, ik wil zoveel maar vooral dat mooie gezin terug! Daar gaan we weer....hahaha. 
Blijkbaar vind daar ook iedereen wat van, wat ik oe brom!
Mag ook al geen bier meer drinken op de Boshoek. Waar mijn verstand zat...?
New Gold Dream. De simpele zielen hadden het over 81-81-83-84, ik vertaal 'm ff naar nu (21-22-23-24).
Someone, Somewhere in Summertime. Misschien hebben ze dat wonder niet voor niks beloofd!
Promised you a Miracle, je moet ergens in (blijven) geloven. Hockeygoud na 24 jaar bijvoorbeeld.
Winnen van de Duutsers. Blijft mooi. Duco was onze Marco van Basten. Die doet en zegt ook niet altijd de slimste dingen. Vinden wij ook van alles van....Glittering Prize! Maar hij maakte ons wel kampioen net als Duco. Duzz...
Fijne zondag. 
Joah, mag wel zo.



zondag 4 augustus 2024

#Van Julianadorp naar San Francisco!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Look like nothing's gonna change, everything still remains the same.
I can't do what ten people tell me to do. So I guess I'll remain the same, yes.
Sittin' here resting my bones and this loneliness won't leave me alone.
It's two thousand miles I roamed, just to make this dock my home.
Now, I'm just gonna sit at the dock of the bay.
Watching the tide roll away, sittin' on the dock of the bay
Wastin' time....'
Uut 'Sittin'on the Dock of the Bay' van Otis Redding. 

Moi, ben ik weer.
Wat als een drummer stopt met drummen, het spoor volkomen bijster raakt?
Wat als een drummer zijn drumstokjes aan de spreekwoordelijke wilgen hangt, compleet van het padje raakt...? Niet meer weet te wisselen? 
Dan is het einde zoek, als de motor van de band stopt met spelen en geen diesel meer voorhanden is? 
Wat dan? 
Zitten wij dan met onze handen in het haar? Spelen ze dan nooit meer 'Almost cut my hair' van Crosby, Stills, Nash & Young? 
De Kapperij is de komende drie weken ook al gestopt met knippen, de scharen tijdelijk ingeruild voor kleurrijke bikini's.
Daar dacht ik gisteravond even aan. Was inpandig in het magische Bostheater op de Besthmenerberg in het schilderachtige Ommen. 
's Morgens nog in het toeristische Julianadorp de held uitgehangen en 's avonds de koning te rijk in San Francisco. 
Was niet met de trein maar stapte wel aan boord bij de mannen van Her Majesty en genoot, velen met mij, van hun avontuurlijke San Francisco City Trip, het San Francisco van eind jaren '60 en begin jaren '70. Was nog niet eens geboren, lag missschien in de planning, in de pijpleiding bij Freek, te wachten op de lancering, weg te worden geschoten voor de start en zwemmen maar....wie tikt als eerste af?
Oudere broers namen mij jaren later mee in hun muzikale roadtrips maar nu dompelde ik mij onder in de muziekkeuze van de heren van Her Majesty. Grateful Dead, Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival, Steve Miller, Santana, Crazy Horse, The Band, Peter Frampton, The Byrds, Jimi Hendrix, Steppenwolf en bijv. Otis Redding. Ging in gedachten en in talrijke kilometers langs de zee van Julianadorp via de Vecht in Ommen naar het overzeese San Francisco. Ze begonnen met Scott McKenzie en eindigde met The Who.
Gelukkig verliest drummert Bauke Bakker niet zo snel zijn stokjes maar wel zijn haren. Wat ging ie lekker los op 'Born to be Wild' van Steppenwolf, het één na laatste nummer van de avond. De best zingende drummert of best drummende zangert van Nederland en omstreken wordt ie genoemd. Kan ik alleen maar be-amen. Hij verstaat dat slaan op trommels. Was alleen afgereisd naar San Francisco...in Ommen, dan wel te verstaan. Soort van inhaaltrip. Ze waren hier ook afgelopen februari in de Voorveghter, had er kaarten voor maar een weekendje naar grote breur Gert in Bremen gooide destijds roet in het spreekwoordelijke eten.
Familie is belangrijker hè. Maar toch, gemiste kans. Gelukkig kreeg ik een herkansing. Gisteravond. Geweldig! Mooi aan het water zonder hop en gerst. Even de zinnen verzetten. Na een week opgetrokken te zijn met de kinderen in een zonnig Julianadorp wisselde San en ik stuivertje. Nam afscheid van mijn kroost....Zij begroette ze.
Blijft apart. Samen vertrokken naar JD en alleen in de auto weer terug over die lange Afsluitdijk.
Ben er nog steeds niet klaar mee, je blijft elkaar zien toch hebben wij één en ander afgesloten!
Look like nothing's gonna change, everything still remains the same.
Zat dan wel niet op de kade van een baai maar in een leuke strandtent. 'Zee van Tijd' in JD.
Soms komt een nummer binnen gevaren in je hoofd en strandt dan in het zicht van de haven.
Deed gisteren Otis Redding ff. Ken de tekst uit mijn hoofd net zoals zoveel nummers die Her Majesty voor het voetlicht bracht. Onbekend maakt onbemind.Oh ja, is ook zo. Geweldige muziek. Stofte mijn geheugen af. Moest af en toe wel mijn oren spitsen of gewoon naar Beter Horen gaan. Is het de leeftijd of mochten ze niet zoveel decibellen produceren aangezien de luistervink of overdachtegaal anders uit hun slaap worden gewekt? Keer een nachtje doorhalen is echt niet verkeerd hoor. Het was gewoon godallemachtig prachtig.
Vooral als de lichten boven het Bostheater doven. De zon de maan opzoekt. Dan heeft het theater iets mythisch, iets magisch. Draait er altied iets om in mijn maag. Betoverend. Jankende gitaren bij Black Magic Woman en/of Voodoo Child van ene Jimi Hendrix. Niet linkshandig maar gewoon rechts...
Was alleen in het theater maar bevond mij in goed gezelschap. Buurman was er maar ook Willem en zijn dochter en Erwin, z'n partner in crime. Mooie verhalen over muziek, bandjes, zangers, gitaristen, drummers, De Herberg, Flater, De Tronk, Ommen, het leven maar ook over voetbal. Onze gezamenlijke hobby. Ze zijn van FC Ommen, Erwin nog altied een beetje van OVC'21. Snap ik wel. Goed volk. Ze organiseerden jarenlang Oranjepop, de avond voor Koninginnedag aan de Koesteeg in Ommen. Ooit nog een keertje een stukkie over gemaakt voor de Stentor, in de tijd dat ik bijna elk weekend op pad was/mocht voor de krant. Mooi verhalen opsnorren over echt leuke mensen. Niks van plastic.
Toen hadden ze ook al een goudgele pretkegel in de hand en met die andere hand begroeten ze ander gezellig volk. Zo'n kleine vijftien jaar terug. Hadden ze bands staan zoals Once, coverbandje van Pearl Jam, gewoon uut Brabant. Niks geen Seattle aan. Zangert met driekwartsbroek net zoals Eddie Vedder aanhad tijdens hun roemruchte optreden op Pinkpop. Met deze mannen zit je nooit om gespreksstof verlegen. Grasduinen in het verleden en de boel eens flink romantiseren. Ouwe jongens krentenbrood. Heerlijk.
The Brandos en Racoon op het biljart in de Herberg. Bandjes als Sjako, 16Down, Darryl-Ann, Billy the Kid en The Prodigal Sons opnieuw tot leven wekken. Daarvan zijn de meeste drummers wel gestopt met drummen. Hadden ze nooit moeten doen. Over de wens van Erwin, zijn natte droom, ooit Zucchero ontvangen in het lommerrijke Bostheater. Je moet ergens in blijven geloven....Droom graag met hem mee. Ik hou het maar bij Lohues, hoeft ie ook niet zo'n eind te rijden. Erica is een stuk minder ver dan Italië, wat ik oe brom! Maar als Zucchero inpandig is, ben ik er bij. Zou super zijn.
Maar ik voel mij er altijd thuis in het Bostheater ook was ik er alleen en hoefde ik verder nergens over te praten. I don't walk to talk about it....Kende 'm in de uitvoering van Rodje Stewart maar schijnbaar is het origineel van Crazy Horse. Ook prima, ik reken het goed.
Wil wel graag praten over mijn vakantie in JD. Julianadorp. Wat geweldige leuke vakantie heb ik gehad met Moos en Mouna. Zag er een beetje tegenop, niet als een berg maar wel een zandduin of twee, drie. Als je begrijpt wat ik misschien bedoel. Eerlijk is eerlijk. Moest over een denkbeeldige grens heenstappen. Niet om het feit dat JD iets van ons vieren was. Ooit, in een niet zo eens ver verleden...Neuh, dat nog niet eens. Maar ik voel mij dan zo'n Partime Pappa die zo hoognodig een weekje gezellig schijnt te moeten doen op vakantie met zijn kinderen. Kijk mij eens leuk zijn, leuk met de kinderen. Gezellig hoor, kijk maar naar de foto's. Alleen maar lachende gezichten.
Terwijl het in mijn hoofd alle kanten opstormt, gelukkig hadden wij fantastisch mooi weer.
Maar dat viel allemaal enigszins mee, geen 100% meevallerij maar het kwam er verdomd dicht bij in de buurt. Gewoon top veur mekaar. Allemaal dankzij mijn lieve kinderen. Ik heb de beste van allemaal. Zonder uitzondering. Sorry!
Lekker dom ouwehoeren. Veel over 'Duutsers' gehad. Tja, je komt ze behoorlijk vaak tegen. Onderweg of op het strand. Lijkt wel of Julianadorp een Landkreis van onze Oosterburen is, of zoiets.
Ze zijn wat soldaten vergeten in de Tweede Wereldoorlog, later zijn ze opgegraven of zo...
Zo'n beetje elke derde auto die je tegenkwam had een wit nummerbord. Heeft mij vele weddenschappen gekost. Verdienden ze weer een ijsje bij IJssie Prima of de Schepper. Gelukkig werd ik niet aangesproken in het Duits, behalve de laatste dag bij Woest. Tja, een kleinigheid hou je altijd. Sorry meneer, is goed hoor....Nein, not!
Het was genieten in JD. Soort van thuiskomen. Spareribs eten bij 't Juffertje, eindelijk weer eens. Rondstruinen door de duinen, kuil graven voor een Duitser, biertje doen bij Paal 6, 9. Zee en Zo, Prince George of gewoon rustig bij Zee van Tijd. Zusje van Mandy heeft gewoon geliek. Toptent!
Je hebt zo je voorkeuren. Instant verliefd worden op het leukste meisje van het terras, toevallig mijn dochter. Volgens mijn kinderen was zo'n beetje elke andere dame te jong voor mij. Haha...schitterend. Was niet op zoek toch gingen wij soms samen op onderzoek uit. Priceless. Ik vind op vakantie gewoon veel mensen lief en vrouwelijk schoon in 't bijzonder. Genieten langs de kust, bij Camperduin, Schoorl of bij de palen van Petten. Alles op 't gemak. Uitslapen tot ver na negen uur. Ok, we lagen er 's avonds dan ook niet voor negenen in. Alles mocht, niks hoefde. Gewoon achter het huus lekker zitten met een wijntje (jaja...ik plas ook meestal zittend) of een fijn speciaalbiertje.
Even met de boot naar Texel. Visje halen in Oudeschild. Veel biertjes bij de Texelse Bierbrouwerij halen. Er niet meer weg willen. Kom Papa, kom nou...
Kuste daar heilige grond. Nou Papa, doe eens normaal. Kleine proeverij. Was met de boot maar ook met de auto, dus kallum an. Genieten. Gewoon 24/7 en dat zeven dagen lang met je eigen vlees en bloed.
Dat zijn ze echt wel. Hoef ik geen test voor te doen. Ik twijfel aan zo'n beetje alles maar aan dat (gelukkig) niet. Zat spreekwoordelijk vaak op de kade van de baai....Vergezichten aan het bekijken. Terwijl Moos en Mouna speelden langs de waterlijn nam ik alles in mij op. Wat er was en wat er misschien aan zit te komen. Kreeg allemaal nieuwe dames voorgesteld door zo'n app die mij wist te vertellen dat ik (bijna) bingo had. Veel dames in de buurt. Nou ja, de kaart volgestreept maar ik streepte ze allemaal weer af. Valse bingo. Was er niet zo mee bezig. Soort van Everyday People. Zag een vrouw hamburgers omdraaien, dacht er alles van maar liet het maar begaan. Kan het niet snappen, nog steeds niet en misschien wil ik het ook maar niet maar toch. Het leven vieren met z'n drieën, het lukte ons wonderwel....Geslaagd! In de zon maar we zaten liever in de schaduw. Die zon in JD brandt er best wel op! Blijven smeren.
Je voeten waar constant zand aan blijft kleven. Heeft wel iets...Not! Geweldig.
Ben nooit zo'n strandmuis geweest. Loop liever met de voeten in de bergen. Daarom Bergen aan Zee maar overgeslagen dit jaar, iets voor later. Wel even lekker in Schoorl gewandeld....Geen Duutser te bekennen, die komen enkel en alleen voor het strand. Waarvan Akte!
Voodoo Child komt buurten, de playlist op Spotifty is weer een beetje normaal.
Die stond deze week op redelijk wat andere smaken afgesteld. Veel Roxy Dekker, Flemming, Bankzitters, Yves Berendse, Joost Klein. Mouna stal aardig vaak de show, kent ook gewoon alles uit haar hoofd. Blijf dansen lieverd ook als het regent.
Hoe dan? Gelukkig bracht Moos wat nuance aan in de ongelijke muzikale strijd.
Gooide ie Cranberries (hoe dan..?), Couting Crows, Toto en Lohues in de Juliaanse ether. Dank je! Maar meisje is niet van gisteren, al heel snel stonden weer haar geijkte nummers in de wachtrij. Genieten! Gewoon gezellig. Morgen weer twee weken aan het werk, niks mis mee...
Zoals een bordje in het zomerhuisje van mien ex-schoonouders reeds verhaalde:
'Morgen is hier nog heel ver weg...'
Zo is het maar net. Mis Mouna en Moos wel maar weet dat ze nog een prachtig weekje in JD voor de boeg hebben. Gelukkig heb ik mooie mensen op de koelkast staan, vastgehouden door magneetjes van Texel. Daar blijf ik lekker 'cool' bij. Verder kijken dan je koelkastdeur lang is.
Van Julianadorp naar San Francisco was maar een kleine tweehonderd kilometer op de teller.
Als je je dekbed niet was vergeten.
Dankzij het betoverende Bostheater in Ommen en de mannen van Her Majesty. Dank allen!
Maar vooral door Moos en Mouna. Wat hou ik toch van jullie.
Fijne zondag. Joah, mag wel zo...