zondag 25 augustus 2024

#Glad Sommar!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Ik ken je niet, een weinig nu, maar ik zie hoe jij kan zwijgen.
Hoe je stil kan zeggen waar geen woorden voor bestaan.
Twee zielen die voor even hun lot willen ontstijgen.
En bij elkaar een reden zoeken om door te gaan.
Zullen we dansen, samen tot het eind van de avond.
Dansen samen, tot het eind van de nacht.
Dansen, dansen tot het eind van ons samen.
Waar het daglicht op ons wacht....Zullen we?'
Uut 'Zullen We Dansen' van De Dijk. 

Moi, ben ik weer! 
Dit vinkje is tevens gezet. 
Samen 'Slobberen' met je kinderen, moet niet gekker worden...
Stond niet op ons lijstje, toch kunnen we 'm afvinken. 
Moos en Mouna houden wel van een feestje, een appeltje niet ver de boom gevalletje en sleepten ditmaal Papa vrijdagavond uit de luie stoel naar het episch strijdtoneel slechts enkele honderden meters verwijderd van ons huis. We wonen leuk, dank u. 
'Vroeger' was het een soort van traditie.
De bouwvak afsluiten met vrienden op het Wilhelminaplein in Hardenberg na de intensieve donderdagse voetbaltraining in de slopende voorbereiding op het Westerpark. 
Het feestje, ooit spontaan bedacht in The Old Inn door Allard en Patricia Brunink en 'God hebbe zijn ziel' Bert Bos, heeft de tand des tijds ruimschoots doorstaan. Mooi man.
Al een kwart eeuw sluiten wij, hier in Hardenberg, de bouwvak af met het Slobberfeest. 
Zo gaat dat nu éénmaal. De kracht van gewoon doen!
'Times are Changing'. Bob Dylan zong het. Klopt als een bus. Het wordt steeds vroeger laat. 
Eerder hoorde je spreekwoordelijk bij het meubilair, nu flikker je bijna van je klapstoeltje af. Je ogen zien teveel en minder veel van het goede.
Je wordt ouder Papa, geef het maar toe. De jeugd neemt het stokje genadeloos over of we waren gewoon te vroeg. Dat kan ook. Als ik niet inpanding ben is het ook goed, snap je. 
Het licht kan ook iemand anders uit doen, die weten ook wel het knopje te vinden...
Vorig jaar was ik er nog met de oude buurman. Dan installeer je je vlak bij een uitgiftepunt van koude drankjes met een schuimkraag, strategisch gezien doe je dat na jarenlange ervaring. Waarvan Akte!
Nu zocht ik een plekje die de kinderen hadden uitgekozen. Muntjes kopen, drankjes bestellen. 
Genieten met deze twee. Veel vragen, dingen uitleggen. Hoe het 'stappen' nou eigenlijk echt in haar werk gaat. Is dit alles? Stelt niet veel voor, kind kan de was doen.
Dat het voornamelijk (bij)praten is met die en die. Vage kennissen ontmoeten of in oude vriendschappen nieuw leven blazen. Je praat met een oud-collega, de buurvrouwen of je ontwaart een leuk stel op het plein wat snel volloopt met dorstige mensen. Je drinkt even een biertje met ze mee en je wenst elkaar in alle eerlijkheid het beste toe, leuke vrouw heb je maar dat terzijde G. ter W. uut M'berg.
Een mooie zomer nog, Glad Sommar! Ben een beetje into Zweden de laatste tijd. Sorry! Nog niet naar de IKEA geweest, weinig reden toe deze zomer. Maar we vermaken ons prima. 
Je ziet iemand staan. Denkt er van alles bij maar voornamelijk zoek je naar de ontbrekende trouwring of het vlaggetje boven haar mooie gezicht. Of is ze gewoon met haar vriendinnen een avondje uit?
Zit man-of vriendlief thuis de boel op stelten te zetten...? Of is ze toch niet van de markt?
Ik zou hetzelfde leuke shirtje boven haar kekke spijkerbroek hebben aangetrokken...
Vroeg mij in korte tijd behoorlijk wat af. Trek ik de stoute schoenen aan? Neuh, echt niet!
Je vraagt haar in gedachten: 'Zullen we dansen, samen tot aan het eind van de avond. Dansen samen, tot het eind van de nacht...'
Een Dijk van een gedachte. Je wacht het antwoord maar niet af want je hebt de vraag toch niet gesteld. 
Ken haar ergens van, van afstand zekers, ken haar van gezicht. Schoolplein of toch de Appie?
Draai met mijn voeten, lijkt op een soort van paringsdans. Veel effect had het niet. Mislukt, zij was natuurlijk met hele andere dingen bezig en vooral gezellig kletsen met haar vriendinnen. Hallo....Knuppel.
Dans verder met mijn dochter! Misschien wel beter ook. Moos hanteert het motto: muzikanten dansen niet en blijft stoïcijns met zijn beker 7-up op het stoepje zitten en kijkt ons verder argwanend aan.
Is dit het, Papa? Tja, beter wordt het niet, jongen! Hij dacht bij 'stappen' toch aan wat meer beweging. 
Neemt soms de dingen iets te letterlijk. Geweldig. Kan het hem niet kwalijk nemen. Misschien wel beter ook. Samen dansen.
Alleen de Haere krijgt je in beweging, zag ik gisteren op een reclamebord staan, en ene Nora Linde op Sandhamn. Grappig dat G. Pullen dat gisteren ook vond. Nou, alleen dat bellen met de Haere helpt soms al. Had maandag ineens behoorlijke last van de rug, krom lopen, belde met de oplossing (lees: De Haere) maar herstelde wonderbaarlijk snel. Wat pijnstillers en oude oefeningen van Piet K. soms niet teweeg kunnen brengen. 
Zag zijn dochter van de week nog bij Het Refter in Zwolle. Leuke tent met OnZwolse prijzen. Niet gewend van de grote stad. Een kindermenu voor € 5,50...?!?! Kom daar vandaag de dag nog maar eens om.
Leuke biertjes op de kaart, tevens (te)veel aan de tap, haha. Telde er in de gauwigheid 24. Dat is een krat vol!
Lees je mee GJ? Voel NS-biertoertje aankomen...
Ging voor Surf & Turf, Moos voor de Burger en Mouna duzz het kindermenu. Lekker man! We hadden Ommen op de planning staan maar het werd een soort van tienertoer naar de hoofdstad van Overijssel. NS was op tijd. Biertje bij Davo met grote breur voordat ie werd gebeld door vrouwlief. De poes was zwanger en ging bij onze eerste slok van de Roadtrip Tripel aan het bevallen. Ze had voldoende ontsluiting. Tripel, tripel, nog een laatste teug en Herman ging terug naar 't Hattem van Anton Pieck, later kregen wij de foto's. Vijf in totaal. Schilderachtig. Mouna wilde wel een poesje, ik praatte het haar maar niet uit het hoofd. Vakantie hè, vooral niet moeilijk doen. Dat komt begin september wel weer. Uit met de pret! Groep 4, grote school, werk. Al die dingen gaan dan weer aan. Niks geen Glad Sommar meer...Misschien wel beter ook. Beweging is het devies derhalve.
Voetbal begint ook weer te leven. Dat mooie getrap in een emmer op het Westerpark en ver daarbuiten...
Zag gisteren hoe het ook kon. Rekla 2000 was wedstrijdsponsor van het duel HHC Hardenberg - Spakenburg. Een mooi affiche. Vorig jaar waren de blauwen nog de trotse kampioen van de 2e divisie, als ik mij niet vergis. Vroeger was de Hoofdklasse nog het hoogste goedje...Times Are Changing!
Kortom, de oranje-hemden konden haar borst natmaken. Altied goed toeven op de Boshoek.
Eerlijk is eerlijk. Goed volk. Van achteren Hoogeveen maar Bas is een geboren en getoger Hardenberger, weer onze vriendelijke gastheer op de thuishaven van de Hardenberg-Heemse-Combinatie. Die rol staat 'm goed.
Ga meestal maar 1x in het jaar vreemd, nu kende ik haar al een beetje. Voor twee weekjes terug was ik al even komen spieken op de Boshoek. Kusjes geven. Kijken waar wij ons het beste konden installeren, looproutes bepalen etc. etc. Dat werk, voorbereiding is het halve werk, je kent het wel. 
Wij (Mariënberg) speelden op hetzelfde moment tegen het gelegenheidsduo van Kloosternarigheid en Sibculo (oefenduel hè). 
Je weet wel, CEBAKES (Clubs Eerder Bekend Als Kloosterhaar En Sibculo), zij hebben zich gezamenlijk OWZ'24 genoemd (Oranje Wit Zwart). Kan er nog niet aan wennen. Tis net WOZ-waarde of de AOW problematiek, bekt ook niet lekker. Kloosterhaar en Sibculo slapen nu op één kussen. Geloven zij er in? Dromen ze ook hetzelfde? Ben er bang voor. Wil geen slapende honden wakker maken...Moeten is ook wat! Ben gek met Banthum heur, begrijp me niet verkeerd, maar moest er niet aan denken om samen onder één dekbed gezellig te keuvelen laat staan wat anders te doen. Wie gaat er links liggen en wie wil er liever rechts slapen dicht bij de deur, dicht bij de escape en/of ontsnappingsroute. 
OWZ'24 speelden gelijk (1-1) tegen ons. 
Mooi man! Geluk in Tuk! Snel weer dat stapje naar boven maken. 
Maar goed, het was prima voor elkaar bij HHC. Zowel voor, tijdens als na het duel. Fijn wat biertjes gedronken, gelukkig geen Heineken al zat ik wel te vroeg met mijn vingers in het Grolschglas van mien hammer buurman. Sorry.
Wilde alleen zsm het vocht aanvullen...goed doen!
De combinatie Banthum-'n Ham-Mainbarg werkte mooi, BHM'24.
HHC won enigszins verrassend met 3-1 (mooie uitslag) van Spakenburg. 
Voor het eerst viel het kwartje, notabene bij iene van Banthum. 2x 15 en half, dat mag ook. 
Tja, als je het omdraait klopt er geen bal meer van. Dat klopt ook.
Zijn van die Inside Jokes, grapjes die ik heel leuk vind om te maken zonder dat iemand het snapt of er verder bij stil staat. Maak ik tevens met liefde in de wedstrijdverslagjes, woordversprekingen. Je hoeft niet altijd alles te snappen. Tussen de regels door, zeg maar. Brand mijn vingers niet maar het vuurtje soms opstoken is vers twee. Wie de schoen past trekke 'm aan. Het leverde met terugwerkende kracht vorig seizoen wel handhaving op. Misschien heeft mijn kiezelsteentje een beetje geholpen...
Maar mijn 3-1 is destijds (ruim dik twintig jaar terug) wel ergens op gebaseerd of over het feit dat je altijd de kerk in het midden moet laten. Hij geloofde het niet maar geloof mij nu maar...Tis wel zo!
Glad Sommar! Een fijne zomer. Dat wensen mensen elkaar liefdevol toe in Zweden. 
Kwam 'm tegen. Blijkbaar dat mijn blik nu wat meer gericht is op dat mooie Scandinavische land. 
Versta geen bal wat ze zeggen maar het klinkt altijd bijzonder mooi. Wilde dat ik rechercheur Alexander was, voer ik elke dag met mijn bootje naar Nora. 
Zo heb je het over voetbal en zo gaat het een hele andere kant op! 
Bij een mooie borrelplank en dito mensen komen fijne gesprekken vanzelf boven tafel.
Genieten! Krenten in de pap. Vaak aangehaald. Mocht ook genieten van een fijne keepert!
Wat een klasbak is die Yorick Maats. Zijn redding in de tweede helft. Volledig gestrekt naar de rechterhoek. Hij vangt de ballen dan niet bij Mariënberg maar HHC mag zijn handen dichtknijpen met zo'n talent. Nog maar 24 jaar, hij is van december 1999 (zong TAFKAP daar ook niet eens over?)...
Past niet in het verhaal maar wilde het toch even kwijt. In het eerste bedrijf behoedde hij HHC ook al voor de gelijkmaker met een katachtige reactie. Lekker hoor. Prachtig! Hij was vorig seizoen tevens belangrijk, een puntenpakker pur sang. Hoop dat ze nog enkele seizoenen van hem kunnen genieten maar BVO's slapen nooit en durven groot te dromen. Zeker niet ondermaats!
Mooie stijl ook. Een keeper zoals ik die graag had willen zijn. Jelle Brinks had dat ook, ik was meer een slap aftreksel van good old Piet Schrijvers. Totaal andere wereld, totaal andere tijd. 
Net als dat Slobberen van mij. Word te oud voor deze shit. Zie naveltruitjes die beter nektruitjes hadden kunnen worden genoemd. Loopt dochterlief er ook zo bij over zeven jaar...? Hoop het niet!
Kan mij al zorgen maken maar doe het niet. Glad Sommar! Dank je wel voor de zon.
Nog een week vrijheid voor de boeg. De afgelopen week was al een fijne. Het leven vieren.
Samen dansen tot aan het eind van de nacht.
Leuke dingen gedaan! En nog leuke dingen voor de boeg, ze staan op de agenda.
Anders vergeet ik ze...De aftakeling begint al vroeg dit seizoen.
If you can't beat them, join them! 
Glad Sommar! 
Fijne zondag. Joah, mag wel zo...



1 opmerking:

  1. Geniet er van. Ze zijn zo groot Alfred. En dan is het: geef me maar een paar centen mee en blijf jij maar lekker thuis, of uit de buurt blijven van mij en mijn vriendinnen!

    BeantwoordenVerwijderen