zaterdag 19 maart 2016

Soms voelt een gelijkspel aan als een zege!Mariënberg morele winnaar in Dinxperlo!
(Roodzwart sleept op karakter punt binnen tegen koploper)

Op karakter en een flinke dosis inzet heeft Mariënberg een punt uit het vuur gesleept bij
de aanstaande kampioen DZSV.
Ondanks het feit dat de thuisploeg de hele wedstrijd het betere van het spel had reageerde blijkbaar de angst bij de Dinxperloërs om niet te verliezen van de roodzwarten.
Het elftal van trainer Hans Pullen lag bijna uitgeteld op de slachtbank, het tandvlees zat er al lang niet meer op maar DZSV weigerde om het nekschot te geven.
Zo mocht Mariënberg zich afgelopen zaterdag de morele winnaar noemen na dik 90 minuten.
De westerparkbewoners hadden notabene zelfs de beste kansen in het aantrekkelijke duel.
Voor rust ging Roy Doek voor zijn eigen kans en zag hij de vrijstaande Rolf Hofsink over het hoofd.
Zijn lage schuiver werd wel knap gepareerd door keeper Harm ter Maat.
Na rust haalde André Plaggenmars vanaf ruim dertig meter ineens verrassend uit. Het verraste ook de boomlange ter Maat maar de deklat redde DZSV.
Het had wel mooi gekund, zo’n typische Duitse zege, want het veld van DZSV schuurt er zo lekker tegen aan maar dan hadden wij wel teveel van het goede gekregen.
De roodzwarten misten de geblesseerde middenvelders Bertin Veurink en Arjan Breukelman en vlak voor het begin van de topper in de 3e klasse D meldde Kevin Bolks zich daar ook nog eens bij.
Hij moest in de warming-up de strijd al staken….Zo had Mariënberg maar twee fitte wissels op de bank en had Niek Noeverman die plek al voor het fluitsignaal verlaten.
Hij posteerde zich op het middenveld naast Roy Lotterman.
Vooral in de eerste twintig minuten kwam Mariënberg niet verder dan de middenlijn. De bal was veelvuldig te vinden op de helft van roodzwart. Koploper DZSV wilde snel op een voorsprong komen maar hield wel constant 4 man achterin. Bas van Londen, oefenmeester van DZSV, had zijn huiswerk goed gedaan. Hij vertrouwde dan wel op zijn achterhoede maar weet ook als geen anders dat Rolf Hofsink en Andre Plaggenmars dodelijk kunnen zijn in de omschakeling.
Mariënberg kende nog een tegenvaller. Sterkhouder en aanvoerder Ruud Buitenhuis kwam ook buurten in de lappenmand. Nog voor de rust moest hij er geblesseerd vanaf.
Het doemscenario leek zich af te tekenen in de grijze lucht boven Dinxperlo.
Echter DZSV hinkte duidelijk op twee gedachten. De wil om te winnen was er wel maar niet ten koste van alles. Waar in het veld het soms leek op een aflevering van MASH, sommige spelers van Mariënberg hinkte meer dan dat ze een poging deden om recht te lopen, stond het vizier bij DZSV bijzonder slecht afgesteld.
Zoals al gezegd, Mariënberg was rijp voor de sloop maar DZSV bleef bang voor de spaarzame uitvallen van de gasten.
Het kwam ons niet slecht uit. Op karakter, op inzet en samen, voor en met elkaar, werd er gestreden voor elke meter.
Ik zeg vaak als het niet goed is, maar nu mogen jullie als team ook de welgemeende complimenten in ontvangst nemen want Mariënberg stapten als morele winnaar van het veld af.
Scheidsrechter Jan de Vries , die zoals gewoonlijk weer een puike pot floot, blies na ruim 95 minuten een leuk en aantrekkelijk duel af.
Oh Oh, wat als die bal van André iets eerder was gaan dalen of dat Roy in zijn ooghoek Rolf had gezien….We waren echt wel dichtbij een stuntje geweest, zo’n smerige Duitse zege….Maar aan de andere kant wij hebben dit seizoen wel meer als genoeg het geluk onze zijde gehad.
Wij wonnen een punt waar misschien DZSV ook uiteindelijk wel tevreden was met de puntendeling.
Mariënberg kan nu al zeggen dat wij dit seizoen niet hebben verloren van de terechte kampioen!
(AD)
Opstelling: Jelle Brinks, Ruud Buitenhuis (41. Edwin Hofsink), Michael Zweers, Ruud Woelderink, Patrick Drenthen, Niek Noeverman, Roy Lotterman, Roy Doek, Rolf Hofsink, André Plaggenmars
(69. Stefan Lok), Daan Brinks.
Man van de wedstrijd : Michael Zweers, rots in de Dinxperlose branding!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten