dinsdag 5 april 2016

5 wedstrijden nog tot het toetje....DuzzVoorbeschouwing Mariënberg – Blauw Wit’66
(Zaterdag 9 april, sportpark Het Westerpark in Mariënberg)

Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor onze gasten van Zaterdag
Voetbal Vereniging Blauw Wit uut Holten.
De slotfase breekt aan. Het kaf wordt binnen nu en vijf wedstrijden van het koren gescheiden. Binnenkort weten wij meer. Weten wij wie zich tot kampioen van de 3e klasse heeft gekroond.
Lange tijd was DZSV troef. Zij deelden steevast de beste kaarten. Boer, Nel, Schoppen Aas
en veel bestoken tienen. Maar ook de Dinxperloërs hebben schijnbaar buiten de joker van deze competitie gerekend en ik moet eerlijk zijn. Ik heb mij ook een beetje verrekend.
Misschien zag ik het allemaal niet zo helder meer op enkele verlate doordeweekse avonden.
Ik rekende DZSV reeds tot kampioen. Niet errug slim, voor rekenen kreeg ik vroeger al niet mijn
beste cijfer op het keurige handgeschreven rapport. Dat had meester Herbert en daarvoor meester ter Horst al goed gezien. Als je er vaak op kunt rekenen, reken er dan maar niet op.
Quick’20 kon wel eens roet in het eten gaan gooien wat betreft de smakelijke ambities van DZSV.
Onderin zal naar alle waarschijnlijkheid Sportlust Glanerbrug een toontje lager gaan zingen.
Verder moeten RKSV, Lemele, Zelos en Achilles zich langzamerhand zorgen gaan maken.
De deur van de kelder, die leidt naar de donkere 4e klasse, is op een kier gezet. Wie tuimelt erin en wie weet zich nog net vast te grijpen aan de leuning van de trap? Zorgen die wij niet hebben. Wij hoeven niet meer naar onderen te kijken. Neuh, dat hoeft niet. Wij kunnen naar boven kijken. In de resterende vijf wedstrijden is winnen het enige devies. Weten wij tot aan het einde van de rit de derde stek vast te houden…?  Als dat lukt dan wacht ons het verdiende toetje van een seizoen lang bijzonder zwaar tafelen, wat ik jullie brom! Blauw Wit, de tegenstander van zaterdag, moet nog wel even oppassen maar normaal gesproken weten zij elke dans te ontspringen. Vooral de laatste zes wedstrijden valt de balans positief uit. De ploeg van de jonge oefenmeester Bram Freie wist van haar laatste zes duels er namelijk vier te winnen. Vorige week moest Blauw Wit ook, en dat is helemaal geen schande, het hoofd buigen voor runner-up Quick’20. Oldenzaal raasde halte Holten als een razende roeland voorbij. Ze waren geen intercity maar wel een diesel die moeizaam op gang kwam maar Blauw Wit uiteindelijk kleurloos liet.
Het paasweekend leverde Blauw Wit naast 2 x 3 punten ook wat blessures op van spelbepalende Holtenaren. Wat dat betreft kunnen wij elkaar de hand schudden. Nu de kaarten worden geschud is het puzzelen geblazen voor de heren trainers. Je hoort ze soms zuchten en kreunen. Waar de ene Blind heet voelt de ander zich zo Freie als een vogel en vult de ander weer de lege Pullen.
Het leven van een hoofdverantwoordelijke in de 3e klasse is er niet eentje van lang leve de lol en gaat vaak over rozen die steken. Maar in deze fase komen tevens de kleine Generaals, de grote Advocaten en de eeuwige aanwezige Van Gaals meestal bovendrijven.
Net die ene gouden wissel, de wijziging achterin of op het middenveld kan het verschil maken tussen veule wille en vreugde om half vijf of een tranendal iets eerder. Vorig jaar waren wij Blauw Wit de baas met een 2-4 zege. Niet dat wij zo veel beter waren. Neuh, dat niet. Blauw Wit hielp ons na rust ernstig in het zadel met twee domme fouten. Maar een goede ruiter is nog geen paard of hoe zei een andere trainert dat ooit over zijn net begonnen collega…?
Maar ja, dat is voetbal. Een spel van fouten. Als de keeper een bal moet vangen is er meestal op het middenveld of vlak voor zijn neus wat fout gegaan. Want als iedereen dut wat hij of zij moet doen kan er niemand vrij staan en krijgt Kolkman of Brinks nooit het leder in hun grijpgrage handen.
Wie weet al wel dat onze Dames binnenkort kampioen gaan worden. Daar durf ik wel geld op te zetten maar of de ploeg van Hans Pullen op 14 mei nog steeds op de 3e plek bivakkeert is nu een brug te ver. Er kan tussen nu en 14 mei nog heel water onder de brug in het kanaal doorstromen.
Ik zeg zaterdag winnen wij, denk ik, met 3-1 en dan kieken wij wel verder. Eerst Blauw Wit die ondertussen wel weer wat kleur op de wangen heeft gekregen….Waarvan Akte!
Veule wille, Succes en laat ons juichen. Als ie maar oen best doet met rooddoorlopen ogen, passie en strijd. Dat riep een supporter van HHC mij toe vandage deur de telefoon. Als je nou Topklasse speelt of enkele niveaus lager. Het begint bij joezelf. (AD)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten