zondag 3 april 2016

Eerste gewonnen, nog vijf te gaan!Winst telt voor Mariënberg
(eenvoudige zege op Juliana’32)

Vooraf werd tegenstander Juliana’32 als een lastige horde bestempeld. Maar achteraf bleken onze vrolijke vrienden uit Hengelo een te makkelijke prooi. Met als resultaat een eenvoudige 2-0 zege.
Dat het hoogstwaarschijnlijk een moeilijke zaterdag zou worden werd ondermeer ingegeven door het feit dat trainer Hans Pullen moest puzzelen met zijn opstelling.
Want hij miste enkele spelbepalende spelers, waaronder aanvoerder Ruud Buitenhuis en middenvelder Arjan Breukelman. Laatstgenoemde velde vorig jaar Juliana’32 nog eigenhandig
bij het eerste onderlinge duel met een indrukwekkende solo.
Verder begonnen enkele heren niet okselfris aan het duel, de pijntjes moesten noodgedwongen worden verbeten met medewerking van de zalvende handen van Marijke, een pilletje of ouderwets tanden bijten. De supporters van beide teams kregen er een niet bijzonder hoogstaande wedstrijd voor terug. Want ook Juliana’32 kon niet beginnen in haar sterkste opstelling.
Vooral de eerste helft was slaapverwekkend, gelukkig werd het beter in het tweede bedrijf zodat over het geheel genomen het duel net een voldoende scoorde.
Is het glas halfvol of halfleeg….? Afgelopen zaterdag telde alleen de winst voor de Westerparkbewoners. Nog 5 finales voor behoud van de derde stek en een plek in de nacompetitie.
Gekscherend werd er gezegd door onze bezoekers dat de beste bal op het Westerpark de gehaktbal deze middag was, waarvan Akte! Maar deze opmerking lag niet ver van de waarheid verwijderd. Neuh, het was niet genieten wat de 22 acteurs op de groene grasmat in de zon ons voorschotelden.
De thuisploeg begon nog wel sterk aan de wedstrijd en had al snel de 1-0 op de schoenen.
Onder andere André Plaggenmarsch schoot net naast de verkeerde kant van de paal.
Jelle had aan de andere kant weinig te doen en hoefde alleen enkele malen een balletje op te rapen of een lange peer voorwaarts te geven. Terwijl op de andere velden aan het kanaal er driftig op los werd gescoord bleef het wortel schieten op het hoofdveld. Enkele supporters gingen extra vroeg op weg naar de kantine, het zonnige weer maakte dorstig en het gerstenat is natuurlijk niet voor niets gebrouwd.Toch werd er gejuichd voor de onderbreking. André Plaggenmarsch knalde een vrije trap snoeihard de vijandelijke zestien in. Of het zo moest zijn, via de muur werd de pegel tot doelpunt gepromoveerd. 1-0. Misschien niet verdiend, maar de minst slechtste ploeg ging wel de kleedkamer in met een fijne voorsprong. Na rust werd het spelbeeld wel beter al schommelde het nog steeds tussen een dikke vijf en een mager zesje. Meteen na rust had het 2-0 kunnen zijn. Ditmaal had de doelman van onze gasten wel een goed antwoord op een gekraakt schot van Plaggenmarsch die lekker in de wedstrijd zat. Maar ook Jelle Brinks scoorde een dikke voldoende want onze keeper had een werkelijke prachtige reactie op de zekere 1-1 van Juliana’32. Met een katachtige reflex ranselde Brinks de doelpoging van Juliana’32 uit zijn kooi. Een cruciale redding want wat als deze bal er was ingegaan. Op dat moment had Juliana’32 even het betere van het spel.
Toch gaf de klasse van de roodzwarte voorhoede de doorslag. André Plaggenmarsch bood Rolf een niet te missen kans. Onze superspits schoot tegendraads in en tekende voor de 2-0.
Hierna had Mariënberg definitief de wedstrijd op slot kunnen gooien maar verzuimde dat. Juliana’32 kreeg enkele mogelijkheden maar vond steeds Brinks op haar weg.
Mariënberg onderscheidde zich nog wel even door twee oliedomme gele kaarten op te halen, de laatste zelfs in de allerlaatste minuut van het reeds gespeelde duel. Niet slim!
Door de vele blessures waren er speelminuten voor A-junioren Dani en Jari van der Veen en na dik 90 minuten blies de goed leidende scheidsrechter Gerwin Moeken voor het laatst op zijn zwarte fluit. De winst was het enige wat afgelopen zaterdag telde op het Westerpark. En natuurlijk het heerlijke Twentse Wit wat gauw soldaat zal worden gemaakt, Bedankt! (AD)
Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Edwin Hofsink, Ruud Woelderink, Niek Noeverman, Roy Lotterman, André Plaggenmarsch (75. Kevin Bolks), Daan Brinks, Roy Doek (85. Dani van der Veen), Rolf Hofsink (89. Jari van der Veen).
Man van de Wedstrijd : André Plaggenmarsch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten