zondag 10 april 2016

Blauwwit schildert Mariënberg grauw!Mariënberg weigert afstand te nemen!
(Blauwwit zegeviert op het Westerpark)

In de strijd om de derde stek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op de nacompetitie, heeft Mariënberg zichzelf een slechte dienst bewezen.
De ‘concurrentie’ verloor. Zowel DES, Drienerlo alsmede Kloosterhaar wisten hun duels niet winnend af te sluiten. Bij winst had Mariënberg op zes punten van DES kunnen komen. Een redelijke veilige marge met nog 4 duels onderweg. Echter Blauwwit kaapte afgelopen zaterdag de zege voor de neus van de roodzwarten weg. Misschien de minst slechtste ploeg won in een oervervelende wedstrijd de strijd met 0-1.
De thuisploeg mag bij zichzelf ten rade gaan. De wil zal er zeker zijn geweest maar de uitvoering was niet best. Vorige week tegen Juliana’32 was het al niet Hosanna maar nu kon na afloop de slingers tevens van de wand. Natuurlijk was er schik na afloop maar lachte de meesten wel als een boer met kiespijn.
Dit seizoen hebben wij het geluk wel aan onze kont hangen. Want halverwege stond DES nog voor tegen runner-up Quick’20. Ach, het zal allemaal wel goed komen is bij enkele voetbalkenners de overheersende gedachte.
Over twee weken, als we uit moeten naar Zelhem (Zelos), zijn er namelijk van de zes geschorste en geblesseerde voetballers er weer vijf spelers terug. Maar dan mag het wel allemaal een tandje of
11 beter.
Je mag er niet van uit gaan dat elke week bijvoorbeeld Jelle Brinks de reddende engel zal zijn of dat het kwartje voorin altijd onze kant opvalt.
Tegen Blauwwit had André Plaggenmarsch twee levensgrote kansen. De minuut stond amper op het scorebord of André stond reeds frank en vrij voor doelman Kolkman. Hij kopte naast terwijl op het doel een betere optie was geweest. Vlak na de theepauze had Plaggenmarsch andermaal de 1-0 op zijn schoen. Oog in oog met Kolkman schoot hij net langs de verkeerde kant van de paal.
Verder had Rolf Hofsink nog iets aan de stand kunnen doen. Zijn schot belandde op de paal.
Het was zo’n middag dat het niet lukte. Ons tijdelijke knollenveld was er mede debet aan dat beide ploegen een slapeloze wanvertoning op de mat legden.
Natuurlijk had zowel Mariënberg als Blauwwit het excuus dat het half elftal miste toch stonden er
2 x 11 acteurs op het witte papier. Achteraf denk je, had het maar schriftelijk afgedaan.
Was ons veel ergernis(sen) bespaard gebleven.
Thomas Nijkamp was het goudhaantje voor Blauwwit. Hij maakte het verschil met zijn goal tussen slecht en iets minder slecht.
De uitdaging ligt er voor trainer Hans Pullen die alles uit de kast moet trekken om de Westerparkbewoners op het juiste spoor te laden rijden. Want als we zo door blijven voetballen ontspoort de roodzwarte diesel volkomen en arriveren wij nooit op perron 3 met
eindbestemming nacompetitie.
Ik weet niet welk doel de selectie zich heeft gesteld maar ik verwacht toch minimaal dat wij na 26 duels aan het toetje willen gaan beginnen halverwege mei.
(AD)
Opstelling: Jelle Brinks (82. Chris Regeling), Niek Noeverman, Michael Zweers, Edwin Hofsink (76. Patrick Willems), Stefan Lok, Daan Brinks (59. Sander v/d Velde), Arjan Breukelman, Roy Lotterman, Roy Doek, Andre Plaggenmarsch, Rolf Hofsink.
Man v/d Wedstrijd : Niek Noeverman (met als goede tweede Stefan Lok – waarvan Akte GL!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten