zondag 30 augustus 2020

Foutje, Bedankt!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Waar je van hield is niks meer op te vertrouwen.
Wanneer alles dat jij als je leven zag modder blijkt, waar niet op valt te bouwen
Ze kijken toe en ze lachen om een grap die ze beter voor zichzelf hadden gehouden
Waar je voor stond, waar jij je leven voor zou geven
Ach, geld is geld en vriendschap is te koop
En spijt is iets voor later en dan ben je bijna dood
Dus zeg me wie het verste piesen kan
Wie is het mietje, wie de man
Je lokt de baas niet uit de tent dus zeg me, wie is een echte vent
En wie loopt weg, wie durft het aan om voor een ander op te staan
Die hij niet kent, wie is de echte vent!'
Uut 'De Echte Vent' van Racoon

Moi, ben ik weer.
Moest vanmorgen ineens denken aan die verschrikkelijke tandarts die mij op zesjarige leeftijd ernstig en vermanend toesprak.
Was even daarvoor onverwachts uit de klas gehaald bij juffrouw Visser en amper honderd meter verder door een vriendelijke juffrouw met mondkapje liefdevol in de tandartsstoel geparkeerd.
De geboorte van angst voor de tandarts zag ergens in het najaar van 1978 daar het volle levenslicht in de van Alewijkstraat. Wat ik oe brom!
Twee weken in het jaar amper kunnen eten en drinken, 's nachts de slaap niet kunnen vatten omdat ik om de één of andere duistere reden altijd als één van de laatste Hoekstee-kinderen aan de beurt was bij mijn steeds erger wordende nachtmerrie. De schooltandarts!
Over de tandarts-assistente hoor je mij niet klagen hóór, ik zag ondanks het feit dat het herfst was al de lente in haar ogen.
Moest in deze zogenaamde camper, voor de gelegenheid omgebouwd tot tijdelijke martelkamer met een lachende kies op de buitenkant, toch op zoek naar een paar lichtpuntjes....
'Je moet beter poetsen, vriend....', vertelde de nurkse man en terwijl hij dat verhaalde zag ik toch echt dat hij zelf een bijzonder verrot gebit had. Zwarte kiezen en links en rechts miste hij een tand of drie. Hallooo...
Als door een wesp gestoken reageerde ik bijzonder gevat ,vond ik toen althans....Iets in de trant van dat hij dat nodig moest zeggen...Als dankjewel had ik ineens twee gaatjes meer...prikte hij, volgens mij, express extra gemeen in mijn gevoelige tandvlees en stond mij het huilen steeds nader dan het lachen....
Moest ook gewoon terugkomen voor het vullen van de gaatjes terwijl de assistent nog opperde dat het toch wel meteen kon en dat het mannetje in de stoel het sowieso niet erg fijn vond. Maar die lul de behanger was onverbiddelijk. Hij komt maar terug, deze kleine grote vriend!
Wat dacht zo'n klein ventje van zes wel niet. Hij zou hem, dat varkentje moest even gewassen worden....
Niet alleen was de angst geboren maar ook mijn aversie tegen misplaatste autoriteit.
Ferd Grapperhaus was deze week even weer mijn verschrikkelijke tandarts van ruim veertig jaar geleden.
De net getrouwde Grapperhaus (waarom ik toch altijd Gabberhouse wil schrijven is voor mij een raadsel...?!?) is voor mij niet meer geloofwaardig na zijn slecht getoneelspeelde act van deze week.
Briesend in de microfoon voor volk en vaderland ons tot de orde roepen, mensen die niet meteen luisteren tot aso's bestempelen maar zelf de regels gewoon klakkeloos aan zijn laars lappen en er verder totaal geen conclusies aan verbinden. Ook was het maar voor een foto-momentje, even niet de kop er bij....
Denk dan na Ferdje Gabberhouse...Je ligt nu éénmaal onder een heel groot vergrootglas....Vooral jij moet wel honderd keer nadenken voordat je iets doet. Iedereen heeft tegenwoordig zo'n fotocamera op zak waar je by the way ook de kliklijn mee kunt bellen.
Had dan gereserveerd onder de naam Rutte en gezegd dat het om een trouwerij ging, had er werkelijk geen haan naar gekraaid. Mark en trouwen....?? zijn ook twee zaken die niet in de pas kunnen of willen lopen.
Had een zaaltje gehuurd in Twente of zo, langs de Sagenlandroute. Daar kom je op plekken waar verder niemand is te vinden, voel je je God in Frankrijk, genoeg grote huizen en kastelen om een feestje te houden zonder dat iemand het merkt, zonder dat iemand je ziet.
Dom Dom Domme Ferdje....Jij was deze week mijn tandarts van vroeger.
Je waande je als de opperbevelhebber van Nederland. Streng en vermanend dat gepeupel onder je norsig toespreken met misplaatste autoriteit maar oh oh, wat ging jij in de fout. Foutje, Bedankt!
Moet mijn lieve buurman eens doen. Staan er meteen Boa's en Politie op zijn stoep. Riskeert hij een dikke boete en kan het hem zelfs een strafblad opleveren en jij koopt het af met een donatie aan het Rode Kruis!
Misplaatste arrogantie! Bah....Niet lekker hoor deze streek!
Jij deed mij niet alleen aan mijn allereerste tandarts denken maar ook aan die oplichter van Looij uit de jaren negentig die probeerde zijn verzekeringsmaatschappij op te lichten....
Foutje, Bedankt! Deze zin werd uitgesproken door Rijk de Gooijer in de televisiespotjes voor Reaal.
In plat Utrechts belde hij dan zijn verzekeringsagent op om een schade te claimen. Als de agent, Bert Kuizenga speelde dit typetje, hem had aangehoord zei hij : "dat is niet zo mooi, meneer van Looij.
Waarom van Looij antwoordde: "Nee, da's zeker nie zo mooi, voor U! Ken'k effe vangen....?
De verzekeringsagent stelde hem gerust met de woorden: "Reaal regelt het allemaal", en stelde vervolgens nog wat vragen.
Maar door de onhandigheid van oplichter van Looij of door een verspreking kwam de aap uit de mouw en bleek dat de claim vals was....en riep de oplichter altijd...Euh Foutje, en bedankt! en smeet de hoorn op de haak.
Foutje, Bedankt! Lekker bezig Ferdje Gabberhouse. Zijn partners in crime bedekten het natuurlijk met de mantel der liefde, was in de privésfeer en zo, was in een vlaagje van onachtzaamheid...Moet toch kunnen, leg toch niet alles onder het vergrootglas bla. bla...Mensen, mensen....niet zo moeilijk doen. Neuh, ook mijn buurman hier van achteren doet het in de privésfeer maar kan wel bloeden...Wat is het verschil??
Gabberhouse is medeplichtig aan het feit dat het draagvlak voor allerelei corona-maatregelen flink aan het afbrokkelen is en dat hij niet zo hoeft te boeten als de doorsnee Nederlander.....
Lekker dan, zulke voorbeelden in het Haagse....!!
En wat dacht je van de horeca. Een mooie open brief gisteren in de krant van de gezamenlijke Horeca.
Dat Ferdje in hetzelfde schuitje zat als de horeca, hoe moeilijk het soms is om afstand te houden. Als de drank in de man is, is de wijsheid meestal in de kan..Dat gasten ontvangen op anderhalve meter niet altijd mogelijk is, soms meer geluk dan wijsheid. Zeker als het gezellig is vergeten wij allemaal wel eens de regels...
Gedrag van je gasten, van je naasten heb je helaas niet in de hand.
Nu kun je toch als hoeders van de wet niet zomaar een horecazaak sluiten als zij zich een keertje niet houden aan de regels omdat enkele gasten niet willen luisteren als notabene de baas van de politie zelf ook schijt aan alle regels heeft...Dat krijg je er van, even niet opletten, weg draagvlak....weg geloofwaardigheid.
Foutje, bedankt! Bedankt Ferd. Not!
De horeca bood gisteren al haar excuses aan mocht het een keer fout gaan want zo lost minister Ferd Grapperhaus toch ook zijn probleempjes (foutjes) op....Toch? Foutje, Bedankt!
Ferdje was een beetje dom....haha ik hoor Maxima het zo zeggen tegen haar Willem-Lex!
Domme ministers hebben we toch in Nederland, in Argentinië hadden we dat wel anders opgelost hoor!
Maar mede door de boze blikken van ondermeer Ferdje en Mark reisden wij gisteren niet af naar het pittoreske Mariënberg voor de 89e(!) verjaardag van onze Moe maar naar het mooie Nutter, net buuten Vasse.
Chez Freek werd dus noodgedwongen restaurant de Witte Hoeve.
Elk nadeel heb zijn voordeel zou Cruijff zeggen. Waarvan Akte!
Want dankzij Ferdje Gabberhouse hielden wij keurig afstand maar wij ontdekten wij wel weer een supergezellig etablissement waar het uitstekend toeven was euh is.....
(O)ma kon jammer genoeg haar feestje niet vieren zoals dat graag had gewild. Met haar hele familie, buren en vrienden...Ditmaal geen nichtjes, neefjes + aanhang. Geen buurtjes van 2A.
Neuh, beperkte bezetting. Alleen met haar vier zonen en de vrouwen ging het wieffie met ons op pad.
Eerst naar de Manderveense Aardbei, toen ff toeren door het Twentse land, ff kieken bij de molen van Bels en Frans en toen naar eindbestemming de Witte Hoeve!
Lekker hoor, als je nog een keer op gepaste afstand lekker fijn met elkaar wilt eten....moet je hier naar toe.
Volgens één van mien grote breurs liep de Twentse Doutzen Kroes hier gewoon vrolijk in de bediening. Ze sprak dan wel geen duits maar gezellig werd het sowieso....Alle dames en die ene verdwaalde heer waren adrem, vriendelijk en maakten dat wij een supergezellige avond hadden onder de rook van Vasse.
Denk dat The King boven in Café De Hemel een portie ontzettend trots zat te wezen en er graag ff een avondje bij had willen zijn, maar daar stak iemand anders bijna vijftien jaar geleden een mager stokje voor....
Kloten Hein!
Wij genoten volop. Van elkaars gezelschap, naarmate de avond vorderde schurkten wij wat dichter bij elkaar.
Geen Ferdje Gabber in the House en die hadden wij ook hoogstpersoonlijk naar buiten gedirigeerd.
Vier Breurs stark hadden dat varkentje simpel gewassen, waarvan Akte!
Een flinke proeverij van allemaal heerlijke gerechtjes...Mini's voor maximaal genieten.
De uitschieters? Nou, Blini met gerookte zalm, zure room en appelcitroendressing. Salade Helene met peer, brie, noten en spekjes. Indiase bloemkool-kerrie soep. Albondigas, Spaanse gehaktballetjes. Gebakken kalfslever. Gegrilde steak met sjalottenjus. Lamsspiesje met dollarchips en aioli. Luchtige slagyoghurt met sinaasappeltopping. Pavlova, meringue met rood fruit en room. Garnalen in pikante knoflookolie...Mini milkshake toffee....Vitello Tonato....Ik weet het, ik haal alle hoofd- voor- en nagerechten door elkaar maar dat deden wij gisteravond ook. Wat maakt het uit. Ze maakten er tevens geen punt van bij de Witte Hoeve!
Maar hoe lekker het eten ook was, het stralende middelpunt was natuurlijk onze eigen Moe.
89 jaar op de teller. Potverdikkemei...Daar blijf je geen anderhalve meter afstand van vandaan hoor.
Daar loop je het liefst mee weg....Naar de volgende 89 jaar....Kan niet, alhoewel Sinterklaas is er ook toch nog altied....? of is dat ook een gevalletje Foutje Bedankt!
Hoe dan ook....De Horeca in Nutter en omgeving presenteerde zich zeer vakkundig.
Stukje meesterschap. Achter de Iessel is een ei geen lege dop!
We komen zeker nog een keertje terug. Deze kennismaking op gepaste afstand smaakt naar meer!
Beter Dorgelo in the House dan die Ferdje van Gabber, wat ik oe brom!
Laten we de kerk gewoon in het midden houden.
Gelijke monnikken, gelijke kappen.....Weg met die Klassenjustitie!
Iedereen gelijk, iedereen heeft gelijk maar achteraf blijft het mooi wonen!
Fijne zondag!
Joah, mag wel zo!


 


4 opmerkingen: