zondag 11 juni 2023

#DromenDief!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'I know, my darling, I'll be back some day.
Maybe I'll be older, but I'll feel just the same.
It's not the land I miss here, not the trees that grow and sway.
It's the memories of laughter, and the friends that shared this change. 
It could be forever, a lifetime spent together. 
It could be forever, you and me. 
My memories remain here, they'll just stay in engrained.
As people grow and lives change, the forest remains the same. 
Uut 'Forever You and Me' van The Teskey Brothers. 

Moi, ben ik weer. 
Fietste gisteravond rond de klok van negen hier over de Amaliabrug.
Jongens sprongen in het diepe van de Vecht. Plons. Hardenberg had 't warm gehad. 
Een bootje verdween aan de horizon. Er lag een lome deken over de stad. 
Een verliefd stelletje wandelde hand in hand langs het water, een hond dook in de Vecht!
Onderweg naar Buurman. Kom je hier een biertje doen, even voetbal kieken?
Goed idee, strak plan! Kom d'r an. Ik vertelde het mijzelf, appte niet terug, ze zagen me zo wel...
Even mooi dom ouwehoeren. Kon in mijn eentje gaan zitten, koos voor de andere optie. 
Had de hele dag al voetbal gezien, op de voetbal geweest en in Harskamp, of all places, ons roodzwarte Waterloo meegemaakt. Shit happens! 
Merkte dat het mij weinig deed. Gedegradeerd! Heb wel eens tranen met tuiten gelaten nu onderging ik het noodlot als een man van middelbare leeftijd. Er zijn altijd ergere dingen op de wereld. Wat ik oe brom! Je leert onderweg relativeren. Je tankt van alles. Ben wel eens een weekend, soms een week, slecht geweest van de voetbal. Het wordt er niet anders van. Je kunt beter met liefde terugdenken aan iemand die er niet meer is. Het is goed zo! Het schijnt dat iedereen op zijn of haar tijd gaat!
Zeggen ze. Ik weet het altijd niet! Sommigen zijn hier al veel te lang. Waarvan Akte! 
Verbond gisteren ook weer draadjes aan elkaar. Ik mag altijd graag in een bus zitten. 
Op de één of andere manier heb ik dan het idee dat mien Pa dichter bij mij is. Stom hè?
Pa was ook altijd buschauffeur. Stuurde die dertig tonnen diesel over de grootste bergen in Europa heen. 
In een bus is het net of hij aan het stuur van mijn gedachten zit. Hij rijdt nooit verkeerd, ik vaak wel!
Oh shit, ik had hier afgemoeten of deze weg loopt dood! Sta soms wel eens op een kruising niet wetende waar ik heen moet. Linksaf, rechtsaf, rechtdoor....! Of gewoon die parkeerplaats op. Op je plaats, rust, af. Stoel naar achteren, ogen dicht en kallum an doen! 
Nu klink ik net of ik gisteren flink aan bacchus heb gelaafd. Klopt enigszins wel, voornamelijk Heineken. Dat schonken ze op de Veluwe in Harskamp. Tot aan vorige week nooit van dit dorpje gehoord. Weet nu waar het ligt. Leuk en gezellig volk, niks mis mee. We mochten daar naar toe in het kader van de 3e ronde (halve finale) van de nacompetitie wat ons in de 3e klasse moest zien te houden.
Ik was gisteren een beetje Brugman, jemig wat was ik aan het praten geslagen. Altijd wel een beetje, maar nu dacht ik zelf,...Kan ook wel een beetje minder, Dorgelo. Was net of er van alles uit mijn hoofd moest...en praten als ik maar niet hoefde te denken aan al die dingen waar ik eigenlijk aan dacht. 
Kwam naast de moeder van onze scheidsrechter te zitten. Leuk mens, haar dochter ook! Pittige tante, haar dochter dan. 24 jaar maar ze hield wel ff mooi 22 acteurs op het snikhete kunstgrasveld onder haar grote duim. Respect. Deze dame komt een heel eind in de scheidsrechterwereld, wat ik oe brom. Kan ik van genieten! Rolf liep met haar sportpark 't Meuleveld af. Zou toch een gouden combinatie zijn! 
Wat wilt al die vrouwen nou! Rupsjes nooit genoeg in het kwadraat! Je gunt onze nestor toch zoveel meer, in ieder geval meer liefde. Kan ik kwaad en verdrietig tegelijkertijd om worden....
Ik gun mijzelf alles maar ook vooral anderen die iets doen of deden voor anderen. Hoeveel geluk heeft Rolf ons niet gebracht in al die jaren. Net als onze keepert, die heeft de wereld echt wel in de zunne. Lieve vriendin en twee schatten van kinderen. Kan ik zo van genieten....Geluk in tuk!
Net zoals van Penk en Sabine uut Prayin'House. Henk is dan wel weg uut Mainbarg maar Mainbarg giet never nooit niet uut Henk. Sabine is een lieverd, al weer zeven jaar met haar schat. Net zoals mien oude jonge buurman gisteren met zijn Mandy de 13 jaar aantikte. Ik bleef helaas steken op een schamele 10 jaar omdat het gras bij de buren nou éénmaal groener (b)leek te zijn. Ik weet 't niet! Kan er (helaas) niets aan veranderen, hoe graag ik het ook zou willen. Vooral voor mijn twee schatten! Maar ben allang niet meer The Keeper. The Brandos, dat was ook ooit eens! Maar hou zo graag dingen bij het oude.
Gisteren bijzondere mooie gesprekken gevoerd! Met terugwerkende kracht ben ik nu aan het janken geslagen achter deze tikgeit. Kwartje valt wel eens vaker wat later. Zoveel meer dan voetbal! Tis gek, maar het is zo...Busje komt zo! Niet iedereen snapt het. Nooit van thuis meegekregen, denk ik. Tranen van geluk. Kijk eens wat je hebt. Niet veel, maar toch! Vrijdag ook, onder het genot van een pretkegel kom je soms tot de beste inzichten. Muziek heelt 9 van de tien keer de meeste wonden. Soms heb je aan een kwart woord genoeg, de rest vult de muziek wel in! 
Gisternacht ook weer geluisterd naar muziek. The Teskey Brothers, nog wat oud werk van The Cult en Judas Priest lag op de plank. Die stonden nog in de afspeellijst van vorige week. Moos had Adam er nog even tussen gezet. Jonge Boef! Hij weet wat zijn Papa leuk vind. Bijzonder dat hij ook de tellende kraaien kan waarderen. Ouwe jongens krentenbrood Boeijen kwam langs en zelfs Daniël Lohues kon de slaap nog niet vatten! Hoe is het met joe dan....? Kopje thee op Erica! Zo'n man leeft van zulke momenten! Zal ie groene thee drinken of toch gewoon Earl Grey. Zal ik een appeltaart bakken? 
Hallo....Bak nooit appeltaarten. Eerder een cake met het recept van mien Tante Dinie. 
Door zijn ogen deze kant van de Iessel zien. Hij kan doen en laten wat ie wil! 
Zag mooie dingen gebeuren in Harskamp ondanks het verlies wat er toch wel weer een plukje winst.
God houdt tevens van korte rokjes want het was rokjesdag op de Biblebelt. Dat alles maar groeit zonder steeltje en er niet eens water bij hoeft. Nam maar een broodje warm vlees! Amen! 
Warm was het sowieso. Niet mijn type weer! FF een kaarsje branden hier? 
Liep achter de goal in het Bos te zoeken naar wat schaduw en in mijn hoofd begon Stef te spelen:
We vergeten soms te dromen! Droom iedere nacht, maar denk dat ik nog steeds teveel vraag!
Mag wel iets minder, bij mij huist er thuis een dromendief. Steelt mijn dromen al voordat ik ze überhaupt  kan vangen! En aan wie vraag ik eigenlijk al die dingen in mijn dromen? 
Ik vraag toch niet teveel? Vraag gewoon wat gezelligheid, liefde en de terugkeer van een compleet gezin. Nu is het allemaal zo half gebakken, niet gaar...aan de breinaald hangt dan van dat kleffe deeg. 
Zette er gisteren nog een boompje met iemand er over op. Gedeelde smart! of zoiets! 
Iedereen heeft het beste met je voor. Komt wel, tuurlijk, maar het duurt mij eigenlijk allemaal veel te lang. Swipte nog wat maar daar zat ze (weer) niet tussen. Wat wil ik eigenlijk? Alles gaat naar links, terwijl het rechts moet zijn! De tinderaars onder ons snappen misschien wat ik bedoel. Rechts is een like, links laat je alles mooi in het midden. Doet iemand een plas en laat je het lopen.....Deed het regelmatig andersom. Daar komt ruzie van in de tent, wil je niet weten. Dan heb je  pittige tantes in je telefoon staan hoor. Of ik het allemaal niet beter weet....? Euh, neuh! Je lacht je soms de ballen uit de broek en soms staat het huilen je nader dan het lachen. Ik wil jou, niet haar, maar jou....Gooit zij mij vervolgens weer naar links de Hunebed Highway op. Potverdikkemei.
Misschien kunnen jullie er geen touw aan vastknopen vanmorgen. Mijn manier om het allemaal wat logischer te maken. Alleen kom ik er al een tijdje niet meer uit, die dromendief is mij altijd net een fractie te snel af. Zal wel transgenderneutraal zijn of iets anders van dat tegenwoordige flauwekul!
Ik zet een punt. en een uitroepteken! Volgend seizoen 4e klasse. Dat hadden jullie misschien al begrepen, na 20 seizoenen(!) mogen wij het een stapje lager proberen. Als dat nou eens het grootste probleem was...?? Van Dik Hout zaagt men planken. 
Toch boven maar zo'n dromenvanger installeren, wellicht beter dan zonnepanelen op 't dak!
Fijne zondag. Joah, mag wel zo... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten