zaterdag 30 januari 2016

Dubbelslag op het Westerpark, 3 punten en Grolsch!Mariënberg wint verdiend van Voorwaarts!
(Sempre Avanti mist stootkracht tegen de roodzwarten)

Wegens de aanhoudende regen werd het duel tussen Mariënberg en Voorwaarts verplaatst van
het hoofdveld naar het naastgelegen kunstgrasveld.
Zonder zich overdreven in te spannen won de thuisploeg simpel van een tam spelend Voorwaarts.
De gasten misten duidelijk stootkracht, inzet en bezieling. Het waren nou net geen makke schapen maar de agressie wat het spel normaliter zo typeert van onze vriende uut Westerhaar was in geen velden of wegen te bekennen.
Met iets meer gogme of geluk had een uitslag van 6-0 tevens niet misstaan.
Neuh, de voorwaartsen van de Westerparkbewoners verzuimden enkele keren om het doelsaldo op te vijzelen of vonden Dinand Stuifzandt op hun weg.
Het eerste half uur was het een beetje aftasten. Het talrijke publiek kreeg het niet bijster warm van  de 22 acteurs, onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Willem Veldhuizen. Waarvan Akte!
De 1-0 van Mariënberg viel dan ook een beetje uit de grijze lucht. Arjan Breukelman bracht een vrije trap in de zestienmeter van Voorwaarts. Ruud Buitenhuis kon ongehinderd en ongedekt de 1-0 achter Stuifzandt schieten. Dank je wel!
Hierna kwam Mariënberg beter in haar spel. Onder andere door de goed spelende Roy Lotterman op het middenveld. Vlak voor rust had Roy Doek de 2-0 op zijn schoen. Echter kwam zijn doelpoging niet op het scorebord gezien het feit de bal de achterlijn niet passeerde.
Na rust werd er met de kou niet beter op, gelukkig hield Pluvius het droog en zat de thuisploeg na dik 50 minuten al op de bekende rozen van de Lelie.
Een pass over ruim veertig meter, een kopie van de pass die Frank de Boer ooit gaf in ’98 aan Bergkamp – wat ik jullie brom, werd nu uitgevoerd door het duo Ruudje Woelderink en Rolf Hofsink.
De pass was prachtig van Woelderink, de aanname van Hofsink ook, hij verschalkte de te ver uitgelopen Stuifzandt en schoof beheerst de 2-0 tegen de touwen.
Voorwaarts kon ook in het tweede bedrijf voorin weinig uitrichten en miste de nodige stootkracht
en de overtuiging dat er wat te halen viel in Mariënberg.
Stuifzandt redde nog enkele keren fraai op doelpogingen van Roy Doek en André Plaggenmarsch,
hij behoedde zijn elftal voor een afgang.
Zonder te wisselen speelde Mariënberg de negentig minuten simpel uit. Een strakke en verdiende overwinning op een club die gezien haar status veel en veel te laag op de ranglijst staat.
De herstart van de competitie leverde bij Mariënberg lachende gezichten op en niet alleen om het feit dat Grolsch voorafgaande aan het duel zich opnieuw drie jaar verbond aan de club.
Op een Grolschje meer of minder werd er zaterdagmiddag niet gekeken…..Joah, het mag wel zo.
Komende week is Mariënberg vrij (Carnavalsweekend) en dan wacht Kloosterhaar op sportpark de Polderhoek. Kunnen wij onze roodzwarte borst gaan natmaken…..
(AD)
Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Ruud Buitenhuis, Michael Zweers, Ruud Woelderink, Roy Lotterman, Bertin Veurink, Arjan Breukelman, Roy Doek, André Plaggenmarsch en Rolf Hofsink.
Man van de Wedstrijd : Ruud Woelderink!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten