zondag 17 januari 2016

In Het Land der Blinden is Henry Koning!Zondag 17 Januari
Bloggie, dag 2

In Het Land Der Blinden Is Henry Koning!

De kop van het eierdopje is er af. Als iemand morgen met glas in de mond aan het ontbijt verschijnt weten wij beter. Toch drinkt het wel lekker hoor, Mummelmann uut een Eiderdopje, of nie Henk? Dubbel glas, rare gasten die Fransen hoor, wat ik jullie brom!
Enfin, las net dat Mainbarg de slag heeft verloren tegen Bruchterveld, met een 0-2 overwinning gingen de Tricolores richting sportpark de Noppenweide..Zijn er toch enkele mensen hier blij in Tignes op 1800meter hoogte. Ach, las ook dat er enkele mensen niet aanwezig waren wegens weekendjes weg en blessures. De blessures vallen hier nog mee. Vanmiddag ging het er wel ff flink aan toe. Met veel pijn en moeite werd het laatste liftje gehaald die de verbinding moest brengen naar ons tijdelijk vakantieadres.
Het leverde naast stramme bovenbenen, een knietje wat zich aan de Ikea-zak met sneeuw moet laven ook andere ongemakken op zoals een bloedneus en iemand die slag in het haar kreeg, het kan verkeren zei Bredero ooit
Maar de hemelpiloot sloeg wel alles vandaag. Op zijn werkdag ging mien breur met zijn Sinner-helm, hoe kun je het verzinnen..?? met gehuurde ski’s die eindigen op 666 een goed gesprek aan met een Engelsman.
Henry had de man uit het land van Van Gaal niet gezien en de Engelsman evenmin onze hemelpiloot. Het gevolg laat zich raden, een sturz! Zowel Henry als de Engelsman, wij noemen hem voor het gemak Bobby, namen het verlies als echte Gentlemans. Als het nou een Duitser was geweest was het donderen in Keulen geweest maar nu werd het opgelost met een goed gesprek. De big Ben hoefde niet eens van stal te worden gehaald, laat staan een gekuiste eierdopje. Met wat welgemeende plichtplegingen, have a nice day en meer van die opmerkingen werd er vluchtig afscheid genomen. Pas in de eerstvolgende gondel kwam de naweeën pas echt goed aan het licht. Henry wilde zijn bril ff ontdoen van het stomende condens op zijn gespiegelde glazen met daar onderin een leesfunctie. Zodat de bijbel ook op vakantie van een blik kan worden voorzien.
Echter ontbrak bij Henry het linkeroog, nou ja, iets milder gezegd…het linkerglaasje. Het brilletje van een gerenommeerd opticien was verschwunden in die Franzosische Alpen. Het geld lag niet op straat maar in het witte goud. Hij wreef nog eens in zijn ogen. De sturz met Bobby had hem dus toch wat opgeleverd. Ach breur, in het land der blinden is éénoog de absolute Koning, wat ik oe brom. Een drie-eenheid maar dan anders. Heb je zo’n dure Sinner-Helm waar je spontaan 40 euro van terugkreeg die op jouw werkdag niet de bescherming bood die je hoopte. Jouw werkgever kneep geen oogje dicht en stuurde op een berg in Frankrijk op 2700 meter hoogte een lichte boodschap. Als je het niet gelooft, u was er niet bij – de basis van elk geloof.
De eerste ski-dag zit er weer op. De Mummelmann en de franse Biertjes vliegen weer over de tafel. Het kan aan mij liggen maar de draaidopjes zijn er extra opgeschroef in de Franzosische fabriek waar ze de Kronenbourg flesjes afvullen. Misschien zijn ze wel dichtgeschroefd met Duck-tape. Grote breur heeft er al veel over deze vakantie, hij heeft altijd Duck-tape mee op vakanties. Of de skivakantie beschouwt Breur niet als vakantie of de Ducktape zit niet standaard bij de winteruitrusting in de Leemhuus Bussies. Had ik al verteld dat het merk nu Citroen is ipv Volkswagen. Ja, Moos….Papa heeft Citroen voor knollen verkocht. Want met Ducktape zou hij nu zijn bril kunnen repareren…..Duzz Henry , wat heb je vandaag nu geleerd….Altijd je Ducktape meenemen…..Het was vandaag koud en winderig op de Franse Bergen…Vanmorgen waaide het flink. Het was koud, het was echt goed koud. Ik weet zeker dat een eierdopje niet op de lange Jannen was blijven zitten. Ook niet met onze twee dubbele persoonlijkheden. Ingrid en Geralda zitten nu aan de wijn. Ze zijn bekomen van hun 200 euro kostende avontuur bovenop het normale tarief. Maar dat terzijde. Het is weer lachen op de vierkante meter….Daar hadden wij vanmorgen nog een leuke discussie over….De plofkip, die eerst aan de batterij zat, nou ja in een batterij zat. Niet die van Duracell want die gaat vijf keer zo lang mee….Wat ik jullie brom! Maar goed, ik dwaal weer af. Het was koud, ik zag ergens bij een skilift -15 staan, kan ook twee keer 15,5 zijn geweest. Onze code is de helft van honderd en de helft van 232 om in onze skilockers te komen. Als jullie er nog zijn, het verhaal gaat weer alle kanten op…Mea Culpa daarvoor.
De eerste val van deze vakantie was ook voor Henry….Hij stond bijna stil, toch viel hij…Misschien een drukkert van boven, een geintje van Petrus die ff één van hun vele vertegenwoordigers op aarde ff een duit in het zakje wilde doen. Waar is de Duck-tape als je die nodig hebt…Nee, maar aan het onbijt ging het over plofkip, ecologische dieren en meer van dat domme geouwehoer wat je moet horen en zekers niet moet lezen ’s avonds in je luie stoel. Breur is nu bezig met zijn Spaghetti Bolognese….wij hebben alweer veel beloofd.
Het gaat lekker hier in Tignes 1800. De biertjes smaken goed, de wijntjes ook….De kindjes in les Pays Bas worden gemist. Ik zag Moos zwemmen in een zwembad en net als Wilko, Henk, Henry en ikke missen wij onze lieve wederhelften. Het internet is raar, want binnen 15 minuten wordt je eraf gesodemieterd en moet je weer opnieuw inloggen. Met 4G houden we contact met onze thuisfronten in Hardenberg, Assen en het mooie Britishfield wat Mainbarg met beide benen op de grond hield dankzij de 0-2 overwinning.
Ik hou op, het eten is bijna klaar, ook met éénoog kan Henry nog lekker koken. Met een snufje van hierboven. Ik zeg, fijne avond, succes vanavond met Studio Sport en Divorce….
Vanaf een koud maar gezellig Tignes 1800 groeten wij u allen….Chanté en wat is franse woord voor eiderdopje …..Oeufs Dops….?
Joah, mag wel zo….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten