donderdag 28 januari 2016

Gaat M'berg Sempre Avanti tegen Voorwaarts?Voorbeschouwing Mariënberg – Voorwaarts
(Zaterdag 30 januari 2016, Het Westerpark in Mariënberg)

Komende zaterdag is Mariënberg op haar eigen vertrouwde Westerpark gastheer voor
onze vrienden uit Westerhaar.
Voorwaarts heeft wel eens betere tijden gekend want momenteel bivakkeren ze op de 13e stek en staan ze notabene onder de degradatiestreep.
Dat is geen Sempre Avanti…. Integendeel! wat ik jullie brom.
Het is tevens niet de plek waar Voorwaarts hoort te staan, daarvoor heeft de ploeg van trainer Dick Beverdam een te goed elftal.
Sterker nog…..Voetbalkenners hadden de oranjehemden ingeschaald in het linkerrijtje, misschien wel een klassering bij de eerste drie.
Echter, soms valt het kwartje wel eens helemaal de verkeerde kant op.
Daar kunnen wij tevens een mooie boom over opzetten die na drie wedstrijden nog steeds niet werd afgetuigd. Uit de eerste drie duels haalden wij nul punten. 13 goals tegen en maar 2 voor.
Vrolijk werd je er niet van. Op de Wieke kregen wij met 5-0 een oorwassing van Gert Dogger en zijn voetbalkameraden. Maar kansloos was het niet eens als je eerste helft nog wel eens laat afspelen als een slechte film in je hoofd. Drie dotten van kansen werden destijds kinderlijk om zeep geholpen. Waar wij kansen voor open doel misten wisten de Voorwaartsen wel raad met de geboden mogelijkheden en keken wij na 45 minuten reeds tegen een 3-0 achterstand aan.
Gelukkig was na de zeperd in en tegen Westerhaar de gifbeker helemaal opgedronken door het team van Hans Pullen en klommen wij vervolgens gestaag van de onderste plek naar onze huidige derde stek. Het ging niet altijd zonder slag of stoot, regelmatig passeerden vele wedstrijden ongezouten de revue in de daarvoor bestemde derde helft.
Steevast onder het genot van een goed glas Grolsch, dik schuimend bier van twee vingers dik.
Dat gerstenat uit Enschede blijven wij (gelukkig) drinken op het Westerpark. Voorafgaand aan het duel tegen Voorwaarts zetten wij namelijk de broodnodige krabbels onder het waardevolle contract.
Dus wat er ook gebeurt, geproost wordt er al voor het duel en zekers na 2 x 45 minuten met onze vrienden uit het naburige Westerhaar.
Voorwaarts zal met één opdracht afreizen langs het kanaal. Alleen de drie punten tellen voor Sempre Avanti, altijd voorwaarts….De laatste twee duels gingen verloren.
Vorige week verliep de herstart van de competitie niet bijzonder cresendo voor onze gasten van komende zaterdag. Thuis op sportpark ’t Twistveen namen de studenten van Drienerlo brutaal de zege en de drie punten mee (0-2). Als je tussen de zinnen doorlas van de verslaggever van dienst kan het anders en moet het anders…..
Want hij is van mening dat Voorwaarts eerder gisteren dan vandaag zich uit de benarde situatie dient te moeten worstelen…..Worstelen en bovenkomen.
Door enkele beurzen in het buitenland en tussendoor nog een leuke wintersportvakantie moet ik u helaas de huidige status van ons elftal schuldig blijven. Edwin Hofsink nam tijdens mijn afwezigheid de honneurs waar en schreef boeiende wedstrijdverslagen….De opvolger hebben wij dus reeds in huis. Waarvan Akte! Vorige week werd de wedstrijd tegen DES in Nijverdal afgelast, het lukte Japie en Hans in eendrachtige samenwerking om op zo’n korte termijn toch een sparringpartner te vinden voor een oefenwedstrijd. Van eveneens 3e klasser Elim werd er gewonnen. Links en rechts zijn er wat pijntjes, enkele basisspelers werden daarom al uit voorzorg aan de kant gehouden.
Ik zeg gewoon, wij hebben nog iets recht te zetten tegen Voorwaarts. Enkele appeltjes zijn er te schillen….Een stuk of vijf. Voorwaarts zal zich als een kater in het nauw voelen, dus moeten wij verdacht zijn op het feit dat die dekselse spitsen rare sprongen kunnen gaan maken…
Zaak om achterin de boel dicht te houden….Snel die bal naar voren te brengen, Sempri Avanti en proberen om die Dinant Stuifzandt te passeren. Dat is geen sinecure want Stuifzandt is een goede keeper. Toch denk ik dat hij 3x moet vissen…Want ik zeg natuurlijk 3-1 winst.
Succes Mannen, laat ons juichen. Aftrap is om half drie maar wij drinken ongeacht de uitslag na afloop een Grolsch. Veule Wille….(AD)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten