donderdag 19 mei 2016

Eindelijk weer, de onvervalste Kanaalderby!

Voorbeschouwing Mainbarg – Banthum (1e ronde nacompetitie)
Zaterdag 21 mei 2016, sportpark het Westerpark

Komende zaterdag is voetbalvereniging Mariënberg op sportpark het Westerpark gastheer voor onze vrienden van Banthum uit Bergentheim, ook wel VKV (vijf kilometer verderop) genoemd!
Nu kunnen wij weer allerlei oude koeien uit het Kanaal Almelo-De Haandrik gaan vissen of wat van die geijkte voetbalclichés uit de mottenballen halen.
En natuurlijk maakt Bennie zich niet Al-Te-Na. Is het schoonzoon vs schoonvader, loopt er vast en zeker op je werk een collega rond die uit Banthum komt en geen verstand van voetbal heeft.
Rood Zwart Hart vs. The Green Pride. The Battle of the Farmers etc. Waarvan Akte!
Of dom gelul vs. nog dommer gelul. Als wij hebben gewonnen heeft de ander echt niet verloren maar was de arbiter weer een drama, wat ik oe brom!
Maar na twee seizoenen staat ie eindelijk weer eens op de rol. Namelijk de onvervalste kanaalderby.
De moeder van aller derby’s. Vergeet Spakenburg, vergeet de Klassieker, vergeet El Classico, vergeet the Old Firm, vergeet de Kohlenpott, vergeet zelfs Nederland – Duitsland.
Want iedere Mainbarger en iedere rechtgeaardde of linksgedraaide Banthumer weet het maar al te goed, er is maar één echte derby. Namelijk het duel Mainbarg – Banthum.
Punt. Uitroepteken!
Afgelopen woensdag spraken al veel vage kennissen uit het mooie Banthum mij aan.
“Nou, zou mooi wêh ofnie….dat wij zaterdag tegen elkaar mutten! Ik hoef niet naar de Veluwe. Loat Gramsbergen maar winnen. Heb geen voorkeure heur maar als Lutten kampioen wordt kunnen wij richting Stroe. Heb ik geen zin an heur…..”
Nou ja, zo ging dat ongeveer op de Boshoek waar wij allemaal Gramsbergen de titel zagen pakken tegen een eigenlijk beter spelend Lutten maar die vergaten vervolgens af te drukken in de zestien.
Bij deze wil ik Gramsbergen nogmaals feliciteren met het kampioenschap. Nu is Lutten in de aap gelogeerd en moet de ploeg, die huist op sportpark de Kei, zich weer maximaal opladen voor de nacompetitie. Dat is geen sinecure na zo’n teleurstelling…..
Qua resultaten ontlopen wij elkaar weinig. Banthum vinden wij na 26 wedstrijden terug op een 4e stek, wij legden beslag op plek nummer 3. Waar wij 49 punten bij elkaar harkten, pakte de ploeg van trainer Arjen Plessen er net eentje meer, 50 duzz. Onze topscorer luistert naar de naam Rolf Hofsink. Hij schoot, kopte en tikte er 24 binnen. Bij de groenwitten voert mien oude collega van eerder, Ronnie Hakkers, de lijst aan. Hij prikte er 16 binnen gevolgd door ene Nick Buitenhuis die 13 goals wist te noteren. Zowel Mainbarg als Banthum wonnen allebei 15 wedstrijden, Banthum speelde er één meer gelijk en wij verloren 1x vaker dan de Moscoubewoners. Voor de statistiekliefhebbers onder ons: Mainbarg speelde 4x gelijk en behaalde 7 verliespartijen. Banthum verloor 6 wedstrijden en tekende 5x voor een remise. Wat betreft de laatste vier wedstrijden in 3D en 3C is de stand ook nagenoeg gelijk. Allebei 3x winst en 1x verlies. Kortom, beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Alhoewel, met de verzorging scoren wij wel weer meer pluspunten. Sorry Gerard Borgert (68), je legt het af tegen onze Marijke….Waarvan Akte! Weet niet wat Arjen dut voor de wedstrijd met zijn elftal, denk dat Hans (heb het over Pullen nu) niet zoveel hoeft toe te voegen aan de wedstrijdbespreking.
Tegen Banthum wil iedereen zich van zijn beste kant laten zien. Er lopen veel lijntjes tussen de spelers van beide clubs. Als het niet met werk te maken heeft, dan wel vriendschappelijk of is er een band met warme of koude familie. Ken sowieso één familie die komende zaterdag 2 x 3 kwartier even niet zoveel van elkaar houden dan ze normaal gesproken wel doen. Of ik kan het natuurlijk mis hebben. Weet trouwens uit betrouwbare bron dat mijn prognose, je weet wel die 3-1, niet door iedereen wordt gepruimd in het Banthum-kamp. Lekker belangrijk. Zaterdag tellen andere zaken.
Het scheelt dat wij niet hoeven. Alles mag, niks hoeft. Wij kunnen lekker vrijuit spelen, hoeven niet te promoveren. Maar als het lukt moeten wij het zekers niet nalaten. Een feestje mag altijd!
Weet niet hoe de drang bij Banthum is om een stapje hoger te proberen..?
Veule wille gewoon, succes en wij gokken natuurlijk op een onvervalste 3-1 zege in deze kanaalderby. 
(AD)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten