zondag 8 mei 2016

Laat het Zaterdag gebeuren......!Periodetitel lonkt voor Mariënberg
(Simpele zege op Drienerlo)

Het heeft er nu toch alle schijn van dat Mariënberg na een lang seizoen bikkelen, schaven, zuchten, juichen en ploeteren aan het eind van de rit met een prijs aan de haal gaat.
Nog 1 puntje heeft de ploeg van trainer Hans Pullen nodig in het laatste competitieduel tegen Lemele om de periodetitel van, of Quick’20 of van DZSV over te nemen.
De laatste horde, thuis tegen Drienerlo, werd met gemak genomen. (4-2 winst)
De studenten gromden wel maar beten nooit omdat de thuisploeg iedere keer aan de veilige kant van de score bleef.
Het was niet goed, maar gelukkig wel weer een stuk beter als die zeperd van vorige week tegen RKSV. Je kunt zeggen wat je wilt maar het blijft een merkwaardig seizoen. Niet alleen voor Mariënberg maar voor zoveel meer ploegen uit de 3e klasse D. Wat dat betreft kunnen wij elkaar de hand schudden en in dezelfde spiegel kijken. Waarvan Akte!
De rechtstreekse degradanten zijn bekend. Achilles Enschede en Sportlust Glanerbrug glijden af naar de 4e klasse.
Zelos, RKSV en Lemele moeten komende zaterdag vol aan de bak om te bepalen welke club zich op de laatste speeldag veilig speelt, met de hakken over de sloot en welke twee ploegen in de herkansing moeten om het vege lijf te redden.
Zelos moet thuis stunten tegen kampioenskandidaat Quick’20 en Lemele moet ergens drie punten zien te vinden op het eigen sportpark ’t Zandeinde als wij op bezoek komen.
RKSV lijkt de lachende derde te worden, maar je weet het niet. De bal blijft rond.
Onze enige overgebleven concurrent, DES uit Nijverdal, heeft tevens geen makkie. De ploeg van Harry Warmelink mag het opnemen tegen runner-up DZSV die wil winnen om bij een eventuele misstap van Quick’20 in Zelhem de titel in de 3e klasse D voor zich op te eisen.
Kortom, de sterren staan gunstig in de hemelsblauwe lucht boven Mainbarg.
Maar wij hebben nu nog niks. Eerst zelf de punten pakken en dan kijken wij wel verder!
Gelukkig won Mariënberg haar 25e wedstrijd wel gewoon. Drienerlo had soms wel wat te vertellen maar het meeste van de negentig minuten niet echt.
De eindstand was een logische 4-2 overwinning waar goaltjesdief Rolf Hofsink met drie doelpunten een zeer groot aandeel in had.
Hij opende na dik twintig minuten de score nadat hij simpel de 1-0 binnentikte. Hiervoor had Chris Regeling, die wederom Jelle Brinks uistekend verving, een puike redding in huis en behoedde hij Mariënberg voor een vroege achterstand. Echter was hij ook kansloos nadat Michael Zweers een foutieve terugspeelbal in zijn jonge benen verstuurde en Drienerlo dankbaar profiteerde.
Even later trok de combinatie Hofsink-Hofsink de plooien alweer strak. Edwin verstuurde een prachtige pass op zijn oudere broer Rolf die zijn tegenstander uitkapte en de 2-1 tegen de touwen werkte.  Voor de rust assisteerde Roy Doek zijn doelman Regeling op de doellijn en voorkwam hij de gelijkmaker. Na rust verzuimde Mariënberg na de 3-1 van Daan Brinks de boel op slot te gooien. Want zomaar uit het niets kwam Drienerlo terug in het tamme duel (3-2).
Gelukkig hebben wij dan altijd Rolf Hofsink die als een duveltje uit een doosje een voorzet tot goal promoveerde met behulp van de Drienerlose achterhoede. 4-2. Over en sluiten.
Scheidsrechter Jan de Vries, die het weer afdeed met nul kaarten– wij zijn niet anders gewend – waarvoor hulde floot voor het laatst op zijn fluit.
De picknicktafels werden vervolgens een prooi voor de zon-adepten onder de voetballiefhebbers, natuurlijk werd er links en rechts nagekaart over het duel. Iemand raakte een fles Whisky kwiet maar wij niet het uitzicht op het toetje. Volgende week krijgt Lemele het niet kado….
Neuh, denk het niet.  (AD)
Opstelling : Chris Regeling, Ruud Woelderink, Edwin Hofsink, Ruud Buitenhuis, Patrick Drenthen, Roy Doek (86. Tom de Lange), Michael Zweers (77. Jos Meinderink), Roy Lotterman, Daan Brinks (67. Stefan Lok), Niek Noeverman en Rolf Hofsink.
Man van de Wedstrijd : Rolf Hofsink!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten