zaterdag 21 mei 2016

Onvervalste Kanaalderby blijft in balans, Weegschaal slaat niet uit!Mainbarg en Banthum in Evenwicht!
(Kanaalderby eindigt onbeslist, 2-2)

Mariënberg had kunnen winnen, Banthum ook! Banthum had kunnen verliezen, Mainbarg ook!
De eerste helft was voor onze vrienden uit Bergentheim, in het tweede bedrijf waren de Westerparkbewoners sterker. Kortom, met de uiteindelijke puntendeling kon iedereen leven.
De beslissing valt dus komende dinsdagavond op sportpark Moscou in Bergentheim.
Wie gaat door naar de volgende ronde op jacht naar een plekkie in de 2e klasse,
Mariënberg of Bergentheim? Rob Wevers, de beweeglijke linkerspits van Bergentheim, was in het eerste half uur regelmatig de defensie van de roodzwarten te slim af.
Met veel kunst- en vliegwerk hield Mariënberg echter de schade beperkt.
Een beetje tegen de verhoudingen in kwam de ploeg van trainer Hans Pullen op voorsprong.
Doelman Karel Pullen verkeek zich op het schot van Roy Doek , net buiten de zestien hobbelde de bal buiten bereik van Pullen in het doel, 1-0.
Dat bleek een fikse tegenvaller want Banthum was voor de goal van Doek de bovenliggende partij met goed combinatievoetbal en veel dreiging bij de snelle voorwaartsen.
Pas na een half uur stelde de groenwitten weer orde op zaken. In de rebound schoot Dennis Plaggenmarsch koelbloedig en hard de gelijkmaker binnen (1-1).
In deze fase had Mariënberg het even niet. Steeds waren wij een stapje te laat of maakten wij verkeerde keuzes.  Andermaal ontsnapte Rob Wevers aan zijn directe bewaker en bood Ronnie Hakkers een niet te missen kans, die zorgde voor de op dat moment verdiende 1-2 voorsprong.
Banthum rook haar kansen op een volgepakt Westerpark. Ronnie Hakkers had het op de heupen, werd fraai in de diepte aangespeeld en stoomde op naar het doel van Jelle Brinks.
Zijn bekeken schuiver leek doel te treffen maar vlak voor de lijn koos het leder er voor om naast de goede kant van de paal achter te gaan, althans voor Mariënberg. Gelukkig wel!
Dit had de nekslag kunnen betekenen want Roodzwart zwijnde opzichtig……
Zonder verdere kleerscheuren bereikte Mariënberg de rust. Vriend en vijand waren het roerend met elkaar eens. Banthum had de regie volkomen in de groene handen.
Echter met de juiste instelling, uitgerust en als herboren kwamen 11 spelers uit kleedkamer 6, vastbesloten om nu Banthum meteen vast te zetten op eigen helft. Binnen tienden van seconden had de 2-2 op het scorebord kunnen staan. Eerst Niek Noeverman, hierna Roy Doek (die allebei stuitten op Karel Pullen) en vervolgens Roy Lotterman (die 4 meter voor de goal buitenhuis over schoot) kregen de bal niet in het doel. Maar het was uitstel van executie. Weer Roy Doek, die bleek afgelopen zaterdag kruit in zijn linkerbeen te hebben, hij wist Pullen wel te verschalken en met een droge knal de 2-2 aan te tekenen. Nu greep Mainbarg Banthum bij de keel.  Brinks, in het veld gekomen voor de licht geblesseerde Plaggenmarsch, had de 3-2 op zijn schoen maar nam de bal eerst aan waar direct schieten een betere optie was geweest. In de zestien van Bergentheim werd hands niet geconstateerd door de assistent-scheidsrechter en even later schudde scheidsrechter Moeken resoluut het hoofd toen heel Banthum moord en brand schreeuwde om een penalty. Het was wel het sein voor Banthum om de duimschroeven bij Mariënberg aan te draaien. Maar het elftal van Arjen Plessen vond een meer dan uitstekende Jelle Brinks op haar weg. Hij redde enkele keren katachtig en even later bokste hij tevens een vrije trap van Chiel-Jan Schuldink prachtig uit zijn kooi. Zijn collega aan de andere kant was vlak voor tijd spekkoper bij een kansrijke poging van Rolf Hofsink. In bijna alles bleven beide vrienden, maar zaterdag eventjes kemphanen, in harmonie en evenwicht. De weegschaal bleef keurig in balans. Gezien het aantal kansen, gezien het aantal reddingen, wel of geen penalty….?!? Het gelijke spel was keurig verdeeld en dik verdiend door Mainbarg en Banthum. Dinsdag 24 mei gaan we op herhaling maar dan in Bergentheim op sportpark Moscou, aanvang: 19.00 uur. (AD)
Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Edwin Hofsink, Ruud Woelderink, Arjan Breukelman, Niek Noeverman (87. Bertin Veurink), Roy Lotterman (89. Stefan Lok), Roy Doek, Andre Plaggenmarsch (62. Daan Brinks) en Rolf Hofsink.
Man van de Wedstrijd : Roy Doek, waarvan Akte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten