zondag 22 mei 2016

Max!

Hallo Lieve Vrienden en Vriendinnen,

'Hide my face in my hands, shame wells in my throat. My comfortable existance is reduced to a shallow meaningless party. Seems that when some innocent die. All we can offer them is a page in a some magazine. Too many cameras and not enough food. 'Cause this is what we've seen. Driven to tears. Protest is futile, nothing seems to get through. What's to become of our world, who knows what to do. Driven to tears, Driven to tears, Driven to tears.'
Uut Driven to Tears van the Police.

Max. Het is niet het nummer van die Italiaanse zanger, Paole Conte, uit de jaren tachtig. De man met de gave kenmerkende brommerige stem die wij bijna vorig jaar nog zagen optreden tijdens het festival Perugia Jazz. Het werd sowieso een gedenkwaardige avond. De lucht zwanger van liefde en wij op een zomers plein met alleen oog voor elkaar en onze glazen witte wijn ondertussen happend in een stukje pizza.
Max. Het is niet de hond van Lies en Martijn die steevast elke keer Moos kwispelend en knuffelend voorziet van een likkebaardend gebruinde coating waar ons mannetje niet altijd van gediend is.
Max. Het is niet die ouderen omroep van Jan Slagter die het wel/niet doet met de dochter van voormalig SP-coryfee Jan Marijnssen (u mag doorstepen wat u zelf denkt) en waar ze op zoek zijn naar huizen in het buitenland en ze nu taarten gaan bakken met André in plaats van Martine die bij Berend Boudewijn haar rust zoekt! 's morgens witte wijn, 's middag rode wijn en 's avonds neemt ze Boudewijn!
Max. Het is niet het lieve mooie zoontje van Martijn, zoon van de Breuk, en Paulien die geduldig zit te wachten in de stoel terwijl zijn moeder zijn net klaargemaakte voedsel zit op te eten terwijl ze nietsvermoedend praat met de buren van 39 en 43 terwijl ondertussen de buum van 41 luidkeels vreest voor zijn net geplante bloemetjes. Life live to the Max!
Het is ook niet Mad Max, de Australische Sciene Fiction film waarin mijn Leathal Weapon held Mel Gibson rare dingen deed in een berenvelletje.....Ik heb de films nooit gezien, hou niet zo van dingen die misschien later wel echt zijn gebeurd.
Neuh, eigenlijk heeft Max na afgelopen zondag geen introductie meer nodig. Max heeft geen achternaam meer nodig, Max is niet meer de zoon van vader Jos maar Jos is de vader van zoon Max geworden. De leerling is zijn meester voorbij gestreefd.
Max Verstappen. Iedereen weet over tien jaar nog waar hij was toen Max zegevierde, eigenlijk werd hij wel een beetje Mad Max, gekke Max....want de pas achttien jarige vlerk werd gewoon eerste in de Formule 1. In het warme Spanje, in de buurt van Barcelona reed hij Driven to Tears naar een historische zege.
Het is aan zoontje Moos te denken dat ik Max zijn final hour zag beleven. Want wij lagen lekker te chillen in bed. San rechts, ik links en Moos tussen ons in. Gewoon ff een uurtje kallum an doen op een zonloze zondag, de regen tikte zachtjes tegen het raam maar Robbie de Nijs was in geen velden of wegen te bekennen. Ik wilde een tekenfilmpje voor Moos opzetten maar Ziggo zond het signaal een beetje gecodeerd naar de eerste verdieping. Was al ouderwets aan het brommen....Klotenziggo, klotenverbinding. FF kieken of een andere zender het wel doet. Al zappend kwamen wij langs de live-uitzending waar Olav Mol tekeer ging als een hazewindhond. Papa, racen kijken....racen kijken. Moos herkende de racebaan van Cars, het leek er ook echt verduveld veel op. Want ze reden hard en ze gingen als de bliksem. De auto van Max was dan wel niet rood maar Moos zat meteen te genieten. Wil je dit kijken? Ja papa, en dankzij Moos zagen wij Max historie schrijven. Kreeg kippenvel van mijn hoofd tot aan mijn tenen. Fucking niet normaal. Olav zei het ook, hij huilde en ik ook. Was Driven to Tears.....Dacht toen nog niet aan the Police, maar die had 'm ook vast staande gehouden. waar 80 de limiet reed Max in de overdrive. Schitterende televisie. Vroeger keek ik veel vaker Formule 1. Toen zijn vader er nog toe deed en in zijn Benneton 3e plekken haalde in België en Hongarije. Zaten we om half twee bij de Herberg van Hans die nu boven ons zit te genieten...wat ik oe brom! Het was een zwak excuus om zondags reeds op tijd aan het pils te gaan en later af te bieren bij Flater. Ik ging mee voor de gezelligheid en het domme ouwehoeren, een sport waar wij destijds meesters in waren en nu nog steeds. Lees net dat enkele slimme fans stenen uit de grindbak van Barcelona op marktplaats aan het verkopen zijn....Hoe Mad kun je zijn. Of gewoon hoe slim kun je zijn!
Dat vraag ik mij trouwens ook af bij die Sylvana Simons. Wat wil je allemaal doen om met je hoofd steeds weer op TV te willen verschijnen. Nu is ze kervers DENK-lid. Je weet die partij van die twee ontrouwe PVDA leden die als enige het arresteren van columniste Ebru Umar niet afkeurden en Mevrouw Simons deed het nog eens dunnetjes over bij DWDD. Dat ze altijd een podium krijgt en overal haar mening kan verkondigen. Ze was vroeger een plaatjesdraaier bij TMF, dat komt handig uit in de hedendaagse politiek waar het draaien om de hete brij tot kunst is verheven. Als een pizza is aangebrand durft ze de pizzabakker al van discriminatie te beschuldigen want dan was er vast opzet in het spel. Ze wil Zwarte Piet verbannen en wil nu ook het witte goud aanklagen. Notabene die heerlijke asperges want waarom is er wel een groene asperge en geen zwarte....Dat riekt ergens naar volgens haar. Die Limburgers (Het land van Geert Wilders) zijn ooit begonnen met het steken van het witte goud. Dat hebben ze niets voor niets gedaan en nu doen die boeren hier in het Oosten ook al. Tegenpolen of is ze straks ook tegen al die Polen die ik gisteren nog vrolijk zag steken op het land van Het Nijenhuis. Stak ze de hand op en toeterde, goh, ze hadden ook al een kennis in Diffelen hoorde ik ze denken. Néé, Sylvana zit vooor mij betreft ook in de maximale overdrive. Begon al toen ze zwarte piet aan de schandpaal nagelde. Notabene een onschuldig kinderfeestje. Ze heeft het slachtofferschap tot kunst verheven. Ze presenteert de zwarte lijst maar staat er voor mij zelf ook al maanden op. Ze speelt elke keer haar troefkaart uit, tot vervelends toe en begint nu een politieke loopbaan. Maar ze is geen Martin Luther King die destijds echt wel een strijd had te voeren. Maar om haar ziel te verkopen aan de DENK partij en gewoon openlijk op de nationale televisie te verkondigen dat ze de acties van Turkije en Erdogan niet afkeurt getuigt niet echt van Nadenken....Je kunt ook over de MAX gaan.
Tuurlijk is dat van het witte goud verzonnen door mij, maar in haar wereld zitten soms de kronkels zo verstrengeld dat het wel zou kunnen, wie weet breng ik haar wel op een idee. Gelukkig voor ons en voor haar is DWDD met zomerreces. Gelukkig wel!
Daarom genieten wij van Max Verstappen en stappen wij de volgende keer weer over en zitten Moos en ik op de bank als om klokslag twee uur het licht op groen springt want dan mag je rijden en dat doet Max dan ook maximaal....Rood licht voor Sylvana, of denk ik nu te kortzichtig, te zwart / wit ? Driven to Tears
Joah, het mag wel zo......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten