zondag 24 juni 2018

Duitsers & Clichés!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'I don't wanna talk about things we've gone through. Though it's hurting me, now it's history. I've played all my cards and that's what you've done too. Nothing more to say, no more ace to play. The winner takes it all, the loser standing small. Beside the victory , that's her destiny.
The winner takes it all, the loser has to fall. It's simple and it's plain, why should i complain'
Uut 'The Winner Takes It All' van Abba!

De beroemde uitspraak van Gary Lineker, oud-international van Engeland en die in zijn gehele carrière als profvoetballer nooit een gele of rode kaart ontving, spookte gisteravond en vannacht de ganse tijd door miene kop! Weer eens ouderwets opgepierd door dat stomme spelletje wat 2 x 3 kwartier duurt, helaas soms wat langer....De appies in de burenapp waren scherper dan scherp. Heeeeeeeeeeeeeeerlijk.
Werd zelfs Adolf genoemd ipv Alfred of was dat automatische correctie van een Iphone, haha....Schitterend!
Het ging er bij....I love it! Lekker dom ouwehoeren al dan niet onder invloed van een beetje Bacchus on the Side met ijsblokjes....
Ondanks de winst van Duitsland ouderwets genoten van een avondje voetbal!
"Voetbal is een simpel spel, 22 mannen (herstel 21 mannen) rennen achter een bal aan en uiteindelijk winnen de Duitsers......'
Zaten de voetballers van Duitsland al in de bus gisteravond....?? Neuh, dacht het niet. Van Duitsers heb je pas gewonnen als de bus het stadion uit is gebonjourd en lang en breed op de Autobahn zit.
Die 11 van Löw, herstel die 10 man stonden nog op het veld. We tikten de 95e minuut an....Begon al te denken om mijn laatste Erdinger Weissbier open te sleutelen. Voor het eerst sinds 1938 zouden onze lieve Oosterburen die ik van alles gun, Not!, de poulefase niet gaan overleven. Dat verdiende een biertje. Abba al opgezocht, kom maar door...We gingen Merkelen tot diep in de nacht. Schonk San alvast en Gin-Tonic in. Dit werd zo'n avond...historisch, Leedvermaak ten top! Niets mooier dan dat. Dat zouden ze leren met die achtelijke reclame van ondermeer die Uber-Duutser Oliver Kahn in zijn Oranje shirt voor Snickers....Rare snikkel, altijd al gevonden. Kloten-Keepert!
Die familie van hem was vroeger vast en zeker niet helemaal fris geweest.....Maar dat geheel terzijde.
Die strijd verloren ze ook uiteindelijk. Gelukkig wel! Die vrijheid is mij heilig...
Maar wat doet die achtelijke Knackebröt, wat doet die knuppelt van een invaller. Die baardmans van Zweden, ene Jimmy Durmaz....Nou ja, beter gezegd Jimmy DummAss! Hij vloert seconden voor tijd een Duitser vlak voor zijn eigen strafschopgebied. Blijf er toch gewoon naast lopen, als je dat 15 seoncden had volgehouden was het gelijk gebleven. Knuppel eerste klas. Die Jimmy is vannacht nog in een Volvo V70 gedouwd, retour richting Zweden,wat ik je brom. Bondscoach Janne Andersson heeft deze baardmans, die wel in de puntjes was verzorgd, op transport gezet naar Zweden. Dat kan niet anders. Met muziek van de Munchener Freiheit, Marianne Rosenberg en Ronald Kaiser als dikke, dikke straf. Dat zal hem leren....Dat zijn netjes geschoren oren pijn doet als hij éénmaal weer in het land van de eeuwige zingende meren is. Hij is onderweg naar de eerste de beste IKEA-vestiging in Uppsala of voor mijn part JönKöping om Zweedse gehaktballetjes te frituren vandaag voor de mensen in Zweden die op zondag de nieuwe Billy, Bjorn of Frieda willen köpen. Dat kan niet anders. Hij heeft Zweden ten schande gemaakt. Hij krijgt, kan bijna niet anders, een standbeeld in Berlijn, Hamburg, Munchen en vast en zeker hier in Uelsen....Hij is de nieuwerwetse versie van Martin Luther King, wij hadden een droom, die van de Duitsers leek uit te draaien op een regelrechte nachtmerrie maar Jimmy Durmaz gaf ruim zestig miljoen Duutsers weer hoop, hopelijk uitgestelde teleurstelling. Maar toch, Jimmy is Koning, Keizer en Admiraal in Duitsland en de Hofnar in Zweden....Klötenklappert, had nog eens aan je baard getrokken in plaats van aan de benen van die Duitse aanvaller.....!!!!!
Tja, het blijven Duitsers....Je kan niet van ze winnen maar wel van ze verliezen.
Ach, ik neem het mijzelf ook kwalijk. Zeer kwalijk. Liep gisteren nog vrolijk te tanken bij onze Oosterburen. Zuunige Hollander. Spaarde gisteren wel 0,17 cent per kilometer uit. Ik tankte zo'n 64 liter, een snel rekensommetje leert dat ik dan 10,88 euro uitspaarde (88?, ik verzin het niet..??) Tel uit je winst! Tuurlijk bedankte ik het land van de huidige Weltmeister wederom voor het lief aangeboden autovlaggetje....Nicht Notig, ben eine Höllander Ja....Wat dachten ze wel niet...?? Tikte vervolgens in Uelsen, in het kader nu wij er toch zijn, 8 flesjes Mummelmann op de kop. Spaarde ik ook weer dik 4,- euro uit...Lekker hoor, zo vlak voor het slapen gaan. Een mutsje met lieve San!
Nam zelfs Curryworst mee, nou die gaat straks linea recta de grijze container in. Net als die WK-chips van Moos, hij neemt maar een chipje van de Lidl. Shit, dat is ook Duits, van de Aldi....Oh nee....Nee, Nééé... is de Appie vandaag nog ergens open....?? Kom eens door met die openstelling op zondag. Het land schreeuwt om Hollandse inbreng, zeker nu, na zo'n voetbalkraker. Snitzels zijn vandaag tevens niet aan ons besteed. Geintje natuurlijk...Maar ik vertik het om naar de Futterkrippe af te reizen. Op Tage Wie Diese ben je blij dat Roolfs Jan geschlossen ist....Kortom, ik ga die denkbeeldige grens niet over....Nicht heute, nicht morgen!! Ze zien mij niet bij Checkpoint Venebrugge!
Het voordeel liep mooi op, maar had 's avonds weer zijn eigen nadeel....Verdammt noch mal!....Maar ik had de Duitse economie niet moeten spekken. Op mijn voetballoze zaterdag had ik naar Hengelo of Zwolle moeten rijden. Bezoekje brengen aan de blauwe IKEA, een zakje gehaktballetjes mee moeten nemen en zo'n Bjorn of Bennie in de achterbak van onze Volkswagen Sharan kieperen..... Duitse degelijkheid.
Ik mag niet vloeken, maar deed het gisteravond toch. Het is en blijft een kwaliteit. Scheisse!
Want eerlijk is eerlijk, Duitsland verdiende het gewoon tegen een laf spelend Zweden. Na de rode kaart van Boateng ging de ploeg van Janne alleen maar achteruit spelen, hielden ze de bal niet in de ploeg en haalden ze de aanvallers naar de kant. Ook best vreemd, heel raar zelfs, was voor het eerst in mijn leven blij met die Toivoinen....Nog nooit gehad, eerder mochten ze van mij hem bij de enkels afbreken. Vind het een irritante gozer, gisteren dacht ik daar ineens heel anders over. Vandaag ben ik weer de oude mening toegedaan....
Ach ja en die arbitrage dan...Hoe verzinnen jullie het, FIFA....? Een pools trio een duitse wedstrijd laten fluiten, rendementen uit het verleden bieden dus garaties voor de toekomst.....Daar moest nog een rekening vereffend worden en een Franse (!?) VAR-scheidsrechter. Dat is vragen om problemen, nou ja vragen om een voorkeursbehandeling. Het was toch een overduidelijke elf-meter. Maar zowel de knuppel in het veld alsmede de man achter het scherm durfden zijn vingers er niet aan te branden....Corruptie....!!
Merkel en die Macron hebben gewoon met elkaar gebeld. Politiek gekonkel. Die FIFA is na het vertrek van die Blatter er niet beter op geworden. Clichés blijven Clichés, zeker als er 11 Duitsers in het spel zijn.
Ach, je moet wat om al je frustaties te kunnen botvieren
De eerste wedstrijd van dit WK in Rusland die ik helemaal, van het begin tot het einde (ruim 96 minuten live) zag deed veel met mijn gemoedstoestand. Geweldige zaterdagavond gehad. Ouderwets schelden, blij zijn met de goal van Zweden, balen van de gelijkmaker....Maar je moet ook eerlijk zijn. De Duitsers hebben de zege wel verdiend. Bleven gaan. De bal op de paal, de wereldredding van Olsen op de kopbal van Gomez.
Zweden kan het ook niet helpen dat Jimmy zo'n DumbAss is...elke rechtgeaarde voetballer weet toch dat je in de slotfase tegen een ploeg wat het ook niet meer weet niet zulke domme dingen moet gaan doen.
Tuurlijk fluit die scheids....Polen werken overal aan mee....Maar het lag na 2 x 3 kwartier niet aan deze Pool, of aan die Fransman achter het schermpje...Neuh, De Zweden dachten dat ze er al waren. Maar het is en blijft een kwaliteit van de Duitsers. Voetbal blijft een spelletje van 22 man, of natuurlijk vrouwen, die achter een bal aanrennen en uiteindelijk winnen de Duitsers. Dat is simpel, geen speld tussen te krijgen....
Tuurlijk kan het nog misgaan voor onze Oosterburen, maar geloof je het zelf. Ze hebben zich nu al verschanst in hun loopgraven. Die Zuid-Koreanen gaan er aan, laat het verdedigen maar over aan de Duitsers, dat zit in hun bloed. Anderhalf uur het gas erop is voor hun makkie, vroeger hielden ze dat jaren vol. Dus ik ben er niet bang voor.....Zweden was altijd zo'n lekker neutraal landje en dat blijven ze helaas.
Het werd zo'n historische avond, maar stiekum had ik 'm ietsieanders ingevuld.
Tanken doen wij wel weer na het WK, hopelijk niet in het land van de nieuwe Weltmeister.
Fijne zondag. Joah, mag wel zo....!Geen opmerkingen:

Een reactie posten