zondag 28 juli 2019

MuggenZiften!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'I was born in the valley of bricks. Where the river runs high above the rooftops.
I was waiting for the cars coming home late at night. From the Dutch Mountains.
I was standing in the valley of rock, up to my belly in an early fog.
I was looking for the road to a green painted house. 
In the Dutch Mountains, in the Dutch Mountains. Mountains.'
Uut 'In The Dutch Mountains' van The Nits.

Hoi, ben ik weer.
Twee weken heb ik mijn gedachtengangen en hersenkronkels niet aan het spreekwoordelijke papier toevertrouwd. Vakantie hè, helemaal in de modus van niets hoeft, alles mag. Het reismotto van mien Pa ten voeten uit.
Niet dat ik veel heb gemist, jullie trouwens ook niet! Het is maar van welke kant je het bekijkt en/of aan welke kant je staat.
Begon weer een beetje met na te denken in combinatie met mijn hersenloze brein toen wij op de terugweg van onze vakantie in Duitsland het plaatsje Warstein passeerde. Kon een glimlach niet onderdrukken, wilde bremsen maar dat mocht niet van Moos, maar in het hoofd ging mijn route toch verder. Duitsers hebben wel zelfspot, wat ik oe brom! Duitsers hebben geen last van te korte teentjes of last van de soms ondraaglijke hitte met alle gevolgen vandien. Want een leuke en ludieke advertentie van het biermerk Warsteiner van enige tijd terug popte op in mijn blikveld. 'Net zoveel alcohol als Duitsers humor hebben...', beter kun je in mijn ogen je alcoholvrije biertje (nul punt nul) niet aan de man of vrouw brengen. Dan weet je zeker dat er absoluut geen druppel alcohol in het gerstenat zit. Grappig toch, met zelfspot kom je een heel eind.
Via Warstein(er) kom je wel nuchter thuis, ben je de BoB in hoogsteigen persoon!
Want in (Hotel) Niedersfeld (onder de rook van Winterberg) heb ik mij ernstig verbaasd over het gebrek aan humor in Nederland. Althans onder een klein gedeelte van onze Medelanders....Enkele schroefjes in de hersenpan compleet uit zijn verband gerukt. Discriminatie op de Zwarte Cross....???
De troefkaart werd weer eens als misplaatste joker ingezet. Door notabene een rapper die doorgaans in zijn teksten zeer vrouwonvriendelijk en antisemitisch is. Waar komt die jodenhaat toch vandaan?
Ene Sevn Alias, rapper van beroep, gooide na zijn optreden op de ZC en blijkbaar nadat de beloning op zijn bankrekening was bijgeschreven wat op zijn instagram account.
Dat hij nooit op het festival had opgetreden als hij vooraf de in zijn ogen racistische borden had gelezen. Hij duidde op borden met teksten als Allah's Afbakbar en Leve de kleurling.
Had nog nooit van deze beste man gehoord, nu dus (eindelijk) wel. Is hij in zijn opzet geslaagd...?
Of mag ik dat niet zo zeggen. Racisme als troefkaart gebruiken. Want je weet dan gewoon: binnen no-time staat heel correct halflinks gebakken Nederland achter je zonder zich goed in de materie in te lezen. Het delen of liken is dan zo makkelijk. Politiek correct! Als racisme lijdend onderwerp aan het worden is. Maar columnisten als Ozcan Akyol in het AD en Marcel van Roosmalen op NPO1 reageerden meteen en sloegen vele juiste spijkers op evenveel zo verbrandde koppen. Cabaretier Hans Teeuwen stelde vervolgens in zijn filmpje maar voor dat iedereen de humor gaat kiezen die bij zijn of haar huidskleur past. De humorloze gevoeligheid die rondwaait in Nederland bereikte zo een nieuw dieptepunt stelde Akyol. De organisatie van de Zwarte Cross voelde ondermeer door deze druk zich genoodzaakt om zijn excuses aan te bieden....Waarom?? In gods-of allahsnaam, waarom...??
Als er één festival is waar alles mag en niets hoeft is het de Zwarte Cross wel. De Zwarte Cross is al jaren het festival die met ludieke teksten, steevast met een vette knipoog, de diverse problemen in de maatschappij aanstipt en zo met flink wat achterhoekse humor vingers op de zere plekken legt. Humor is toch het smeermiddel in de hedendaage maatschappij. Blijkbaar snapt niet iedereen dat of willen ze dat niet snappen...
Andere zwartkijkers vinden dat de ZC met een tekst als Say Yes to Apartigheid de Apartheid verheerlijkt..??
Terwijl Apartigheid in het dialect heel wat anders betekend. Iets van, durf anders te zijn....!! Het mag gewoon hier. En dit zelfs het motto/thema voor enige jaren terug was, toen hoorde je er niemand over....? En welk festival heeft een eigen Gay-weide, Blagenparadijs of laat een compleet mobiel hotel bouwen voor minder-validen....?? geopend door notabene onze eigen Rick Brink, de minister van gehandicaptenzaken. Anderen vielen weer over dat er een bord stond: Zwarte Cross, ook veur blanken...
MuggenZiften. Verdeeldheid zaaien in een land wat polderen tot kunst heeft verheven...Als je een hond wilt slaan is er altijd wel een stok te vinden. Stokken genoeg!
Een Boerkaverbod instellen maar vervolgens het niet (willen) handhaven. Je hebt tegenwoordig al een bekeuring als je uberhaupt op de fiets aan je mobiele telefoon denkt laat staan als je 'm daadwerkelijk in de hand hebt. Maar een wet uitvoeren die door half politiek Nederland als niet correct is beoordeeld is een (bieten)brug te ver. Het braafste jongetje van de klas willen zijn, zo staat Nederland inmiddels wel bekend in Europa. In andere landen doen ze niet moeilijk over een boerkaverbod. Krijg je van al dat polderen in Nederland, het is toch hetzelfde met het drugsbeleid. Nederland ten voeten uit....Je mag een minderheid niet beledigen maar een meerderheid is geen enkel probleem. Graag zelfs! Wat moeten al die christenen dan wel niet...??
Hans, Ozcan of Marcel voor President....De huidige lacht namelijk alles weg in zijn torentje....Heeft net zoveel humor als er alcohol zit in Warsteiner Alkoholfrei. Geen sodemieter duzz...Geen druppel!
Muggenziften...Ik sloeg er net weer eentje dood. Wonen in een bosrijke omgeving heeft ook zo zijn nadelen. De familie Wesp is ondertussen tevens gearriveerd. Wij sluiten niemand in Nederland uit, open grenzen hè.
Maar ze moeten van mijn kinderen en vriendin afblijven. Als ze zich gewoon aanpassen vind ik het prima maar ze moeten niet gaan steken hè. Moos mocht zich gisteren al melden bij de EHBO na een gemene aanval van Wesp B. , zijn moeder was een half uurtje eerder ook al behandeld door die lieve Tineke van de EHBO.
Het lachen zou je bijkans vergaan.....Als je tenminste begrijpt wat ik bedoel!
Dat was niet het geval de afgelopen twee weken. Een last minute vakantie in Duitsland. Genoten van elke vierkante meter op de Nederlandse bergen in Winterberg en omgeving. Rodelen op de SommerBahn (Bremsen hè Moos), de Erlebnisbrucke, met de Gondel naar boven, heerlijk gegeten, lekker gewandeld...Een fantastisch hotel in Niedersfeld met een ouderwetse Bierstube, zwembad en dito restaurant!
Ik herkende Winterberg en omgeving niet meer...Daar kun je je echt wel vermaken, het is allang niet meer het gebied voor alleen de grijze golf. Op de Nederlandse bergen sluiten ze tegenwoordig ook niemand meer uit en dan moet de winter nog komen.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd of zoals mijn jeugdheld het verhaalde: Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen, ik hoop dat wij dat kunnen blijven doen in Nederland en omgeving. Dat het lachen ons niet vergaan. Dat wij tussen de zinnen of teksten op Zwarte Cross borden door kunnen lezen...Dat wij willen snappen wat anderen misschien bedoelen. Dat wij geen korte lontjes gaan verzamelen als een nieuwe postzegelverzameling, dat lange tenen reeds bij de voeten een halt worden toegeroepen.....
Dat zelfspot (weer) de boventoon gaat voeren. Als notabene een Duits biermerk met de nodige humor en zelfspot nuchter bier op de Nederlandse markt kan brengen is de toekomst van de Zwarte Cross gewaarborgd.
Want alles mag, niks hoeft....Je hoeft niet naar de Zwarte Cross, je mag naar de Zwarte Cross...
Aanstellen is ook een vak. Hebben sommigen flink voor doorgeleerd. Maar kijk eerst naar je eigen balk voordat je over de speld bij een ander begint.....Verpest het nou niet in Nederland!
Tolerantie blijft een rekbaar begrip.
Fijne zondag. Joah, mag wel zo....Geen opmerkingen:

Een reactie posten