woensdag 23 september 2015

D-Day Komende Zaterdag in Mainbarg, Wat ik Oe Brom!

Voorbeschouwing Mariënberg – Kloosterhaar
(Zaterdag 26 september, sportpark Het Westerpark in Mariënberg)

Flashing Lights and the Smoke is coming up. First you hear the guitar scream.
You all Feel that rhythm of the Bass in you. That makes you feeling in a dream.
It’s like the Beating of the Hammer on the Anvil. Iron on Iron’
Uut ‘Iron on Iron’ van de Kloosterhaarse band Emerald

Kerl’s uut Kloosterhaar. Die houden niet van moeilijk doen, niet lullen maar poetsen.
Muziek uut Kloosterhaar van hetzelfde laken een pak. Inpluggen die gitaren, boxen op standje 'knallen met die hap’ en loat goaaaaaan. Eerlijke muziek, goede muziek.
Iets wat wij komende zaterdag ook moeten doen. Er gelden geen excuses meer…
Volle bak, d’r an met de lippe. Na 3 nederlagen, waarvan twee met overduidelijke cijfers moeten wij nu met onze vuisten op het aambeeld slaan. IJzer op IJzer, tot aan de tanden toe gewapend…
Als ik aan Kloosterhaar denk, moet ik aan zoveel denken….Slager Jager, keeper Jager, Spits Bennie Benjamins en die good-old Gerwin Gerrits met zijn wapperende haren en dito fratsen.
Maar ook aan de boomlange gebroeders Roessinks, de meisjes bij Flash uut het veendorp, zwartwit gestreepte shirts en aan Henk Luisman. De legendarische voorzitter die pas sinds twee jaar niet meer aan het roer staat. Maar Kloosterhaar is bij mij vooral muziek. Keiharde muziek maar wel puntgave rock die blijkbaar verankerd zit in elke rechtgeaardde Kloosterhaarder….Je kriegt de Kloosternarigheid er gewoon bij….Waarvan Akte! En aan de muzikale Ekkels….Ie hebt er poar lopen doar in Kloosterhaar.
Wat dacht ie van Allard Ekkel, de gitarist van Emerald. Ooit bestempeld als de kroonjuwelen van de Hollandse Heavy Metal Scene, mede dankzij het unieke hoge stemgeluid van zanger Bertje Kivits.
Maar het ge-ekkel is nog niet afgelopen, Sam Dice, nog zo’n parel aan de Engbertsdijkveense horizon.
Frits Ekkel op de gitaar, ’70 jaren muziek spelen van CCR, The Who en THEM, en Harrie Ekkel (ooit poortwachter) achter de drums. Jammer dat die oude rock-iconen niet meer optreden of misschien toch nog een keertje….Het is net als met the Brandos, je blijft hopen….
Het eerste elftal van Kloosterhaar swingde enkele jaren net zoals Bargnspop en Rock ‘em All dat al jaren doet….Geen moeilijke danspasjes, maar kop in de wind, kop naar beneden en gaan met die headbangende banaan.
Onder aanvoering van Erik Drenthen, hoeveel doelnetten heeft hij al niet kapotgeschoten, ging het jaren cresendo met de zwartwitten. Kloosterhaar klom na 2012 als een komeet omhoog. Niks geen Anker Kalkzandsteen in de motor maar gezuiverde luchtdampen van een nieuwerwetse Volkswagen die mooi alle milieutesten omzeilden in Duitse Grundlichkeit. Hoezo gesjoemel….HaHa??
Van de 4e klasse naar de 2e klasse in amper twee seizoenen. De Polderhoek leek een onneembare vesting. Maar zoals dat giet, wij kennen het verhaal maar al te goed, was de 2e klasse geen lang leven beschoren voor de Kloosterhaarders.
Dapper gestreden, eervolle vermeldingen maar vorig seizoen moest de ploeg van trainer Henk van Klinken toch een stapje terug doen.
Echter klinkt daar nog altijd die muziek….en dan ben ik bijna nog zo’n grote Ekkel vergeten.
Een clubman bij uitstek, Zwier Ekkel, wat al die andere Ekkels voor de Kloosterhaarse muziek hebben betekend heeft Zwier absoluut de toon gezet bij Voetbalvereniging Kloosterhaar. Wat ik oe brom.
Dit keer weinig over ons eigen team, ze zijn al zenuwachtig genoeg hoorde ik uit betrouwbare bron.
Dat domme geouwehoer helpt niet echt mee om het gedeukte zelfvertrouwen enigszins op te vijzelen…Duzz…Zwijg ik voorlopig maar laat alsjeblieft jullie voetjes spreken, desnoods zingen.
Ze hebben zich helemaal afgezonderd om aanstaande zaterdag gewoon met 3-1 te winnen van Kloosterhaar. Iron op Iron…..Ik heb er alle vertrouwen in……4x scheepsrecht!
(AD)Geen opmerkingen:

Een reactie posten