woensdag 16 september 2015

Sempre Avanti, Never Look Back!

Voorbeschouwing Voorwaarts - Mariënberg
(Zaterdag 19 september, sportpark Twistveen op de Wieke, Westerhaar duzz….)

Als je wint, heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden 
Als je wint, nooit meer eenzaam. Zolang je wint .’
Uut ‘Als je Wint’ van Herman Brood en Henny Vrienten

Geef toe, alle begin is moeilijk en het is ons de laatste jaren niet meer overkomen.
Namelijk, uit de eerste twee wedstrijden welgeteld 0 punten weten te halen.
Dat is ff wennen, dat is ff omschakelen, wij moeten proberen een nieuw kantelpunt te vinden.
Tot nu toe wel het woordje van dit seizoen, kantelpunt! 2 x woordwaarde bij scrabble.
8 goals tegen en maar 2 voor….Dan heb je meer tegenstanders als alleen je wekelijkse tegenstander binnen de witte kalklijnen als u begrijpt wat ik bedoel.
Dan gaan ook de supporters buiten het veld een beetje morren, een beetje zeuren, zijn we ineens allemaal hoofdtrainer wat ik jullie brom.
Klopt er niks meer van de opstelling of van de instelling of….Ja, zeg het maar?
Het duurt nog ff maar binnenkort is het nationale zeikdag, laten we hopen dat we snel punten gaan pakken en niet ons moeten beklagen op deze bijzondere dag die onlangs in het leven is geroepen.
Op Facebook, ie weet wel waar iedereen zijn of haar mening kan spuwen, is het evenement al aangemaakt en ruim 58-duuzend mensen hebben zich inmiddels gemeld als belijdend lid.
Het bekende 1 schaap-over-de-dam-principe….Het neemt weer een vlucht!
Wij moeten blijven hopen dat het goed komt, met dien verstande zeg ik: Het komt goed!
De wedstrijd van vorige week was bijna 100% beter als de seizoensouverture in Rijssen.
Ok, wij kregen flink aan de broek van DES met 5-1 maar ik verliet het sportpark toch met een heel ander gevoel dan een week eerder. Natuurlijk hielp het winnen van een kistje bier minus 2 flesjes
(bedankt nog breur en E. Kijk in de Vegte, waarvan akte) met het rad van avontuur natuurlijk een beetje om de roodzwarte pijn te verzachten.
Echter wij moeten Sempre Avanti – Steeds Voorwaarts – Altijd Voorwaarts – Always Moving Forward.
We moeten vooruitkijken, niet meer achterom…Dat doe je maar op het kleinste kamertje van je huis.
De eerste winst is in aantocht en waarom niet komende zaterdag op de Wieke bij onze vrienden van Voorwaarts die Sempre Avanti sinds jaar en dag als hun geuzennaam voeren.
Ik tikte in op Google: Sempre Avanti. Bleek het een oude voetbalclub uit Arnhem te zijn die sinds 1999 is gefuseerd met SVD’98 en nu als SV Rozendaal door het leven gaan….Wat is er mis met Sempre Avanti??
Het is ook een Harmonieorkest uit Tegelen en een Muziek- en Showgezelschap uit het mieterse Leiden.
Maar wij moeten zaterdag Sempri Avanti gaan…Saamhorigheid tonen, een Close Harmony zijn…
de toon zetten en er een voetbalshow van proberen te maken. Swingen op het veld, swingen op het groene laken van V.V. Voorwaarts. Die dekselse Gertje Dogger uitschakelen en die Stuifzandt meerdere malen passeren, links, rechts, het zal mij een worst van Slagerij Kleine zijn.
Het mag met het hoofd, het mag met het linker- of rechterbeentje….Maar trap die bal naar voren, trap die bal in het net. Want als je wint heb je vrienden, rijendik echte vrienden.
Wordt het 3x scheepsrecht? Krijgen wij na de zure valse start het zoet van een overwinning op het bordje. Sempre Avanti, wij moeten voorwaarts….Wij moeten onze voorwaartsen zien te bereiken en het gevlekte leder over de laatste lijn achter Stuifzandt schuiven! Tuurlijk zal Dinant er soms een stokje voor steken…Gewoon opnieuw proberen.  Aan de andere kant gaat onze Jelle (als hij weer fit is) en anders Chris de nul houden, het shirt kan zo weer in de voetbaltas, ze halen een clean shirt op…wat ik jullie brom. Geloof erin. Sempre Avanti…..Veule Wille en Skik…..Ik gok op een ouderwetse 1-3. Wij moeten voorwaarts, de blik naar boven gericht. Weg van die 13e stek op de ranglijst, dat stiet ons voor geen meter. Succes Mannen op de Wieke, ik zie een kantelpunt aan de horizon….Jullie ook???
(AD)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten