woensdag 9 september 2015

Op naar Zaterdag, Iets met echte Mannen en de StrongmanRun....

Voorbeschouwing op het duel Mariënberg - DES Nijverdal.

...Iets met Eendracht maakt Sterk, Echte Mannen, StrongmanRun en 3-1 winst!

Voorbeschouwing Mariënberg – DES Nijverdal
(Zaterdag 12 september, sportpark Het Westerpark in Mariënberg)

‘Guess who just got back today. Them wild eyed boys, that'd been away
Haven't changed, that much to say. But man I still think them cats are crazy
The Boys are back in town’
Uut ‘The Boys are back in Town’ van Thin Lizzy

Door Eendracht Sterk, daar staat onze tegenstander van komende zaterdag al sinds 1922 voor.
DES uut het mooie Nijverdal, waar sportpark Gagelman zo fraai groen verscholen ligt in de
bosrijke omgeving. Waar je de auto kunt parkeren op uitgegroeide boomstronken (hoeft natuurlijk nie…)
en waar de stem van trainer Harry Warmelink dit seizoen klinkt langs de wit gekalkte zijlijn.
Hoe slecht de uitvoering vorige week ook was in Rijssen tegen RKSV, ik kijk vol vertrouwen uit naar
de ontmoeting met de Nijverdallers…..
Waarom?
Heel simpel, ik zag deze week allerlei foto’s voorbij komen op de diverse sociale media van onze selectiespelers. Zwoegend door het zware modder, huppelend door het sterk stromende water, glijdend van indrukwekkende hellingen waar zo even daarvoor nog half proestend en klimmend tegen op waren geklauterd. De foto’s spraken boekdelen, in mijn stoel zat ik toch een portie trots te wezen….
Dit waren mijn jongens, ons elftal die afzag, die alles gaven tijdens de Strongmanrun in Hellendoorn.
Die 21 lange kilometers aflegden en ruim dertig uitdagende obstakels trotseerden.
Ik zag ze vallen en weer opstaan, ik zag ze grenzen verleggen….Ze doorkruisten er niet één maar wel tien. Ik zag ze alles geven en ze gingen maar door….zowel fysiek als mentaal.
Door Eendracht Sterk! Gezamenlijk poseerden ze na afloop besmeurd met klodders modder maar met de StrongmanRun Finish medaille. Als echte helden……en met een glimlach van oor tot oor!
Dat is de spirit, resultaat telt wel degelijk! Dat maakt de roodzwarte Mainbarg-supporter fier en trots.
Als ze met dezelfde instelling aan het duel beginnen tegen DES zoals ze de loodzware StrongmanRun liepen zie ik het allemaal goed komen. Natuurlijk was niet iedereen van het basisteam er bij,
maar ik verwacht gewoon dat de jongens die de StrongmanRun wel voltooiden de andere jongens meezeulen in hun ultieme bewijsdrang. Wij kunnen voetballen, wij zijn Mainbarg, wij gaan DES verslaan.
Door Eendracht Sterk, wat ik oe brom……Duzz
DES, de ploeg van trainer Harry Warmelink, die irritante spits van eerder. Pikte altijd zijn goaltjes mee bij sportclub Lemele waar hij furore maakte in de blauwwitte voorhoede.
Na jaren Banthum te hebben getraind is de jonge, energieke en springlevende oefenmeester nu de hoofdverantwoordelijke bij DES. In zijn eerste wedstrijd, notabene tegen zijn oude liefde Lemele, had Warmelink te maken met aardige wat afwezigen. Hij miste bijna een half basisteam door blessures, doch wist Harry een strijdvaardig elftal de wei in te sturen. Althans dat is de lezing van de DES-verslaggever.
Echter zag DES de zekere winst in rook opgaan, waar rook is was Lemele dus. Tweemaal sloegen zij toe in standaardsituaties (lezen jullie mee technische staf van Mainbarg…?) en kregen ze in de slotfase de deksel op de neus en speelden ze gelijk (2-2) waar winst misschien had gemoeten.
DES die zijn sportpark heeft gerenoveerd, afgelopen week zijn twee nieuwe hoofdsponsors presenteerde, zes jaar lang zitten ze vast aan Reflex en Zomer....haha wil natuurlijk net als de thuisploeg voor de volle winst gaan.
Kieken wat het wordt, kieken waar na afloop onder het genot van de hapjes van Hapjes & Zo van Diane Hutten (Ze sponsort de lekkernijen wederom voor een seizoen, waarvan akte en waarvoor hulde) de beide elftallen over keuvelen…..Winst of verlies…Ik zet in op een overwinning, ik zeg 3-1.
Heren, Door Eendracht Sterk, alsjeblieft logenstraf deze woorden niet. Alvast bedankt.

(AD)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten