zondag 14 februari 2016

Kloosterhaar deed alles goed, maar vergat 1 ding.....Mariënberg Doet Wat Kloosterhaar Nalaat…
(Roodzwart wint onverdiend van ZwartWit)

Een oeroude voetbalwet deed afgelopen zaterdag Kloosterhaar volledig de das om.
Als je zelf verzuimd om te scoren dan doet Mariënberg het wel.
Dit scenario speelde zich af op een koud sportpark de Polderhoek. Kloosterhaar kreeg de ene mooie kans na de andere maar wist niet het net te doen bollen achter de uitmuntende Jelle Brinks.
Bij het scheiden van de markt lieten de voorwaartsen van Mariënberg wel de voeten spreken.
Rolf Hofsink en Daan Brinks waren de scherprechters en bezorgde Mariënberg de onverdiende 2-0 winst op Kloosterhaar die qua kansen en spel de winnaar had moeten zijn in de Kloosterderby!
Trainer Hans Pullen moest ten opzichte van de vorige wedstrijd zijn basiself licht wijzigen.
Tijdens de dinsdagtraining brak middenvelder Bertin Veurink ongelukkig zijn enkel. Inmiddels is Veurink geopereerd, hij was op krukken aanwezig met zijn lieve vriendin in Kloosterhaar.
De goedlachse Veurink komt dit seizoen helaas niet meer in actie, Bertin succes met je herstel en beterschap.
Of het de organisatie in de war schopte blijft een vraag? Maar Mariënberg wist zeker in het eerste half uur niet te overtuigen. Natuurlijk was het hoofdveld van onze gastheer zwaar en moeilijk bespeelbaar, echter met deze omstandigheden had ook de ploeg van oefenmeester Henk van Klinken te maken. Kloosterhaar had gewoon wel de intentie om ons over de knie te leggen…
Wij grossierden in veel balverlies en enkele spelers speelde meer tegen de elementen, zichzelf en ontzichtbare tegenstanders.
Vanuit het niets belandde een afstandschot van Kloosterhaar op de bovenkant van de deklat.
Pas in de slotfase waren er enkele kansen te noteren. Kloosterhaar kwam twee keer volledig vrij te staan voor Brinks maar Jelle maakte beide doelpogingen onschadelijk.
Aan de andere kant stond het vizier bij Mariënberg niet scherp genoeg afgesteld.
Na rust, zonder wissels, kwam Kloosterhaar beter uit de kleedkamer. Zij wilden de kostbare drie punten thuis houden. Meteen na de aftrap kregen ze al een meer dan 100% kans, bijna iedereen had ‘m reeds geteld maar het leder ging langs de goede kant van de paal.
En zo vielen er meer kansen te noteren. Of Jelle Brinks lag succes in de weg, of Kloosterhaar was niet secuur genoeg in de afwerking, of zoals bij die mooie uithaal van Erik Drenthen waar wederom de lat de spelbreker werd.
De roodzwarten keken elkaar eens aan….Een punt was wellicht het maximale wat er hier vandaag te halen viel…..Of halen wij die oude voetbalwet eens uit de kast…? Ja laten wij die eens genadeloos afstoffen. Diep in de tweede helft klapte het zwaard van Damocles hardhandig naar beneden in de zestienmeter van de zwartwitten. Een bal bleef hangen, er werd door de verdediging en keeper niet adequaat ingegrepen en Rolf Hofsink wist in twee pogingen de 0-1 binnen te schieten.
Er ging bij onze vrienden van Kloosterhaar nog een tandje bij. Twee keer onterecht verliezen binnen één seizoen, dat mocht niet….Wat ik jullie brom!
Maar iedereen bij Kloosterhaar zag in de slotfase de net ingevallen Daan Brinks over het hoofd, hij schoof simpel de 0-2 binnen….Onverdiend, maar wel lekker hoor.
Kloosterhaar de complimenten voor het spel, Mariënberg de drie punten. Reeds twaalf wedstrijden zijn wij ongeslagen en het sprookje duurt vooralsnog voort……
Het is tekend dat de man van de wedstrijd bij Mariënberg onder de lat stond. Jelle Brinks was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat de drie punten mee terug werden genomen naar het Westerpark. Waarvan Akte! Komende zaterdag komt Achilles uit Enschede op bezoek.
Gaan we voor nummer dertien?
(AD)
Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Ruud Buitenhuis, Ruud Woelderink, Niek Noeverman (70. Kevin Bolks), Roy Lotterman, Arjan Breukelman, Roy Doek, André Plaggenmarsch (84. Daan Brinks), Rolf Hofsink
Man v/d Wedstrijd : Jelle Brinks, met kop en schouders……!Geen opmerkingen:

Een reactie posten