woensdag 17 februari 2016

Velt Mariënberg opnieuw de Trojaanse Held?Voorbeschouwing Mariënberg – Achilles Enschede
(Zaterdag 20 februari 2016, Het Westerpark in Mariënberg)

Komende zaterdag is Mariënberg op haar eigen vertrouwde Westerpark gastheer voor de
Christelijke Voetbalvereniging van Enschede, beter bekend als Achilles Enschede.
Ik kan mij sterk vergissen maar bij Achilles, ooit een held uit de Trojaanse oorlog, moet er vast en zeker een al dan niet hoorbare vloek over de lippen komen als men de naam Mariënberg hoort.
Want op zaterdag 3 oktober van het vorige jaar stal het roodzwarte hart resoluut en heel
onverdiend  de volle zege!
Achilles stond er bij, keek er naar en greep vervolgens niet in terwijl ondertussen lachende Mainbargers met de drie punten als een dief in de nacht tegen het vallen van de avond
het sportpark aan de Horstlindelaan verlieten.
Er zijn al meer clubs uit de 3e klasse D die kunnen meepraten over het kunstje wat de ploeg van trainer Hans Pullen regelmatig deze competitie-jaargang telkens weer flikt.
Het wordt zo langzamerhand een kwaliteit. Vorige week moest Kloosterhaar er nog aan geloven.
De betere ploeg, de betere kansen maar na 90 minuten stond het wel met lege handen en was de buit wederom voor de Westerparkbewoners. Reeds 12 wedstrijden op rij ongeslagen, Bredero zei het al eens: Het kan verkeren! Dat heet voetballen naar je mogelijkheden. Roeien met de riemen die je hebt, de ene trainer wil zo niet winnen maar ik verzeker u, het zal ons worst wezen……
Op het eind telt alleen maar één ding, nou ja eigenlijk twee zaken….Het aantal punten en waar je eindigt op de ranglijst. Daar wordt je als team en als trainer nu éénmaal op afgerekend.
Ken bijvoorbeeld een trainer die het fantastisch vond hoe zijn elftal het seizoen had gespeeld maar degradeerde wel roemloos……Nou, dan maar minder goed voetballen, de punten bij elkaar sprokkelen en gewoon in de top drie staan met uitzicht op meer….
Achteraf is het mooi wonen, ik drink liever een koud Grolschje op de overwinning - ook al is die gestolen- dan een lauwe Amstel of Heineken als mijn cluppie weer de punten aan een andere ploeg heeft gelaten. Ik zeg, tel uit je winst en tel vooral je zegeningen….Wees blij met wat je hebt.
Kijk vooral niet naar anderen, maar kijk vooral en eerst naar jezelf. Waarvan Akte!
Trainer Mark de Jong van Achilles hoopt dat de puzzelstukken in Enschede snel op zijn plek vallen, van mij mag ie daar nog wel een weekje mee wachten. Vorige week verloren ze thuis op het gelijknamige sportpark kansloos met 4-0 van Juliana’32. Daar hebben ze in Hengelo vast een Twents Bockbiertje op gedronken. Volgens de site van onze gasten was het een pijnlijke nederlaag.
De laatste vier wedstrijden schrijven ze toch al geen vrolijke verhalen. Dit jaar werd er nog niet gewonnen in competitieverband. Naast Juliana’32 werd er tevens verloren van achtereenvolgens Sportlust Glanerbrug, Quick’20 en Kloosterhaar. Tegenstanders van formaat waar je van kunt verliezen. Achilles vinden wij terug op de dertiende plek. Na een goed begin zit er momenteel zand in de motor van het elftal uit Enschede. Waar FC Twente langzaam opkrabbelt ligt Achilles nog geveld als een tandeloze krijger op het kunstgras met al die zwarte korreltjes.
Maar aan de binnenkant van de blauwe kijkers van oefenmeester Mark de Jong gloort er wel hoop.
Hij vertelt zelf namelijk: “De werklust en passie zijn aanwezig, alleen de vastigheden en slimmigheden ontbreken helaas nog te vaak, waardoor de wedstrijden erg moeilijk worden.”
Hij denkt dat het met tijd te maken heeft. Zijn Achilles moet het ondergaan, analyseren, verbeterpunten vinden, trainen en weer ondergaan. Dat is de manier denkt hij, hij hoopt dat hij en zijn elftal die punten op tijd zal gaan vinden. Amen! Kiek of hij weet waar de klok hangt.
Ik hoop trouwens niet dat hij op het altijd gezellige Westerpark de aanknopingspunten gaat vinden.
Je mag zoeken Mark!  maar ik denk dat Hans Pullen en zijn mannen jou niet de kans geven om te vinden waar jij en jouw Trojaanse held naar op zoek zijn.
Daarom gok ik op een ouderwetse 3-1 overwinning, geen gestolen zege en niet een Ruud Buitenhuis die diep in blessuretijd jullie droom aan diggels zal schieten….Dat mag hij ook wel doen vlak na de rust..Heren, veule wille maar vooral veule skik. Het duel staat onder leiding van de heer Weuring die om half drie voor het eerst op zijn fluit zal blazen.
(AD) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten