dinsdag 23 februari 2016

Wij zijn geen Gelukszoekers maar Periodezoekers....Voorbeschouwing DES Nijverdal - Mariënberg
(Zaterdag 27 februari 2016, sportpark Gagelman in Nijverdal) 

Dit viel er onlangs te lezen in de Mainbarger RoodZwarter Almanak.
Zeg maar, de WeetIkVeel-vraagbaak voor alle Mariënbergers, Beerzervelders en Beerzenezen.

‘Het bestuur van voetbalvereniging Mariënberg heeft bij monde van voorzitter Hagedoorn een officiële concessie gegeven aan de heer Hans Pullen te Hardenberg, bezoldigd hoofdtrainer van onze hoofdmacht. Het bestuur heeft namelijk het eerste elftal afgelopen weekend gebombardeerd tot Periodezoekers. 
Zoals u allen wellicht weet is een concessie een vergunning, in dit geval van het enthousiaste roodzwarte bestuur, die alle andere voetbalclubs in 3D voor één middagje effetjes uitsluit.
De verkrijger van deze officiële concessie krijgt voor zaterdag 27 februari het alleenrecht om op het grondgebied van DES Nijverdal, beter gezegd het hoofdveld van onze gastheer - 
met een afmeting van pak ‘m beet 70 x 105 meter - op jacht te gaan naar de 2e periodetitel!’
(Bron: RoodZwartPedia, Uitgave februari’16)

Waarom dient dit te moeten gebeuren in de bosrijke omgeving van het mooie Nijverdal?
Nou, dat zal ik u vertellen. Nijverdal is namelijk de enige plaats in Nederland waar ooit een heuse goldrush heeft geheerst. De overheid gaf destijds aan twee gelukzoekers een officiële concessie om grootschalig goud te gaan delven. Op het goudmijnveld Erica dachten ze dat er goud te vinden was in de bodem. Helaas, na onderzoek in een laboratorium bleek het te gaan om een grondstof die ook bij u en mij in de achtertuin tegen kunt komen. Dus was de goldrush van korte duur in Nijverdal.
Het ‘Goudzoekerspad’, een laantje in Nijverdal langs de spoorlijn, herinnert nog aan deze hevige maar vooral korte goudkoorts.
In het kader van dat heldere licht kwam het bestuur met deze concessie die wij met volle overtuiging en nuchter verstand hebben gegeven aan ons 1e elftal, een team met nieuwe gelukzoekers. Het is geen sinecure, absoluut geen makkie…Maar wij zijn ervan overtuigd dat wij als Mariënberg zijnde eerder de
2e Periodetitel gaan vinden op het veld van DES dan dat wij er goud gaan delven. Waarvan Akte!
De wedstrijdbespreking hoeft dit keer niet lang te duren. De opdracht is verrekte simpel.
Winnen op sportpark Gagelman, drie punten in de tas stoppen en als de sodemieter terug naar het Westerpark om een goed getapt biertje te drinken op de overwinning en het behalen van de 2e periodetitel.
Dat zou natuurlijk het ideale scenario zijn. Zij het niet dat wij het moeten opnemen tegen een elftal wat onder leiding staat van een jonge en energieke trainer, luisterend naar de naam Harry Warmelink.
Ooit een robuuste spits die het Mainbarg altijd lastig maakte en nu een oefenmeester in de bloei van zijn leven die DES reanimeerde. Vorig jaar was DES een laagvlieger, nu vliegen de eveneens roodzwarte spelers hoog boven het fraaie complex aan de Duivecatelaan 10. Met de zunne in de kop en bijzonder trots en fier op hun voorlopige rangschikking en het machtig mooie sportpark.
Het duel stond eerst zaterdag 23 januari op de rol. Echter kreeg ik vrijdagmorgen in Frankrijk al vroeg van Harry een appie….Dat de gemeente Hellendoorn het veld eruit had gegooid. Ik vond het niet erg, mis niet graag een wedstrijd van het eerste en zeker niet eentje waar een Warmelink de scepter zwaait.
Met alle sappige ingrediënten zoals hierboven reeds beschreven gok ik op een ouderwetse 1-3 zege.
Wij hebben tevens nog iets recht te zetten tegen de Nijverdallers. Wij verloren thuis met duidelijke en niet geheel verdiende cijfers (1-5 verlies). Kortom heren, veule wille…Gebruik die concessie, hij is namelijk alleen komende zaterdag geldig. Tussen ongeveer half drie en ca. kwart over vier.
Succes met de jacht! En dit keer vinden wij de vangst echt wel mooier dan de jacht….
Wat ik jullie brom!! (AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten