dinsdag 9 februari 2016

Zaterdag Anker Uitgooien op De Polderhoek!Voorbeschouwing Kloosterhaar – Mariënberg
(Zaterdag 13 februari 2016, sportpark de Polderhoek in Kloosterhaar)

Komende zaterdag reizen wij via Sibculo of de Boerendijk naar het naburige Kloosterhaar waar op sportpark de Polderhoek de ploeg van trainer Henk van Klinken onze gastheer zal zijn.
Beter een goede buur dan een verre vriend, die woorden zijn zeker van toepassing op Kloosterhaar.
Zolang ik mij kan heugen hebben wij altijd een goede band gehad met de club die reeds in 1922 begon te trappen tegen het bruine leder. Destijds nog bij elkaar gehouden door een knoerharde veter, als je daar je hoofd ’s middags tegen aandrukte had je een dag later barstende koppiene al
dan niet gecombineerd met een bodemloze kater. Waarvan Akte!  
Kloosterhaar krabbelt langzaam weer een beetje op. De laatste competitiewedstrijd werd in Dinxperlo dan wel verloren van koploper DZSV (3-1) maar de twee wedstrijden daarvoor werden
met ruime cijfers gewonnen. (4-1 van Achilles en met 3-0 van Zelos).
Van de Kloosterhaarders zou Johan Cruijff zeggen, ze kunnen niet van je winnen maar je kunt wel van ze verliezen.
Want de zwartwitten hebben gewoon een oerdegelijke ploeg met enkele gevaarlijke jongens die zomaar ineens, uit het niets, een doelpunt kunnen maken.
Voor mijn gevoel staan ze veel te laag op de ranglijst net als Voorwaarts uut dat dorp enkele kilometers verder.
Met andere woorden, het wordt zaterdag geen makkie op de Polderhoek. Integendeel.
Wel bewaren wij uitstekende herinneringen aan de laatste ontmoeting met het elftal waar
voorzitter Hans Jager de scepter rechtvaardig zwaait.
Na drie duels zonder punten haalden wij namelijk zaterdag 27 september jl., van het vorige jaar duzz, op karakter, tomeloze inzet en passie de eerste punten van de competitie tegen Kloosterhaar.
Niet dat Kloosterhaar geen poot aan de trapper kreeg maar wij schakelden op de juiste momenten net wat meer tandwieltjes bij. Ze gingen er niet in met boter en suiker want tot ver in de tweede helft kon de strijd nog alle kanten op. Toch haalden wij uiteindelijk een Klinkende overwinning en was Henk na afloop niet helemaal een lollige vent. Wel een trainer met ballen, een keurige wedstrijdanalyse en eentje die tegen zijn verlies kan.
Het is gewoon lekker ballen tegen dit No-Nonsens cluppie die wars is van welke sterallure dan ook.
Ze zouden net zo goed of gewoon Mariënberg kunnen heten…..
FF terug naar ons, want na de overwinning tegen het elftal van Klinken ging het cresendo met de ploeg van Hans Pullen. Al 11 wedstrijden op rij weten wij niet meer wat verliezen is. We hadden iets vaker mogen winnen…toch een klein puntje van kritiek…maar na Kloosterhaar werd de narigheid van de eerste paar weken naar Timboektoe geschoten. Klommen we uit de krochten van de 3e klasse gestaag omhoog en nestelden wij ons voorlopig op de 3e stek. Wij moeten alleen Quick’20 en koploper DZSV voor ons dulden. Er gaat dus toch wel iets boven Mainbarg….DZSV, daarover is bijna iedereen het eens, zal wel kampioen worden maar vlak ons en andere elftallen niet uit.
Parijs is nog ver, er zijn 12 wedstrijden resterend. Zo reizen wij zelfs nog langs vele voetbalvelden, wie weet wat er allemaal nog mogelijk is.
Stop! Laten wij het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Want het is geen vanzelfsprekendheid dat wij zomaar onze ongeslagen status behouden daarvoor is Kloosterhaar teveel gepokt en gemazeld. Je had pas eerder de punten in de tas als Bennie Benjamins onder de douche stond, Erik Drenthen een slok nam van zijn eerste biertje en leider Zwier Ekkel op twitter had gemeld dat het duel was gespeeld. Kloosterhaar schuurt namelijk tegen de Duitse grens aan…
Moet ik jullie nog meer vertellen……?? Kloosterhaar is als een loerende waakhond, je loopt echt niet zomaar vrij rond op het hoofdveld van de zwartwitten.
De messen zullen geslepen zijn, zowel aan de zijde van Mariënberg als die van Kloosterhaar. Benieuwd aan welke kant van het mes in de boter de meeste deuken worden geschoten.
Ik gok op roodzwart, ik zeg ouderwets een 1-3 zege.
Het duel begint om half drie en staat onder leiding van de heer S. Kiremit.
Veule wille heren en vooral Veule Skik.(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten