zondag 17 december 2017

17 December!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'So here it is Merry Xmas'. Everybody's having fun. Look to the future now. It's only just begun. Are you waiting for the family to arrive. Are you sure you got the room to spare inside. Does your granny always tell ya. That the old songs are the best. Then she's up and rock and rollin' with the rest'
Uut 'Happy X-Mas Everybody' van Slade

Hier thuis, bij de buren en zelfs op het werk staat de radio soms op Sky Radio. The Christmas Station!
Ach, ik vind het niet erg. Vind het wel wat hebben, zo lekker kneuterig. Vooral afgelopen week met die bergen sneeuw er bij!
Wat betekent kerst voor mij? Volgens Moos wordt Jezus geboren maar zijn juf heeft een ander kindje in de buik, die heet geen Jezus en de baby van Marloes luistert misschien wel naar de naam Henk. Weet je dat Henk op nummer 1 staat wat betreft de minst gegeven meisjesnaam...? Moos vraagt zich steeds vaker af, soms op de vreemdste momenten hoe de baby toch in de buik komt. Hij zit echt in zijn piemel, fluf en kont fase. Om de drie woorden gooit hij kont tussen zijn volzinnen door. Of piemel...
Kerst betekent voor mij toch het einde van het jaar. Lekker eten met de familie, gezelligheid en dom ouwehoeren. Op Hoes Op An Veur Kesmis....Blijf ik een geweldig nummer vinden net als de beste kerstplaat ever. Die van Slade....Gisteravond veel kerstmuziek gedraaid op 39 en verdere foute muziek. Waarom ik ineens aan Tilly en Manita moet denken, Euh....? misschien staan deze namen wel aardig in hoog in de lijst van de sociale verzekeringsbank. 
Op Hoes Op An Veur Kesmis zegt veel.....Geborgenheid, vertrouwde omgeving. Thuiskomen, de drang naar eerder, rendementen van vroeger. Ik voel mij onmeunig best!
Mouna lacht weer naar mij aan de andere kant van de tafel. Met haar 4 kleine tandjes in haar lieve mondje wat constant in de blije stand staat. Had vannacht tussen de plaspauzes door een rare droom. Werd teruggeworpen naar twee jaar terug toen ons het huilen nader stond dan het lachen. 17 december is mijn lieve oud-buurmeisje altijd jarig....Ze wordt alweer 13. Een hele meid die Snapchattend en Instagrammend door het leven gaat. Je wordt ouder, papa! Mooi. Maar voor twee jaar terug spatte onze droom op de verjaardag van Lian uitéén. Het zal misschien altijd zo'n moment blijven. Sommige data vergeet je nooit.
Na ruim twaalf weken stopte het hart van ons kleine wondertje in spé met kloppen, het klopte niet meer! Nooit meer....
Weet het nog zo goed. Raar dat het vannacht, precies twee jaar geleden, 17 december 2015 weer arriveerde in mijn onderbewustzijn. Op hetzelfde moment huilde Mouna haarzelf wakker. Was net vier uur geweest en het laatste bockbiertje van La Trappe had ik zojuist persoonlijk overhandigd aan de plaatselijke riolering. Want wat als het twee jaar terug allemaal wel goed was gegaan dan was Mouna er nooit geweest. Rare gedachte....Twee jaar terug stond onze wereld stil op 17 december! Hadden we eigenlijk best wel een Kut-Kerst. Daarom snap ik ook zo goed dat heel veel mensen niet zitten te wachten op kerst. Vooral als je dit jaar of eerder mensen ongewild heb moeten laten gaan. Omdat ze het aardse verruilden voor het eeuwige of omdat een relatie stukliep. Samen zijn met kerst krijgt af en toe wel een andere dimensie. Of zoals wereldlichtjesdag wat ze vorige week in Ommen organiseerden. Die vieren nooit kerst met hun kroost wat zo welkom was. Wij kregen voor ons afgebroken Projectje Truus 2015 in de winter van 2017 onze Mouna er voor terug. Wat was ze welkom. Maar voor heel mensen werd de lege plek nooit meer opgevuld. Blijft hij of zij voor altijd in onze herinneringen. Was projectje Truus een meisje of een jongen geworden? 
Wij zijn echt gezegend met twee gezonde kinderen. Moos en Mouna. Weet niet wie ik daar voor moet bedanken maar uit de grond van mijn hart zeg ik Bedankt! Maar vond het zo raar dat juist vannacht een gebeurtenis van twee jaar geleden in mijn hersenloze brein werd geprojecteerd. Onze blikken naar elkaar, het nog niet uitspreken maar allebei al wetend dat het gebeurd was. Even daarvoor nog in de weer met zo'n namenboekje in de wachtkamer. De ene flauwe naam na de andere kwam voorbij. 
Twee jaar later is Mouna bijna 1. Wordt Moos in maart 5. Maar ik snap heel goed dat Kerst niet voor iedereen de Most Wonderful Time Of The Year is.....
Rollade en Ragout, ik roek het al. Op Hoes Op An Veur Kesmis. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. Ik doe het zo....omdat ik het niet anders kan. 
Fijne feestdagen iedereen alvast en als het wat minder fijn voor je is dit jaar wens ik jou toch hetzelfde.
Ondanks alles valt er elke dag wel iets te vieren. In het groot of in het klein.
Tis maar net waar je je licht opsteekt....
Fijne zondag. Joah, mag wel zo... 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten