zondag 26 augustus 2018

Kiek Uut! Goed Goan.....Kippenvel!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'I get so scared when I see the evidence against our case. Each movie so far this year ends up with someone crying. Or even someone dying. Do I listen to my head, do i listen to my heart. Is there nothing we can do about it, anyone. Anyone can be so hard hearted, But everyone. Still everybody wants a happy ending.'
Uut 'Happy Ending' van Joe Jackson feat. Elaine Caswell

Wist van de week niet welk (wereld)nieuws mij meer raakte. Het was sowieso appels met peren vergelijken.
De wereldprestatie van Maarten van der Weijden, kippenvel!
Of dat het kwaad na twintig jaar eindelijk een gezicht en een naam kreeg. Jos Brech, kindermoordenaar en voortvluchtig, kippenvel! De man boezemt mij angst in!
Wat mij tevens zorgen baart, en de discussie speelde deze week weer eens op, dat steeds meer ouders besluiten om hun kinderen niet in te enten, geen vaccinatie dus. Was het eerst voornamelijk uit religieuze overwegingen, de Heer beschermt wel is de gedachte, stijgt de groep zgn. anti-vaxxers met de dag. Met alle kwalijke consequenties tot gevolg. Kippenvel! Aan welke gevaren stel je je kinderen bloot? Mouna is nog niet eens twee, als u begrijpt wat ik bedoel! Mazelen lijkt een ziekte uit lang vervlogen tijden, maarre je kunt er dood aan gaan mocht je niet inge-ent zijn. Nogmaals Kippenvel!
En zo vielen er deze week nog wel meer opmerkelijke dingen te noteren, soms in het kleine en soms iets groter. Misschien geen wereldnieuws, toch heel belangrijk voor ons.
Maar ik vond het afgelopen (wereld)nieuws best veel om je druk over te maken, zowel posi- als negatief!
Tuurlijk is onze Mouna het mooiste meisje op deze wereld. Hoe ze lacht, hoe ze loopt, hoe ze praat, hoe ze danst op K3, hoe mooi ze Néé kan zeggen. Net anderhalf hè.
Moet er niet aan denken dat er iets vreselijks met haar gebeurt, jullie toch ook niet.
Tuurlijk, ik vind het niks. Mijn dochter laten inenten. Ben er negen van de tien keer er zelfs niet eens bij. Moet je nagaan. Held op sokken. Dat de consultatie-arts zo'n hele grote naald in haar kleine armpje douwt. Met een beetje pech heeft ze er twee dagen flink last van. Uitleggen dat zo'n prikje moet kunnen wij helaas niet. Wij snappen het wel. Omdat het verstandig is, omdat het beschermt. Maar een meisje van anderhalf heeft daar geen boodschap aan, heel begrijpelijk toch! Verstand komt met de jaren....toch? Die denkt dat wij haar opzettelijk pijn doen....
Dankzij knappe knoppen kunnen wij ons hier in Nederland laten vaccineren tegen enge ziektes. Mazelen lijkt een ziekte uit de oudheid, maar mazelen is gewoon een dodelijke ziekte!
Het heeft honderden jaren geduurd dat de wetenschap iets heeft gevonden dat baby's en zo niet meer doodgaan aan deze ziektes. Hoe meer mensen zich inenten hoe moeilijker een virus het heeft.
Geen epidemieën, geen doden. Als 95% van Nederland zich inent dat komt het allemaal goed.
Echter zitten wij hier tegenwoordig onder. Wat indirect ook gevaar oplevert voor kinderen die wel zijn gevaccineerd zoals Mouna. Dat wil je toch niet. Wij laten Mouna ook inenten om andere kinderen te beschermen. Maar niet inenten kan dus niet alleen gevaar opleveren voor je eigen kind maar je loopt ook het risico om wel inge-ente kinderen ziek te maken, misschien wel de dood tot gevolg als je blijft weigeren om je kind niet te laten vaccineren. Het was bij ons helemaal geen issue. Je wilt gewoon het beste voor je kind al blijft zo'n prikkie iets weerzinwekkend.
Maar diverse instanties trekken aan de bel. Door minder vaccinaties ontstaan er veel mazelen. WHO slaat alarm maar ook het RIVM. We zitten nu op 90,1% ipv de veilige 95%. Baart mij ernstig zorgen.
Geloven en vertrouwen is een groot goed! Dat respecteer ik maar de heer beschermt niet altijd. Je gaat een beetje voor eigen rechter spelen, notabene naast de Heer himself zitten. Blind gokken met alle risico's van dien. Je balanceert op een te dunne scheidslijn waarvan je (niet) kunt weten wanneer het breekt. Als het natuurlijk zal breken, maar wil je daar op gokken...?? Wil jij een nieuwe epidemie op je geweten hebben? Wil jij dat bijvoorbeeld een dochter van één van je beste vrienden sterft omdat jij weigerde je eigen kind in te laten enten.......
De groep vaccin-weigeraars wordt aardig groot. Ze worden 'anti-vaxxers' genoemd en meestal hoog opgeleid om aan te geven dat het geen domme mensen zijn. Ze weigeren niet uit geloofsovertuiging maar baseren zich op bronnen die beweren dat inenten het risico op autisme verhoogt. Die theorie is inmiddels al weer naar het rijk der fabelen verwezen. Dat er enge stoffen inzitten, dat klopt enigszins alleen als het in zeer hoge dosering is wat met vaccineren niet het geval is. Maar ze beweren dat vaccineren helemaal niet meer nodig is omdat al die ziektes niet meer voorkomen.....Hallo, waarom komen ze niet meer voor. Wat denk je, hopakee door het vaccineren natuurlijk. Maar wij laten door niet vaccineren het fijne zwaard van Damocles weer boven ons hangen. Onnodig!
Ik heb voor ieders mening respect maar niet als je het leven van mijn kinderen moedwillig in gevaar brengt!
Ik kan tegen een stootje, de eerste uitbraak van mazelen etc. zal mij geen pijn doen maar een meisje van anderhalf is nog zo onschuldig, zo lief, die moet nog een hele muur opbouwen waar ze tegen dient te vechten. Mazelen komt voor haar tig jaar te vroeg!
Het is zelfs goed dat je niet maar klakkeloos accepteert wat ze allemaal in je kind proberen te spuiten. Doen wij ook maar common sense is tevens gemeengoed.
Want wat als een virus zoals de mazelen weer ruimte krijgt in Nederland, kinderen hierdoor ziek worden bestaat de kans dat het mijn kind kan zijn of wellicht wel de jouwe....
Wil je dat? Wil je aan het graf staan van je kind en dat misschien in je achterhoofd een stemmetje zachtjes roept....Hallo, je had dit kunnen voorkomen door een paar prikkies....!! Is dat zo'n groot verlies waard!
Je kind verliezen is toch het ergste wat er is. Je bouwt het liefst een muur om hem of haar heen....Je doet er toch alles aan om ze hiervoor te beschermen. Hitsige jongens als ze zestien zijn maar de mazelen en meer van die enge ziektes als ze nog 1 moeten worden......Toch??
De vraag borrelt op. Hoeveel kinderen zijn er bij de opvang van Mouna niet inge-ent. Hardenberg is best nog wel gelovig...er zullen er best een paar tussen zitten. En in Hardenberg wonen zekers een paar van die anti-vaxxers....Wij profileren ons als een wereldstad....toch..niet? Dus waarom niet bij Mouna op de opvang?
Als je je kind niet wilt in-enten moet je ook voor andere zorg gaan. Voorkomen dat andere kinderen door jouw overtuiging niet de dupe (gaan) worden....Of ben ik nu te hard...Zeg het maar!
Zo'n vaart zal het wel niet lopen hoor ik u misschien denken....Ik weet het niet! Weet u wat de vaart inhoudt...? Griep gaat ook snel hè of anders dat lopend vuurtje....
Misschien was bovenstaand wereldnieuws nog wel het nieuws wat mij het meeste raakte naast die super Maarten en die hele enge Jos, het gaat wel over onze kinderen. Die van jou en die van mij...
Gisteravond beruste ik maar even in mijn gedachten die deze week werkelijk alle kanten opslingerde.
Een kleine proeverij van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij moest soelaas bieden.....
Nam eerst een Kiek Uut, een zware blonde van 9% en sloot de avond af met een volle blonde, iets minder alcohol (7%) die luisterde naar de toepasselijke naam Goed Goan....
Tja, daar moest ik aan denken toen ik beide flesjes naast de al geconsumeerde Bleke Alie, Vechtan Weizen en Dalfs Blauw (geen Delfts Blauw) zette....Naast het feit dat het unmeunig lekker bier is!
Ja..Lieve Mensen....Kiek alsjeblief Uut en denk er nog eens over na als je halsstarrig blijft weigeren om je kind te laten inenten.....Vasthouden aan je idealen heeft tevens een grens. Die wil je toch niet over....
Een kind honderd zien worden is je doel....Toch?
Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan alsjeblieft voor je kind die zelf nog niet kan beslissen en doe het anders voor de kinderen van een ander. Voor je buren, je vrienden, familie..voor je naaste
Je wilt toch niet als .............door het leven gaan....?? Of had ik deze laatste zin moeten schrappen....??
Ik heb het woord maar geschrapt, vond het best wel heftig....schrok er zelf van!
Maar niet ver beneden de waarheid mijn inziens. Het is niet altijd lang leve de lol bij mij.....Kan het vaak afdoen met een lach, een mooie traan maar soms moet je wat ander kruit gebruiken om iets heel belangrijks te boekstaven. Negen van de tien keer lul ik maar wat, soms is het bittere ernst. Deze keer duzz
Tja, kom je aan mijn kinderen dan kom je namelijk aan mij. Goed Goan!
Fijne zondag. Joah, mag wel zo...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten