zondag 29 september 2019

Prins Albert in Miene Stamkroeg!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Two and one. Fast and slow girl. The best of both worlds. Tight as a drum.
Loose as a gun holster. Yeah, it's getting closer. Why do we waste our breath, child.
On what we like the most? Seein' as we've wound up here. We ought to do them both.
Back and forth. Fast and slow girl. The best of both world. 
South and North. I'd like to now propose a toast to the best of both worlds.
Uut 'The Best of Both Worlds' van Robert Palmer

Hoi, ben ik weer!
Uit een ooghoek zag ik net Mouna met haar pop spelen. Moos scheurde met zijn Max Verstappen look-a-like autootje over de tafel en botste tegen al een reeds kapotte Mercedes aan. Pats, Boem! Jongen, maak toch niet alles stuk, doet Mouna toch ook niet...?
Even later, ondertussen danste mijn tien vingers over de zwarte toetsen, keek hij naar Blaze en Mouna was aan het dansen op 10.000 luchtballonnen van K3.
Ik kon het niet langer meer aanzien. Dit was te rolbevestigend. Dit was totaal niet genderneutraal wat ik oe brom! San was het roerend met mij eens, wij voeden onze kinderen totaal verkeerd op. Sorry! Onbekend maakt onbemind. Een blik was genoeg, de natuur moest deze ochtend, zegge en schrijven zondag 29 september, een handje geholpen worden door twee goedwillende ouders in deze hardvochtige tijd!
In welke wereld leven wij nu eigenlijk met z'n allen? Genderneutraal is het toverwoord. Niks geen tafeldame- of heer meer bij DWDD. Neuh, het is een tafelmens.
Wij namen Moos en Mouna even apart, zetten ze gezamenlijk op de bank en begonnen aan een hedendaags sprookje. Als je niet wist dat het gewoon de actualiteit is had je er gewoon om moeten lachen. Hier konden de gebroeders Grimm nog een puntje aan zuigen, waarvan Akte!
We vertelden dat ene mevrouw Ingrid van Engelshoven (D66 - denk toch weer D33), emancipatieminister van beroep (heeft ze daar voor doorgeleerd...??) had besloten dat het speeldgoed minder seksistisch moest zijn vanaf nu. Ze had het afgekeken van een Frans model, niet zo'n knappe mevrouw of meneer, neuh....In Frankrijk zijn tot het besluit gekomen om minder stereotype speelgoed in de schappen te leggen. Het werkt te rolbevestigend. Winkelpersoneel is het voortaan verboden om te vragen aan klanten of het voor een jongen of een meisje is....Alles moet genderneutraal, zelfs het speelgoed voor onze kinderen. Moos mag niet meer tegen een bal aantrappen en Mouna moet voortaan elke hockeystick links laten liggen....
Te rolbevestigend. Tegen ieders natuur in....Maar toch!
Ik dacht eerst, echt hoor, dat elk moment Frans Bauert de kamer zou binnenlopen tijdens ons serieus nieuwerwetse sprookje gebaseerd op keiharde feiten. Mouna keek naar Moos en Moos keek naar Mouna.
Zijn onze ouders (echt) gek geworden? Ik drukte Moos een pop in zijn handen en Mouna kreeg van San de auto van Max Verstappen...Mouna wilde een luier pakken maar Max hoefde geen pamper om.
Die mag Ingrid zelf om doen, de overheid die ons weer een keertje genadeloos hard wil pamperen....
Je mag tegenwoordig niks meer. Allerlei tradities gaan met schipladingen vol overboord. Het wordt steeds minder leuk omdat in allerlei bovenkamers de bekabeling volledig is doorgebrand. Alarmfase 1.
Wij slaan volledig door in Nederland, slaan flink wat planken mis.
Moos geloofde ons sprookje totaal niet, Mouna volgde het voorbeeld van haar grote broer....Of mag dat ook niet meer dat Mouna alles doet wat Moos ook (verkeerd) doet.....of zegt?
Waar bemoeit zo'n Ingrid van Henk zich eigenlijk mee....? Weer een verkeerd proefballonnetje, net zoals het onzinnige idee van haar partij om de veestapel te halveren. Hardwerkende boeren te treffen in de ziel van hun bestaan. amahoela, volksvertegenwoordiging.....?? Dacht het niet.
Was er klaar mee gisteravond. Ondanks het feit dat mijn cluppie had gewonnen van Door Eendracht Sterk voelde ik mij niet meer de Simson, mijn haren zijn namelijk allang gekortwiekt. Te rolbevestigend!
Voelde mij niet meer de man, mocht ik uberhaupt dat nog wel zijn?? Gewoon een Hollandse nuchtere jongen die zin had in een biertje, in gewoon een Nederlandse kroeg in een bijna vergeten dorp!
Had behoefte aan een Bokkie, had behoefte aan wat Hollandse....euh Mainbargse nuchterheid in mien zelfbenoemde stamkroeg. De plek, de toog, waar ik al ruim dertig jaar mag komen. Waar wereldproblemen tussen twee glazen vers getapt bier worden opgelost. Hier geen gekkigheid of rare fratsen. Hier ben je gewoon wie je gisteren ook was. Niks meer en niks minder. Hier zit de geslaagde ondernemer gewoon naast de getimmerde metselaar. Hier ben je gewoon de man of vrouw die je misschien denkt te willen zijn.
Hier geen Genderneurtraal-geouwehoer. Hier mag je nog staand plassen, hier mag je nog naar voetbal en de formule 1 kijken, hier mag je nog ouderwets klagen en zeuren over van alles en wat.....Vooral over de plaatselijke voetbalclub. Hier geen Ingrid aan de bar die ons verteld dat wij allemaal aan de Franse rode wijn moeten....Beter voor het klimaat. Bier is niet goed voor het milieu, teveel uitstoot van het één of ander.
Hier eten wij nog de heerlijke medium biefstukken van Ali gewoon met boerenfriet en fris gewassen sla van het (h)eerlijke boerenland.
Maar kwam gisteravond hier ook van een koude kermis thuis. Zelfs in mijn eigen stamkroeg was morgen dichterbij dan vandaag....Weg toekomst! Het verleden is allang geen heden meer....
Ten eerste was het biljart verplaatst. Daar moet je dan wel even aan wennen, dat is een hele verandering in een half kroegleven. Weg stukje vastigheid. De oude krukken hebben verder plaatst gemaakt voor moderne halfhoge lederen stoelen waarin je gewoon kunt slapen mocht je een glaasje teveel consumeren van het gerstenat.
Ok, de vaste gasten zaten er nog. Hey Alfred, hoe is het...? Tot zover, niks aan het handje. Kreeg een mooi bockbiertje geserveerd van Daniël. Kroegbaas Eric kwam een praatje doen. Ouwe jongens krentenbrood.
Ontspande mij. Ok, biljart verplaatst en andere krukken, maar daar viel mee te leven. Bockfeest Ommen gaat gewoon door op 20 oktober. Mooi toch?
Verder deed iedereen nog gewoon. Van Gelder wist het als vanouds weer beter, Timmertje Timmertje was nog steeds fan van die lampen uut Eindhoven en Zandman zat op zijn vaste plek. Ik was vroeg dus de zingende ondernemer was vast nog aan 't TizNixen, de voorzitter van de André Plaggenmars Fanclub vast nog onderweg, Buurman & Buurman hadden nog een klussie, de mannen van het eerste elftal deden nog een biertje bij de voetbal....De kunstschilder was zijn verdwaalde kwast aan het zoeken en de andere rare kwast kon vandaag het café weer eens niet vinden.
De Wolter Kroes van de Mariënberg was er ook of moet ik zeggen onze nieuwbakken Prins Albert.
Zelfs mijn kroeg is niet meer wat het geweest is. Het schijnt dat onze Wolter, oordopen overbodig, het hoog in zijn bol heeft gekregen. Heeft zich een Prins Albertje aangemeten....Informatie die ik gisteren niet wilde weten, laat staan horen in de bewuste geuren en kleuren.
Tot gisteren wist ik ook niet wat een Prins Albert was. Schijnt dat het een piercing is in een bepaald lichaamsdeel wat in staat van opwinding niet echt meer als Genderneutraal kan worden bestempeld.
Mannelijkheid in zijn puurste vorm. Daar zal Ingrid nu ook wel een stokje voor steken, wat ik oe brom!
Wat moet het heen met deze wereld dat zelfs in mien Stamkroeg nieuwerwetse zaken gebeuren.
Dat alles wat ooit recht was zo ontzettend krom wordt getrokken.....Het gelul in de kroeg is serieus aan het worden. Blijft dan niets meer bij het oude....? Blijkbaar niet....De patat en frikandel smaakte wel zoals de vorige keer, gelukkig wel!
Zelfs een oud schoolvriendinnetje van de Hoekstee heeft Magere Hein op haar lieve dakje gekregen.
Kwam haar vrijdag tegen in het UMCG Groningen. Hey Alfred, jij hier...? Hey Ina, ja kom hier vaker, hoe is het met jou dan....? Hoorde van mijn moeder en van Feronique de slechte berichten....wat kut zeg! 47 dat is niet oud Ina....Kom op zeg! Je bent er nog aardig nuchter onder, tja...wat moet je dan! Uitbehandeld, ongenezen verklaard....en dat is het dan....Ik heb een Second Opinion aangevraagd in Amsterdam, kijken wat ze daar zeggen....
Het lieve meisje van eerder, van de Beerzerhaar. Nu nog trotse moeder van 2 kinderen onderweg naar eerder want de weg naar later is voor Ina reeds afgesloten. Bestemming onbekend.
Wist niet wat ik moest zeggen. Vroeger, eerder was het zo makkelijk allemaal in onze klas van twaalf kinderen. 3 jongens en 9  meiden toen Genderneutraal en zo nog hele enge sprookjes waren die bij Meester Herbert niet de revue passeerden. Niets is meer wat het lijkt!
Prins Albert gewoon in Mien Stamkroeg. Meisjes mogen niet meer met poppen spelen en jongens niet meer met auto's. De prinses van vroeger leeft helaas niet langer meer langer en gelukkiger.
Tuurlijk geloven wij allang niet meer in sprookjes, maar in onzin geloven is voor mij nog steeds een brug te ver. Fijne zondag. Joah, mag wel zo.....Geniet d'r van!
Ik stemde gisteravond maar af op D72. In ieder geval een beter bouwjaar....en politiek zeer correct.
Muziekje en een bokkie d'r bij. Moos met zijn auto in bed en Mouna hield slapend haar pop stevig vast.
San aan de wijn en mooi zijn en maar bidden dat soms dingen toch later weer anders hopelijk blijken te zijn.1 opmerking:

  1. Ik volg deze blog nu al een tijdje en vandaag had ik het gevoel dat ik mijn verhaal moest delen omdat ik ook slachtoffer was. Na zeven jaar bij hem te zijn geweest, heeft hij het uitgemaakt, ik heb al het mogelijke gedaan om hem terug te krijgen, maar het was allemaal tevergeefs, ik wilde hem zo graag vanwege de liefde die ik voor hem heb, ik smeekte hem met alles, Ik heb het beloofd, maar hij weigerde. Ik legde het probleem uit aan mijn moeder en zij suggereerde dat ik liever contact had met een spreuk genaamd Drigbinovia die me zou helpen een spreuk uit te spreken om het terug te brengen, maar ik geloofde nooit in spreuk, ik had geen andere keuze dan de spreuk te proberen, en hij vertelde ik hoef me geen zorgen meer te maken dat alles goed zou zijn dat mijn ex zou terugkeren, hij betoverde verrassend namens mij de tweede dag, het was rond 16:00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij spijt had van alles wat er gebeurde, dat hij me terug wilde, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij dat het voor mij werkte, dus we begonnen weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken een relatieprobleem heeft, ik zal zo'n persoon helpen door te verwijzen naar de enige echte en krachtige tovenaar die me heeft geholpen met mijn eigen probleem en anders is dan al dat nep. Iedereen heeft hier hulp nodig zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com je kunt WhatsApp bellen via zijn mobiele nummer +2348144480786 voor het beste resultaat voor alles of je probleem ......

    BeantwoordenVerwijderen