dinsdag 29 september 2015

Laten Wij in Eanske De Glazen Maar Weer Vullen, Ofnie Hans Pullen?Voorbeschouwing C.V.V. Achilles Enschede - Mariënberg
(Zaterdag 3 oktober, sportpark Achilles aan de Horstlindelaan Enschede)

‘Op nen dag dreenk iej gin Grolsch meer… Loop iej nich meer deur de stad.
Al oew wille, al oew hartzeert, he’j dan had. Loa’w der nog meer eenn nemn. Gun oe nog wat zit in ’t gat.Veur a’j t wet kö’j niks meer hebn. Dan he’j had….’
Uut ‘Op nen Dag’ van dichter Willem Wilmink.

Tis zo’n uitspraak: “Wij raken pas in paniek als het bier (Grolsch in ons geval) op is”.
Maar oh…oh…oh…wat kwam de overwinning vorige week op Kloosterhaar als een geschenk uut den blauwen hemel. De woorden hierboven bint van Willem Wilmink, schrijver – zanger – maar vooral dichter. Hij werd geboren in de Javastraat (1936) en hij schreef veel over zijn geliefde Enschede (Eanske). Bierbrouwer Grolsch vertaalde zijn gedicht naar de mooie slogan: ‘Op een dag drink je geen bier meer maar drink je Grolsch’. Het is vooralsnog een rare competitie. De laagvliegers van vorig seizoen, die ternauwernood degradatie wisten te ontlopen, vinden wij nu gewoon terug bij de eerste 5.
Quick’20 uut Oldenzaal voert fier de ranglijst aan met 12 punten uit vier wedstrijden. Bredero zei al, het kan verkeren….Wij zeggen, het ene jaar is het andere seizoen niet. Wij kunnen daar over meepraten…
RKSV zag Mariënberg als titelkandidaat en gooide ons mooi zand in de ogen, na 3 wedstrijden wisten wij geen enkel punt bi j elkaar te sprokkelen. Het was behoorlijk wennen voor ons, pas vorige week voer het vlaggeschip de haven binnen met de eerste driepunter.
Maar ook DES Nijverdal (goed bezig Harry) en onze tegenstander van komende zaterdag, Achilles Enschede, staan gewoon bovenaan in het linkerrijtje. Promovendus Lemele, pluim op de hoed voor de ploeg van Klaas Mijnheer die nog niet heeft verloren, en voormalig 2e klasser- en inmiddels goede vriend DZSV maken de top vijf compleet in de 3e klasse D. Sportlust Glanerbrug (rode lantaarndrager), wij duzz (13e stek) en Blauw Wit uut Holten (11e plek) waren vorig seizoen top, dit jaar moeten wij (voorlopig) even pas op de plek maken….De klok wijzert zich naar twee voor twaalf op deze sportparken en de hoogvliegers van weleer ploeteren opzichtig met zichzelf en de ontbrekende vorm. Het kwartje viel net de andere kant op. Maar het kantelpunt kwam. Wat ik oe brom, dan he’j had. Wij maakten ons niet druk. Waar iedereen bromde op het elftal van trainer Hans Pullen gromde het team op het juiste moment tegen Kloosterhaar. Het beet van zich af, niet als een tandenloze tijger maar met de kiezen op elkaar en het mes tussen de scherpe voortanden. André Plaggenmarsch leek wel zo’n krijger van vroeger, hij sleurde als een gladiator ten tijde van Julius Ceasar en nam zijn ploeg op het bekende sleeptouw. Maar de klinkende overwinning van vorige week heeft alleen waarde als er komende zaterdag op het kunstgras van Achilles Enschede (zullen de rubbertjes nog zo zwart zijn...??) gewonnen word. De inhaalrace is begonnen. Wij zijn misschien wel net Max Verstappen die terug wordt gezet naar de 13e startrij en tijdens de wedstrijd alles en bijna iedereen weer inhaalt. Wij hadden wellicht rode diesel in de tank en komen nu langzaam op stoom. Je weet het niet….Boerenwijsheid?
Vorig seizoen wonnen wij twee keer vrij gemakkelijk van onze gastheer. Achilles werd met grote cijfers afgeserveerd. Thuis wonnen we met 4-1 en uit zelfs met 1-5. Via de nacompetitie stelde Achilles Enschede uiteindelijk het 3e klasserschap veilig. Trainer Mark de Jong is een oude bekende, vorig jaar was hij nog hoofverantwoordelijk bij Quick’20, nu heeft hij de wind in de zeilen aan de Horstlindelaan.
Er werd gelijkspeeld tegen DZSV (2-2), Sportlust Glanerbrug werd opgerold (5-0) en vorige week moest Julliana in Hengelo eraan geloven (1-2). Tweemaal speelde spits Rudolf Oostindie voor scherprechter.FF vragen bij de aftrap met welk rugnummer die Rudolf speelt….moeten wij duzz in de gaten houden. Waarvan Akte. Alleen tegen zijn voormalige broodheer werd er dik verloren (5-1). Ik gok ouderwets op een 1-3 zege. Met de neus omhoeg. Maar loa’w wij er alsjeblieft na afloop eenn nemn op een puik resultaat. Joah, mag wel zo….
(AD)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten