zaterdag 3 oktober 2015

Zo Smaakt Een Twentse Bok Bijzonder Lekker.....Joah, Mag Wel Zo!Mariënberg Steelt Zege In Enschede
(Roodzwart wint onverdiend, nou en….??)

Als er afgelopen zaterdag één ploeg recht had op de zege was het Achilles Enschede wel.
Maar de thuisploeg stond na negentig, vooral saaie minuten, met lege handen.
Dik in de blessuretijd schoot aanvoerder Ruud Buitenhuis een vrije trap onhoudbaar achter de kansloze doelman van Achilles, 1-2. Over en sluiten.
De roodzwarten buiten zinnen van vreugde en de voetballers van Achilles die teneergeslagen op het warme kunstgras vielen…..
Het kwartje viel nu eens de kant van de Westerparkbewoners op. Eerlijk is eerlijk, de zege was zwaar onverdiend daarvoor hoefde je eens geen verstand van voetballen te hebben.
Zowel Achilles als Mariënberg bakten er niet veel van.
Het elftal van trainer Hans Pullen was alleen de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Binnen twee minuten had Mariënberg al voor moeten staan. Het begin was flitsend. Rolf Hofsink, die na 4 maanden blessureleed weer in de basis begon, werd de diepte ingestuurd en bediende André Plaggenmarsch op zijn wenken….Maar de gladiator velde Achilles niet…Hij schoot over waar tussen de palen een betere optie was geweest.
Maar Achilles, een held in de Trojaanse oorlog, moest zich ingraven want Mariënberg kwam regelmatig buurten in de zestien. Echter stak een oud euvel de kop op, het missen van (te)veel kansen. Het was Rolf Hofsink hoogstpersonlijk die na 17 minuten wel de ban brak. Hij anticipeerde prachtig op een loepzuivere pass van Arjan Breukelman en beheerst schoof Hofsink de 0-1 onder Bart Reinds door.Maar dat het de ploeg vleugels gaf….? Integendeel, het werkte eerder verlammend op het spel van de Mariënbergers. Het begon achteruit te voetballen en een pass geven op twee meter was ineens teveel gevraagd. Uitverdedigen ging veelal door het midden en de irritatie binnen de lijnen kwam buurten, Hallo…..?!?!.
Eerst kon Chris Regeling nog tweemaal redding brengen. Hij verving Jelle Brinks die net als Niek Noeverman wegens droeve familieomstandigheden helaas niet kon spelen.Echter was Regeling ook geklopt vlak voor de theepauze nadat onvoldoende wegwerken Rogier Beumer de mogelijkheid gaf om de verdiende gelijkmaker tegen de touwen te werken.
Een goal die je al een half uur van tevoren zag aankomen. Na rust werd het spelbeeld een parodie op een voetbalwedstrijd. Zoals reeds eerder gezegd, beide elftallen bakten er niets van. Net of het deeg niet wou rijzen…Achilles had enkele malen de overwinning op de schoen zitten maar strandde het telkens in goede bedoelingen….Neuh, het was niet best was de 22 acteurs op de groene mat lieten zien…
Op een gegeven moment tekende iedereen die Roodzwart in zijn of haar hart draagt voor een punt.Meer leek er niet te halen aan de Horstlindelaan.
Een sporadische bevlieging van Mariënberg gaf bij het sluiten van de markt het laatste restje hoop. Rolf Hofsink kon alleen worden gestuit door de verdediger middels een overtreding.
Ruud Buitenhuis ging er eens achter staan en legde al zijn frustatie in het snoeiharde schot.
Waar Bart Reinds eerder nog een fabelachtig antwoord had op een knal van André Plaggenmarsch was hij nu volkomen kansloos. De Derbystar knalde als een granaat tegen de touwen….
Het bracht Mariënberg in extase en Achilles in diepe mineur. De drie punten werden snel in de achterklep van de Touran gedropt…Biertje drinken, snel afscheid nemen en niet meer achterom kijken want deze zege was echt gestolen en oh oh oh…. zo niet verdiend…..
Maar……wel hartstikke lekker. Net als vorige week proefde Mariënberg wederom het zoet.
Deze had wel een wrange bijsmaak want afgezien van een stief kwartier goed voetbal was het ruim 70 minuten huilen met die bekende pet op. Wij wonnen wel, vraag niet hoe, maar laten wij alsjeblieft niet onze ogen sluiten voor wat wij in Enschede op de mat legden.Met deze instelling en spelopvatting redden wij het komende week echt niet als koploper Quick’20 op bezoek komt. Laten we vast het vaatje gaan zoeken waaruit wij zekers anders moeten gaan tappen. Toch smaakte het Twents Bokkie bijzonder smaakvol….
Slecht voetballen, geen recht hebben op de zege maar toch winnen…
Nogmaals, je hoort ons niet klagen. Sorry Achilles, maar helden vallen soms….
(AD)

Opstelling : Chris Regeling, Patrick Drenthen, Ruud Buitenhuis, Michael Zweers, Ruud Woelderink,
Bertin Veurink (72. Daan Brinks), Arjan Breukelman, Roy Doek (79. Stefan Lok), Rolf Hofsink, Andre Plaggenmarsch (86. Jarnick Lotterman) en Kevin Bolks
Man v/d Wedstrijd : Ruud Buitenhuis….man, man wat heb ie een schot in de po…euh benen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten