zondag 11 oktober 2015

Nederland had ooit Van Basten, Wij hebben Rolf Hofsink!Rolf Hofsink vs. Quick’20 5 – 2
(terugkeer van superspits belangrijk voor roodzwart)

Een mooie tweet van Goal Centraal na 37 minuten voetballen in Mariënberg op
het Westerpark.
‘Ondertussen neemt de dadendrang van Rolf Hofsink namens @vvMarienberg tegen @kvvquick20 'Lewandowski-achtige' vormen aan. 4 goals in 37 min!’
Het was niet ver beneden de waarheid. Rolf Hofsink liet van zich spreken en schoot in de eerste helft vier doelpunten tegen de touwen.
Dat was meer dan genoeg, ook al liet Mariënberg aan het eind van de tweede helft de spreekwoordelijke teugels wat vieren en kwam Quick’20 nog bijna terug in de wedstrijd.
Maar Jelle Brinks stopte knap een penalty en in de slotfase gaf Kevin Bolks de trotse koploper het laatste nekschot. Waren wij nou zou goed of Quick’20 zo slecht? Daar zijn de meningen altijd over verdeeld. De thuisploeg schoot in ieder geval uit de startblokken en profiteerde dankbaar van het geschutter, zoals trainer Peter Nuchelmans het na afloop noemde, van de Quick’20 defensie.
Het afstraffen van fouten is tevens een kwaliteit en dat de trainer van onze gasten geen kampioenskandidaten had gezien was zijn conclusie. Dat de zon elke avond ondergaat is er ook zo één. De roodzwarte supporter had gewoon naar een heerlijke eerste helft gekeken. Voetbal is een spel van fouten en daar maakte Quick’20 er afgelopen zaterdag gewoon teveel van.
Rolf Hofsink was weer ouderwets in goeden doen. Na maanden blessureleed schoot hij uit zijn slof en was het een genot om naar zijn aanvalsdriften te kijken.
Een klein jochie aan de zijlaan, zoonlief Brent, lachte zich een ongeluk en was beretrots op zijn papa die halverwege de tweede helft een publiekswissel kreeg.
Het suste misschien Mariënberg een beetje in slaap. Want tot aan 70 minuten was er niets aan de hand. De thuisploeg geloofde het wel, kon niet meer dezelfde arbeidsethos op de mat brengen wat wel aanwezig was in de eerste 45 minuten.
Quick’20 had niet de middelen en kon geen deuk in een pakje boter schieten.
Maar werd in de slotfase door de thuisclub in het zadel geholpen. Onoplettenheid gaf Tim Kempes de kans om de 4-1 aan te tekenen…. De schrik sloeg toch om het hart toen de uitstekende leidende scheidsrechter Moeken uit Hardenberg resoluut naar de stip wees in de zestienmeter van Mariënberg. Jurrien Mulder ging erachter staan en schoot hard en strak in maar Brinks reageerde katachtig en stompte de elfmeter uit zijn kooi. Wat als deze bal er wel was ingegaan…..?
Toch was het enkele minuten later wel raak, Bob Snijders tikte de 4-2 binnen….
Gelukkig was er weinig tijd meer maar Mariënberg was geen schim meer van zichzelf.
Waar in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht leek pakten zich enkele wolkjes samen boven het Westerpark. Maar vlak voor tijd herstelde Kevin Bolks de ontstane chaos en gaf de ploeg weer de rust die het nodig had. Hij schoof strak en beheerst de 5-2 tegen de touwen.
Onze conclusie….Een goede eerste helft met een uitmuntende Rolf Hofsink die Quick’20 hoogstpersoonlijk velde met zijn vier goals, dat is ook een kwaliteit.
Echter zakte Mariënberg in de resterende 45 minuten bijna door een ondergrens, enkele spelers haalden wederom niet hun gebruikelijke niveau. Echter zijn we druk doende om deze wisselvalligheden uit het spel te boetseren.
Uit de laatste drie wedstrijden werd 9 punten gehaald. Niet altijd met oogstrelend voetbal maar op dit moment tellen alleen de punten en weten wij dat er nog genoeg werk aan de winkel is.
Misschien zijn Juliana’32 en DZSV wel de kampioenskandidaten dit seizoen. Het zij zo….
Maar het zoet zat tussen de oren van de Mariënbergers, het zuur zit voorlopig ergens anders en vertrok met stille trom vanaf het Westerpark. Je mond houden is tevens een kwaliteit! 
(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Ruud Buitenhuis, Patrick Drenthen, Micheal Zweers, Ruud Woelderink, Kevin Bolks, Arjan Breukelman, Roy Doek (87. Stefan Lok), Bertin Veurink, Rolf Hofsink (72. Roy Lotterman) en Andre Plaggenmarsch ( 77. Niek Noeverman)
Man v/d Wedstrijd : Rolf Hofsink


Geen opmerkingen:

Een reactie posten