zaterdag 17 oktober 2015

Wedstrijdverslag staat ook gewoon op www.vvmarienberg.nlMariënberg kruipt langzaam omhoog…..
(Zegetocht duurt ook voort in Glanerbrug)

De roodzwarten, op bezoek in het mooie Glanerbrug, hadden net als vorige week goede zaken kunnen doen in de eerste helft. Maar doelman Remon Veenstra was een te grote sta-in-de-weg.
Hij lag meerdere keren in de juiste baan van het schot, dat is tevens een kwaliteit.
Bertin Veurink, Rolf Hofsink en Arjan Breukelman troffen de man met rugnummer 19 op het shirt
in plaats van het bollende net.
Slechts éénmaal in het eerste bedrijf moest hij capituleren. André Plaggenmars kopte perfect door op Rolf Hofsink die met een simpele boogballetje Veenstra kansloos liet, 0-1.
Sportlust Glanerbrug stelde daar weinig dadendrang tegenover. Je mocht verwachten dat Mariënberg na de voorsprong in de 23e minuut de koe bij de horens zou vatten maar dan kwam je bedrogen uit.
De ploeg van trainer Hans Pullen schakelde een tandje terug en de wedstrijd kabbelde naar een bedenkelijk niveau.
Gelukkig konden de voorwaartsen van Glanerbrug geen potten breken en daarom gingen wij met een veilige 0-1 de pauze in….We dachten nog, wat kan ons hier vandaag gebeuren.
Na rust, toch een iets andere koek. Glanerbrug drong meer aan en Mariënberg kon daar niet zo goed mee omgaan. De thuisploeg kwam binnen 5 minuten in de tweede helft al vaker buurten in de zestien dan de gehele eerste helft. Dat kon toch niet de bedoeling zijn.
Dat dacht de bijna getrouwde Kevin Bolks ook, jammer kon hij net niet de 0-2 afdrukken.
Een oude voetbalwet kwam huizen op sportpark Bultserve, als je zelf verzuimd de wedstrijd op slot te gooien dan doet Glanerbrug het wel.
Ze kwamen middels een penalty terug in de wedstrijd. Een ongelukkige actie deed de scheidsrechter van dienst besluiten om naar de stip te wijzen.
De bal werd feilloos binnengeschoten door de nummer zeven van de thuisploeg die na afloop nog een appeltje had te schillen met één van onze supporters. Ik denk dat het varkentje inmiddels wel gewassen is.
Glanerbrug rook dat er meer te halen viel tegen de Mainbargers en de Westerparkbewoners wankelden maar vielen niet door de mand.
Een verkeerde inschatting in de achterhoede van Glanerburg bracht Marienberg weer de voorsprong. Rolf Hofsink werd de diepte ingestuurd en hij faalde niet en schoof de 1-2 onder Veenstra door.
Toch bleef het billenknijpen…De kwartjes konden elke kant opvallen….De 2-2 hing in de lucht want voetballend kwam het niveau amper boven het cijfer 5 uit.
Echter bleven de aanvallers van Mariënberg soms ongrijpbaar voor de Glanerbruggers….
Dan maar aan het shirtje hangen, net voor de zestienmeter, geen slimme actie want wij hebben achterin zo’n kerel lopen die wel raad weet met vrije trappen op randje zestien.
Ruud Buitenhuis maakte ver in de tweede helft aan alle onzekerheid een einde en schoot snoeihard, en door de muur vol gaten, de bevrijdende 1-3 binnen.
Hij mocht,diep in blessuretijd, ook nog de 1-4 aantekenen vanaf de elfmeterstip nadat Veenstra iets te hard Kevin Bolks tegen de grond had gewerkt.
Conclusie: Afgezien van de eerste 20 minuten, geen goed voetbal gezien maar wel weer een dikke overwinning en drie punten in de knip. Dat telt…..Maar na een weekje rust moet het toch allemaal anders als op zaterdag 31 oktober koploper DZSV uit Dinxperlo op bezoek komt.
Volgende week gaan wij eerst een passend eerbetoon maken aan twee oud 1e elftalspelers.
Theo de Lange en Han Bouwhuis zwaaien na 16 jaar 1e elftal af met een meer dan dik verdiende afscheidswedstrijd met vele helden van weleer. Aftrap is om 16.30 uur. Komt allen….Want de 3e helft wordt ook weer ouderwets gezellig. Wat ik oe brom…..! (AD)
Opstelling: Jelle Brinks, Ruud Woelderink, Ruud Buitenhuis, Micheal Zweers, Patrick Drenthen, Bertin Veurink (76. Daan Brinks), Arjan Breukelman, Roy Doek (87. Niek Noeverman), Kevin Bolks, Andre Plaggenmars (81. Roy Lotterman)
Man v/d Wedstrijd : Arjan Breukelman (misschien wel een week te laat, maar als je 4x scoort….)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten