woensdag 21 oktober 2015

Zaterdag, Afscheid van Twee Roodzwarte Matadoren....!

Theo en Han Zwaaien Af Na 16 Jaar……
(komende zaterdag afscheidswedstrijd op het Westerpark)

Zaterdag 24 oktober waaiert pure nostalgie het sportpark van de
voetbalvereniging Mariënberg binnen.
Het roemruchte verleden, wat in talrijke afgestofte anekdotes nog regelmatig de revue passeert,  kruist sportief de degens met ons huidige vlaggenschip.
De directe aanleiding vormt het afscheid van twee zwaargewichten, in figuurlijke zin dan.
Want Theo de Lange en Han Bouwhuis hebben inmiddels een punt gezet achter hun omvangrijke carrière in het eerste elftal van Mariënberg.
De kicksen hangen trouwens niet aan de spreekwoordelijke wilgen want wekelijks acteren de heren nog in het 3e elftal.
Han en Theo hebben gezamenlijk een selectie samengesteld waar je als rechtgeaarde roodzwart-supporter je vingers bij af gaat likken.
Spelers die samen met Theo en Han het voor elkaar boksten dat wij ooit speelden in de 1e klasse.
Dat wij onder leiding van trainer Jan Breukelman binnen enkele jaren opstoomden van de 3e naar de 1e klasse. Als je met Han en Theo hun zestien jaar in het eerste elftal bespreekt komen vele hoogtepunten langs. Het is teveel om alles hier uit de doeken te doen, vooral de gebeurtenissen in- en rondom de populaire trainingskampen zijn altijd een publiek geheim gebleven…ahum.
Maar onder het genot van een pretkegel noteerden wij toch enkele hoogtepunten uit de kelen van Han Bouwhuis en Theo de Lange.
Han trapt af: “Natuurlijk waren de 3 kampioenschappen een unieke ervaring maar het seizoen 2005/2006 springt er wel bovenuit. Finale Protos gehaald (4e plek uiteindelijk), kampioen in de 2e klasse en als toetje ook nog eens ons eigen boardingtoernooi gewonnen”, somt Han op.
“Wedstrijden tegen ondermeer Heracles en FC Twente waren heel speciaal. Maar in zestien seizoenen beleef je zoveel, dat hou je niet voor mogelijk. Ik denk dat de vele hoogte- maar ook dieptepunten zaterdag in de 3e helft nog wel langskomen”, aldus Han Bouwhuis die degradatie naar de 2e klasse, maar vooral degradatie, amper een jaar later, naar de 3e klasse als grootste domper ervaarde. Theo, die een jaartje eerder begon als Han maar tevens een seizoen eerder stopte, heeft woorden van gelijke strekking. “De hoogtepunten blijven je altijd bij. Ooit ben ik in het 1e elftal begonnen onder Gerrit Meijerink in een oefenwedstrijd tegen Daarlerveen. Het kampioenschap uit bij SCD’83 in Dedemsvaart staat nog altijd op mijn netvlies gebrand met de beslissende goal van nestor Harrie Heine”, vertelt Theo terwijl Han nog een kannetje bier haalt.
“Maar ook het kampioenschap in de 2e klasse, daardoor het spelen in de 1e klasse en twee finales Protos Weering in Angelslo gaan niet uit mijn gedachten.”
Theo wil tevens de trainingskampen bespreekbaar maken, waar het altijd behoorlijk gezellig was, maar op de één of andere manier is de inkt ineens op……(haha)..What happens in….!?!?!
“Voor mij waren de degradaties ook een dieptepunt en mijn vele blessures aan de knie die mij uiteindelijk noopten om te stoppen met mijn geliefde spelletje op hoog niveau. Al met al een fantastische tijd gehad”, wat ook Han volmondig weet te be-amen.
Komende zaterdag vlammen beide heren nog éénmaal en krijgen ze het verdiende afscheid na zestien superseizoenen in het eerste elftal te hebben gespeeld.
De aftrap is om 16.30 uur op het Westerpark en staat onder leiding van de heer Rikhof.
Natuurlijk zal in de 3e helft die met een hapje en een drankje geconsumeerd zal worden nog uitgebreid stil worden gestaan bij de beide heren.
Maar Theo en Han, wij willen jullie nu al van harte bedanken voor zestien jaar onvervalst voetbalplezier. Zonder jullie was het lang niet zo leuk en gezellig geweest.
Dank daarvoor, Han en Theo….

Ik zeg 3-1….Voor wie, blijft nog even de vraag. De 3e helft wordt sowieso door heel Mainbarg gewonnen. Wat ik oe brom! (AD)….Ik heb drie haren op mijn borst, Rocky Toro….(oeps, bijna trainingskamp genoemd….)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten